• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: O Θανάσης Σίσσης 2ος στο Rookies Cup
Μια λάθος κίνηση του στοίχισε τον Τίτλο
Νέα 04/09/2011 - 00:35

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Θανάσης – Arthour – Σίσσης, ο 16χρονος Ελληνο-Αυστραλός οδηγός που αγωνίζεται με την Ελληνική σημαία στο κράνος του, είχε ένα στόχο σήμερα: τη νίκη! Έτσι θα μπορούσε να πάρει τον Τίτλο, αν ο μεγάλος του αντίπαλος Lorenzo Baldassarri, δεν τερμάτιζε 2ος – κάτι πολύ πιθανό με τον Γερμανό Florian Alt να ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτη του νίκη.

 

Μέχρι τον 14ο γύρο φαινόταν ικανός να το πετύχει, αφού προηγήθηκε αρκετές φορές σε μια μάχη 4 οδηγών για τη νίκη. Όμως στην προσπάθειά του να ανακτήσει την πρωτοπορία από τον Baldassarri που κατάφερε να του πάρει την εσωτερική, πιέστηκε στην άκρη της πίστας από τον Ιταλό αντίπαλό του και δεν είχε άλλο περιθώριο από το να βγει εκτός πίστας και να χάσει σχεδόν 3'' και αρκετές θέσεις. Τελικά κατάφερε να πάρει την 4η θέση, την στιγμή που ο Ιταλός περνούσε την γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση και βέβαια έπαιρνε τον Τίτλο με διαφορά 9 βαθμών.

 

Τα στατιστικά είναι όλα υπέρ του Θανάση:

Κέρδισε 4 νίκες έναντι 2 του Ιταλού, προηγήθηκε σε περισσότερους γύρους από κάθε άλλο από τους 25 που πήραν μέρος στον θεσμό, αλλά αντιμετώπισε μια ατυχία με μηχανικό πρόβλημα στην Γερμανία, όπου δεν βαθμολογήθηκε και δύο πτώσεις ενώ ήταν πρώτος, τη στιγμή που ο Baldassarri πήρε βαθμούς και στους 14 αγώνες του Red Bull Rookies Cup.

“Ο Αγώνας πήγαινε ΟΚ, είχαμε μια μεγάλη μάχη και μετά απλά έκανα το ένα λάθος. Παλεύαμε για την πρωτοπορία και προσπάθησα να περάσω από εξωτερική, αυτός άνοιξε την γραμμή του και εγώ βρέθηκα εκτός πίστας. Προσπάθησα, οδήγησα όσο σκληρά μπορούσα αλλά δεν κατάφερα να τους ξαναφτάσω. Ακόμη είναι μια σπουδαία χρονιά, η καλύτερη χρονιά της ζωής μου”, είπε ο δικός μας οδηγός.

Η αδελφή του Ευαγγελία δεν μπορούσε να το χωνέψει ότι χάθηκε έτσι ο Τίτλος και έκλαιγε στο τέλος του αγώνα, ενώ η μητέρα του Γεωργία που ήρθε για να τον δει από την Αυστραλία, φάνηκε πιο ψύχραιμη και μας είπε:

“αυτά έχουν οι αγώνες”.

Τώρα ο Baldassarri πέρα από το ΚΤΜ 125 Duke που πήρε ως έπαθλο, κερδίζει αυτόματα μια θέση στην Junior Team της Red Bull στη νέα κατηγορία Moto3, ενώ ο Θανάσης θα πρέπει να βρει ομάδα, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί από εύκολο – αν οι ομάδες αναζητήσουν νέα ταλέντα, έως δύσκολο – αν οι ομάδες που είναι οι περισσότερες Ισπανικές και Ιταλικές αναζητήσουν οδηγούς από την χώρα τους ή αυτούς που φέρνουν μαζί τους χορηγίες.

Ότι και να γίνει πάντως ο Θανάσης Σίσσης άφησε μια θαυμάσια αίσθηση φέτος, ενός ταλέντου που αν καλλιεργηθεί μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Επόμενο άρθρο »

Misano Rossi: “Δεν θα μπορούσα να γράψω f..ck”

« Προηγούμενο άρθρο

H Technomag-CIP στην Moto3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα