• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi αύριο Πέμπτη στην Jerez με την GP12.1
H Ducati άμεσα προσπαθεί να βρει ΤΗΝ λύση!
Νέα 21/09/2011 - 01:37

Ο Valentino Rossi δεν έχει χρόνο για ξεκούραση, αφού αύριο Πέμπτη θα ξαναβρίσκεται σε πίστα, σε αυτήν της Jerez, για ένα ακόμη τεστ μιας νέας εκδοχής της GP12. Οι πληροφορίες λένε ότι το πλαίσιο αυτής της GP12.1, όπως θα την ονομάζαμε, θα είναι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αραγονία, αλλά δεν θα είναι ένα τύπου Deltabox (που έχει μια κλειστή δομή). Μάλλον θα είναι ανοικτό στο κάτω μέρος (από αλουμίνιο) και με τον κινητήρα να συνεχίζει να είναι μέρος του και να φέρει ένα μέρος της ακαμψίας. Πάντως θα είναι πιο κοντά στην φιλοσοφία του περιμετρικού πλαισίου, παρά στην φιλοσοφία του “μη πλαισίου” που ήταν το αλουμινένιο πλαίσιο της Aragon, το οποίο ήταν πολύ κοντά στο carbon που είχε και τον ρόλο του airbox. 

 

“Είναι μια τύχη που η Ducati μπορεί να κάνει τεστ με τον Valentino Rossi, που προσφέρεται να δοκιμάζει έτσι πολλές λύσεις και για έναν μηχανικό είναι σημαντικό, αλλά είναι σημαντικό και για την Ducati που έτσι θα κερδίσει ένα σημαντικό “know how” ώστε να το χρησιμοποιεί συνεχώς. Έχουμε πάρει την δέσμευση όλοι γιατί καταλάβαμε ότι είναι μια στιγμή που ανη μοτοσυκλέτα μας πάει καλά για τον Valentino, θα πάει καλά και για όλους τους άλλους οδηγούς”, έιπε ο Preziosi, που θα βρίσκεται και ο ίδιος στην Jerez.

Ο αρχιμηχανολόγος της Ιταλικής εταιρίας είναι ένας από αυτούς που πιστεύουν ότι στην μοτοσυκλέτα ακόμη τον πρώτο λόγο τον έχει ο οδηγός και μετά η μοτοσυκλέτα.

"Πιθανώς χωρίς τον Stoner θα μιλούσαμε ακόμη για την ευκολία οδήγησης των Yamaha και την εξυπνάδα του Lorenzo. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος όταν βλέπω τις δορυφορικές μοτοσυκλέτες μας των Barberà ή του Abraham να τερματίζουν μπροστά από τις δορυφορικές Yamaha”, συμπλήρωσε ο πατέρας της Desmosedici.

 

H Jerez αύριο για τον Rossi σημαίνει ότι εκεί θα χρησιμοποιήσει την 7η από τις 8 μέρες τεστ που δικαιούται μέχρι το ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς και το ντεμπούτο της νέας κατηγορίας των 1000cc! Το τεστ αυτό τόσο κοντά στο προηγούμενο του Mugello δείχνει ότι η Ιταλική εταιρία δεν έχει τον χρόνο να ετοιμάσει μια πλήρη μοτοσυκλέτα για το τεστ του Νοεμβρίου μετά τον Αγώνα στην Valencia και ότι θέλει να χρησιμοποιήσει και τους αγώνες που απομένουν ως πεδίο εξέλιξης.

“Είμαστε προσηλωμένοι στις δικές μας δοκιμές, αλλά και οι υπόλοιποι δεν συμπεριφέρονται διαφορετικά”, σχολίασε ο Preziosi, αλλά και ο ίδιος ξέρει ότι ο Stoner και ο Lorenzo έχουν κάνει μόνο από δύο μέρες τεστ ο καθένας, που σημαίνει ότι έχουν άλλες 6, ενώ ο Rossi με μια μόνο μέρα να του έχει απομείνει θα έχει πρόβλημα ενδεχομένως στην εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας, αν και αυτή η αυριανή εκδοχή δεν λύσει οριστικά το πρόβλημα της αίσθησης του μπροστινού τροχού!

 

Επόμενο άρθρο »

Pernat: «Ο Rossi παραδόθηκε, ευχαριστίες στον Stoner»

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: «Ο Stoner αξίζει τον Τίτλο»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA