• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
100 νίκες για την Repsol Honda
Η 1η και η 100η από Αυστραλούς οδηγούς
Νέα 20/09/2011 - 02:38

Η ομάδα Repsol Honda εμφανίστηκε το 1995 και είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στα GP, με την 100η νίκη να έχει έρθει την Κυριακή που πέρασε στην πίστα της Aragon. 

O Casey Stoner είναι ο “δράστης” αυτής της νίκης, ενώ ο συμπατριώτης του Mick Doohan ήταν αυτός που έδωσε την 1η νίκη.

 

Η Ισπανική εταιρία πετρελαιοειδών και η Ιαπωνική ετιαρία κατασκευής μοτοσυκλετών ένωσαν τις δυνάμεις τους πριν 16 χρόνια και στην πρώτη τους εμφάνιση στις 26 Μαρτίου στο Eastern Creek της Αυστραλίας πήραν την πρώτη νίκη που αναφέραμε με τον Doohan που πήρε συνολικά 35 νίκες με τα χρώματα της Respol – Honda μέχρι το τέλος της καριέρας του. Ο Casey Stoner πήρε την 8η νίκη του με τα νέα του αυτά χρώματα, ενώ οδηγοί που έχουν αφήσει χρυσή ιστορία στην ομάδα είναι οι Valentino Rossi, Nicky Hayden και Alex Criville, που μαζί με τον Doohan πήραν 8 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στις νίκες, πέρα από τις 35 του Doohan, ο Rossi με 20 έχει την 2η θέση, ενώ ακολουθούν Pedrosa και Criville με 14, ο Stoner με 8, ο Okada με 4, ο Hayden με 3 και οι Dovizioso και Ukawa με 1 ο καθένας.

 

Η πολυνίκης πίστα για την ομάδα είναι το Mugello με 8 νίκες, ενώ 7 νίκες έχει στην Catalunia, το Donington, την Jerez και το Assen.

 

Η κατανομή αυτών των νικών σε σχέση με τον κυβισμό των μοτοσυκλετών που έχει χρησιμοποιήσει η ομάδα είναι: 53 νίκες στα 500cc,26 στα 990cc και 21 στα 800cc. 

Επόμενο άρθρο »

Αμφίβολη η συμμετοχή του Capirossi στο Motegi

« Προηγούμενο άρθρο

125cc: Η Αprilia πήρε τον Τίτλο για φέτος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA