• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο ΣΟΑΜ για την ποινή Παναγιωτόπουλου
Απάντηση σε άρθρο του site μας
Νέα 16/09/2011 - 23:44

Σ Ο Α Μ 

Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας

 

Αθήνα 12.09.2011

 

Προς WWW.ΜΟΤOGRADPRIX.GR

 

Αγαπητέ φίλε και συναθλητή μας,

 

Σχετικά με το άρθρο σου της 10/9/11 σχετικά με τα συμβάντα κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές: Σύμφωνα με τους κανονισμούς (τον ελληνικό ΕΑΚΜ, αλλά και της FIM 2011), για τις σχετικές παραβάσεις προβλέπεται μέχρι και η ποινή του αποκλεισμού, λαμβάνοντας υπ΄όψιν πολλές παραμέτρους, όπως τη σειρά των γεγονότων, την επανάλαμβανόμενη παράβαση, την συνολική συμπεριφορά κλπ.

Για την ενημέρωση σου λοιπόν και την ενημέρωση των αναγνωστών σου, σου παραθέτουμε τη σειρά των γεγονότων/παραβάσεων:

1. Ο πατέρας του αγωνιζόμενου και μέλος της ομάδας, διέσχισε την πίστα την ώρα των χρονομετρημένων δοκιμών παρόλο που του έγινε παρατήρηση να μην το κάνει.

2. Ο μηχανικός του και μάνατζερ της ομάδας εισέρχεται σε απαγορευμένη περιοχή.

3. Ο μηχανικός βάζει σε λειτουργία τον κινητήρα, που θεωρείται εξωτερική βοήθεια.

4. Αποφασίζεται και επιβάλλεται χρηματική ποινή στον μάνατζερ της ομάδας, ο οποίος την αρνείται.

5. Ο αγωνιζόμενος καλείται σε απολογία από το Συμβούλιο Αγωνοδικών (η επιτροπή που κρίνει, αποφασίζει και επιβάλλει τις κυρώσεις/ποινές) και δεν εμφανίζεται!

 

Για όλα αυτά θα ακουγόταν πολύ εύκολα και δικαιολογημένα η ποινή του αποκλεισμού του από τον αγώνα. Όμως, πρωταρχικά αποδίδονται οι παρακάτω ποινές: Χρηματική ποινή στην ομάδα, αποκλεισμός από τον αγωνιστικό χώρο για μάνατζερ και πατέρα, και τελευταία θέση στην σειρά/σχάρα εκκίνησης.

Μετά από έφεση της ομάδας και την απολογία τους, πλέον στο ΔΣ του ΣΟΑΜ που συνεδρίασε σε δεύτερο βαθμό και έλαβε υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα ελαφρυντικά των γεγονότων, αποφασίζεται μια πιο ήπια τιμωρία: Απαγόρευση πρόσβασης στον αγωνιστικό χώρο για τον πατέρα, απαγόρευση με αναστολή στον μάνατζερ, μειωμένη χρηματική ποινή για την ομάδα και ακύρωση των 2ων χρονομετρημένων δοκιμών για τον αναβάτη – όπου υπήρξε και η βοήθεια.

Οι κανονισμοί θεσπίστηκαν και εφαρμόζονται για την ασφάλεια των αγωνιζομένων και την δίκαιη και ισάξια αντιμετώπιση. Διαφορετικά, θα πρέπει να αποκλείσουμε ΟΛΟΥΣ τους άλλους αγωνιζόμενους που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και σέβονται τους συναθλητές τους και τα στελέχη… για τη δική τους ασφάλεια και φύλαξη των δικαιωμάτων τους…

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ

 

 

Να σχολιάσουμε ότι εμείς στο σχετικό μας άρθρο, ακριβώς αυτό υποστηρίξαμε: σωστά τιμωρήθηκε ο μάνατζερ, αλλά ήταν λάθος η αρχική τιμωρία του οδηγού και μπράβο στον ΣΟΑΜ που με βάση το αγωνιστικό μέρος, δεν τιμώρησε τον οδηγό με το να του αφαιρεθεί και η προσπάθειά του στις πρώτες Κατατακτήριες.   

Επόμενο άρθρο »

O Lorenzo 2ος στην λίστα των Ισπανών οδηγών

« Προηγούμενο άρθρο

Άρχισαν τα όργανα για Vale & Dani

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα