• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ford E-Bike
Ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο ποδήλατο
Νέα 13/10/2011 - 03:21

H Ford είναι γνωστή για πολλές καινοτομίες στην ιστορία της Αυτοκίνησης αλλά όχι για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Ακολουθώντας την σύγχρονη τάση δημιούργησε το E-bike, ένα πρωτότυπο ποδήλατο το οποίο σχεδιάστηκε υπό την εποπτεία του Martin Smith, του Αρχισχεδιαστή της εταιρείας ο οποίος έχει αλλάξει τη σχεδιαστική εικόνα της «Μπλε Οβάλ» τα τελευταία χρόνια.

 

Το ποδήλατο παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακόνημα. Στον εμπρός τροχό του υπάρχει ενσωματωμένος ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας ο οποίος φορτίζει τις μπαταρίες λιθίου που υπάρχουν στο πλαίσιο. Σύμφωνα με την Ford, η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει ως και τα 85 χλμ. Το σύστημα έχει αισθητήρες οι οποίοι αναγνωρίζουν τον ρυθμό που κάνει πεντάλ ο αναβάτης και αναλόγως υποβοηθούν την προσπάθειά του.

Μάλιστα, το σύστημα έχει τη δυνατότητα ρύθμισής του σε τρία προγράμματα («Economy», «Comfort» και «Sport») ενώ ο αναβάτης μπορεί να ελέγχει τις λειτουργίες του ποδηλάτου μέσω smartphone.

Επόμενο άρθρο »

Video: Συνέντευξη Stoner πριν τον αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Θετική ενέργεια στην Tech 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα