• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Ο Μπούστας στην pole της Formula Extreme
Καρακατσάνης στην SS, Κριελέσης στην ΟΡΕΝ
Νέα 10/09/2011 - 20:43

O 4ος Αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ξεκίνησε σήμερα με τις Ελεύθερες Δοκιμές και τις Κατατακτήριες 1 & 2. 

Στην κορυφαία κατηγορία Formula Extreme 12 οδηγοί πάλεψαν για το καλύτερο, με τον πολυπρωταθλητή Γιάννης Μπούστα να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά φέτος, πάνω στην Honda CBR1000RR, με την οποία πήρε το Πρωτάθλημα πέρυσι. Ο Μπούστας δεν μπήκε καθόλου στην πίστα στις Κατατακτήριες 1 και κράτησε το λάστιχό του καινούργιο μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο των Κατατακτήριων 2. Μπήκε στην πίστα και στον πρώτο του γρήγορο γύρο σημείωσε το εντυπωσιακό 57.119, ενώ στον δεύτερο τη στιγμή που οι ενδιάμεσοι χρόνοι έδειχναν ότι θα κατεβεί κάτω από τα 57 δευτερόλεπτα, ένα μικρό πρόβλημα με το λεβιέ των ταχυτήτων, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να μείνει με την pole position.

H Honda CBR1000RR του Γιάννη Μπούστα
H Honda CBR1000RR του Γιάννη Μπούστα

Ο Κώστας Κοντομάρος με την Yamaha R1, είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή το καλύτερο χρόνο και ήταν σταθερός σε καλό γυρολόγιο, οπότε με 57.972 που είχε πετύχει στις Κατατακτήριες 1, έμεινε στην 2η θέση και με την καλή του φυσική κατάσταση ευελπιστεί σε έναν καλό αγώνα αύριο.

Στην 3η θέση της εκκίνησης αύριο θα βρίσκεται ο Κώστας Πολίτης με Yamaha R1 και χρόνο 59.194, χωρίς να δείξει τα θετικά στοιχεία που τον χαρακτήρισαν στους 3 πρώτους Αγώνες της χρονιάς. Στον Αγώνα όμως μπορεί να μεταμορφωθεί και να κάνει το καλύτερο.

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Βασίλης Ευθυμίου με την όμορφη MV Agusta. Ο Φώτης Τσαλίκης με Honda CBR1000RR έμεινε και αυτός μακριά από τις καλές τελευταίες του εμφανίσεις και με 1:00.001 ξεκινάει από την 5η θέση, μπροστά από την πορτοκαλί ΚΤΜ RC8 του Λευτέρη Πίππου.

Κώστας Κοντομάρος και Yamaha R1
Κώστας Κοντομάρος και Yamaha R1

 

Στην κατηγορία Supesport έγιναν εξωαγωνιστικά απίστευτα πράγματα. Στις Κατατακτήριες 1 οι δύο πρώτοι ήταν οι Βαγγέλης Καρακατσάνης με Honda CBR600RR και χρόνο 59.791, με 2ο τον Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο με την Triumph 675 και χρόνο 59.941. Οι δύο αυτοί οδηγοί είχαν σε αντίστροφη κατάταξη τις δύο πρώτες θέσεις και στις δεύτερες δοκιμές, δείχνοντας ότι θα είναι οι διεκδικητές της νίκης.

Όμως ο 18χρονος Παναγιωτόπουλος λίγο πριν το τέλος των δοκιμών έπεσε και δέχτηκε εξωτερική βοήθεια για να ξαναμπεί στην πίστα, κάτι που απαγορεύεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως ακυρώνονται οι χρόνοι από τη στιγμή της πτώσης και μετά και ο οδηγός μένει με τους προηγούμενους χρόνους του. Οι οργανωτές όμως σε μια απίστευτη εκδήλωση αυστηρότητας και δεν ξέρουμε βασισμένοι σε ποιόν κανονισμό, ακύρωσαν όλους τους χρόνους του οδηγού και όχι μόνο των Κατατακτήριων 2, αλλά και των Κατατακτήριων 1!!! Έτσι τον αναγκάζουν να εκκινήσει τελευταίος, σε μια εντελώς εκτός αγωνιστικής λογικής ποινή.

O Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος μετά την πτώση του
O Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος μετά την πτώση του

Αυτό σημαίνει ότι δίπλα στον Καρακατσάνη στην σχάρα της εκκίνησης θα βρίσκεται ο Άλεξ Παπαγεωργίου με την Yamaha R6 και χρόνο 1:00.316. Στην 3η θέση προβιβάζεται ο Σταύρος Τριντής με Honda CBR600RR και την 1η σειρά κλείνει ο Μιχάλης Κουτσουμπός, επίσης με Honda CBR600RR.

Οι 17 μοτοσυκλέτες της κατηγορίας είναι σίγουρο ότι θα δώσουν ένα ωραίο θέαμα σε όσους βρεθούν στην πίστα των Μεγάρων, από τις 11 και μετά που ξεκινούν οι Αγώνες. Νωρίτερα θα γίνει το Ζέσταμα όλων των κατηγοριών, που έχει αντίστοιχα ενδιαφέρον για τις τελικές ρυθμίσεις του κάθε οδηγού.

Η εντυπωσιακή παρουσία της Pierrakos Racing
Η εντυπωσιακή παρουσία της Pierrakos Racing

Παρά την άδικη τιμωρία του οδηγού (κατά την γνώμη μας), αλλά και την δίκαιη (κατά την γνώμη μας πάλι) του μάνατζερ της ομάδας Pierrakos Racing, η ομάδα που εντυπωσιάζει με την παρουσία της στο paddock, περιμένει τους φίλους των αγώνων αύριο με προσφορά μπύρας, με μουσική, με δώρο παλιότερα τεύχη του περιοδικού MOTOGP WORLD, αλλά και με τη δυνατότητα όλων να φωτογραφθούν με την συλλεκτική Yamaha R1, με τις υπογραφές των Jorge Lorenzo & Ben Spies!

 

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ, έχουμε 27 συμμετοχές και ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος για κάθε μια θέση, αφού μάλιστα οι 7 πρώτοι οδηγοί βρίσκονται στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Γιάννης Κριελέσης σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:01.868, ενώ ο 2ος Γιώργος Κυπραίος σημείωσε 1:01.913. Ο Άρης Κουτσουμπάκης στο 1:02.221 είναι 3ος, με τον Κωνσταντίνο καριπίδη να συμπληρώνει την 1η σειρά της εκκίνησης. Οι Τασόπουλος, Γκοζντάρης, Παπαθανασίου και Μπούρος θα εκκινήσουν από την 2η σειρά.

Pierrakos Racing και δροσερή μπύρα για τους θεατές
Pierrakos Racing και δροσερή μπύρα για τους θεατές

 

Στην ενοποιημένη κατηγορία Racing 125/250 οι 7 από τους 9 οδηγούς που βρέθηκαν στις δοκιμές συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο χρόνο για την συμμετοχή στον αυριανό αγώνα. Στην pole position ο Λάμπρος Τσώκος με 1:02.002, μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Πρωταθλητή Γιώργο Κίτσο. Στα δύο δευτερόλεπτα πίσω τους οι Ανδρέας Λεβέβρ και Στράτος Χρονόπουλος θα εκκινήσουν από την πρώτη σειρά.

 

 

Δείτε στα συνοδευτικά αρχεία στο κάτω μέρος της σελίδας τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Στην θέση 799 το motograndprix.gr!

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Δεν χειρουργείται ο Biaggi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα