• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με συμβατικό πλαίσιο αλουμινίου η Ducati
H Valencia μπορεί να είναι το σημείο ανάκαμψης του Rossi!
Νέα 02/11/2011 - 12:47

O Valentino Rossi και ο Jeremy Burgees τα βρήκαν σκούρα φέτος όλη την χρονιά με το “μη πλαίσιο” της Ιταλικής εταιρίας, που θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα παραδοσιακά τύπου Deltabox των Ιαπώνων. 

Έτσι μετά από άπειρη δουλειά, με πειραματισμούς, δοκιμές και 12 πτώσεις για τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ζήτησαν από την Ducati να σχεδιάσει ένα συμβατικό πλαίσιο, ώστε να προχωρήσει προς τη νέα εποχή των 1000 κυβικών.

Στην Valencia λοιπόν την Τρίτη μετά τον Αγώνα η εργοστασιακή ομάδα θα έχει για πρώτη φορά σε δοκιμές ανοικτές στο κοινό, το πλαίσιο που έχει ήδη δοκιμάσει στην Jerez και ο Ιταλός και ο Αμερικανός οδηγός, στις ιδιωτικές δοκιμές τους.

Η Desmosedici θα κάνει έτσι ένα πισωγύρισμα στη μορφή του πλαισίου του 2006 – 2008, απλά με το αλουμίνιο να παίρνει τη θέση που τότε είχε το χωροδικτύωμα. Ο γκουρού της Ducati, ο Filippo Preziosi αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το προοδευτικό και πρωτοποριακό carbon πλαίσιο, όταν μετά το Misano ο Rossi έχασε την πίστη του στο υπάρχον πακέτο, αφού η αίσθηση στο μπροστινό μέρος δεν έφτασε ποτέ.

Ο Jerry Burgess από την μεριά του λέει ότι είναι ένας δρόμος που πρέπει να δοκιμαστεί, αφού και η λύση της αντικατάστασης του υλικού με αλουμίνιο στη λύση του “μη πλαισίου” δεν απέδωσε. Έτσι τώρα η λύση μοιάζει αρκετά με τα παραδοσιακά σασί των Ιαπώνων, αλλά κρατώντας την έδραση του ψαλιδιού πάνω στον κινητήρα, γεγονός που ΔΕΝ το κάνει κλειστό πλαίσιο, δηλαδή αντιγραφή των υπολοίπων.

Ο Burgess είπε στην βρετανική MCN:

“Πρέπει να καταλάβουμε τι περισσότερο μπορεί να προσφέρει ένα πιο συμβατικό πλαίσιο. Η Ducati έχει βάλει τους σωστούς ανθρώπους σε θέση να καταλάβουν αυτούς τους σχεδιασμούς και να μας δώσουν στην πίστα διαφορετικές ιδέες και έτσι να κερδίσουν τρομερά μεγάλη γνώση, η οποία θα βοηθήσει το αγνωνιστικό τμήμα για τα χρόνια που έρχονται.

Το γεγονός ότι τους δύο ή τρεις τελευταίους μήνες η Ducati άλλαξε τόσο πολύ και τόσο γρήγορα, είναι μια ένδειξη για το πόσο πολύ θέλουν να φτάσουν το project σε ένα καλό τέλος. Δεν θέλουμε να πάμε σε πολύ ριζοσπαστικές λύσεις γρήγορα, γιατί αυτό θα μπορούσε να είναι επιβλαβές για το project, αλλά υπάρχει πολύς χρόνος από τώρα έως το πρώτο τεστ του Ιανουαρίου και ακόμη περισσότερος μέχρι τον πρώτο αγώνα και αρκετός χρόνος για να διερευνήσουμε την αίσθηση που θα δίνουν αυτοί οι σχεδιασμοί”.

 

Επόμενο άρθρο »

Tελευταίος αγώνας για τον Capirossi

« Προηγούμενο άρθρο

O Spies θα είναι στην Valencia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα