• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To Medical Racing Team (MRT) στο Τυμπάκι
Στις κατηγορίες ΟΡΕΝ και Supersport
Νέα 08/06/2011 - 10:25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στον 3ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας ΕΚΟ Racing, στο Αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης, η Medical Racing Team συμμετείχε στις κατηγορίες OPEN και SS600, υπό το άγρυπνο βλέμμα και την «ενορχήστρωση» του αρχιμηχανικού, «μαέστρου» και Πρωταθλητή Άκη Γεωργόπουλου. Η προετοιμασία οδηγών και μοτοσικλετών ήταν άψογη, λαμβάνοντας υπ, όψιν ότι οι οδηγοί της MRT είχαν από μηδενική έως ελάχιστη εμπειρία της πίστας , καθώς οι Δ. Αχτύπης και Κ. Καριπίδης έτρεχαν για 1η φορά στο Τυμπάκι ,ενώ ο Ν. Γκούβας για 2η. Η πολύ «σφικτή» σχεδίαση της πίστας και με τον ήλιο πάνω από το Λιβυκό πέλαγος να «καίει» πάνω από τους 32ο C, οδήγησε οδηγούς και μηχανές σε σημείο εξάντλησης ειδικά προς το τέλος του αγώνα. Σε μία μικρή πίστα που χαρακτηρίζεται οδηγικά από το τέρμα γκάζι και τα έντονα φρένα, η αποκομιδή δεδομένων, εμπειρίας αλλά και οι επιδόσεις ήταν πολύ καλές για όλους.

Ν. Γκούβας
Ν. Γκούβας

 

Οι γνωστοί πλέον 3 οδηγοί της Medical Racing Team συμμετείχαν στον αγώνα ως εξής:

Κατηγορία ΟΡΕΝ

Αχτύπης Διονύσιος (BMW S1000RR) - Επεμβατικός Καρδιολόγος

Υποστηρικτές: NEPHROTECH – GEORGOPOULOS

 

Καριπίδης Κωνσταντίνος (Suzuki GSXR1000 K8) - Φυσιοθεραπευτής - Διευθ. Σύμβουλος εταιρίας ιατρικών ειδών Υποστηρικτές: NEPHROTECH – GEORGOPOULOS

Κ. Καριπίδης
Κ. Καριπίδης

 

Κατηγορία Supersport 600

Γκούβας Νικόλαος (Triumph Daytona 675) – Ψυχίατρος Υποστηρικτές: GEORGOPOULOS - ERMAX - TRIUMPH ATHENS CENTRAL 77 - MIKEL COFFEE COMPANY - IRC - LLS RACING -DENTALCENTER.GR - GOLD FREN

 

Στον αγώνα….. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΡΕΝ

Και οι 2 αναβάτες της Medical Racing Team έκαναν πολύ καλή εκκίνηση με τον «Cosmonaute» Κώστα Καριπίδη με το SUZUKI GSXR 1000 να ξεκινάει από την 14η θέση εκκίνησης και να στρίβει στην Κ2 5ος και τον “Real Doctor” Διονύση Αχτύπη από την 12η να στρίβει 6ος. Από ένα λάθος του Καριπίδη στα φρένα στη Κ3 πέρασε μπροστά ο Αχτύπης ο οποίος για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κράτησε την 5η θέση γυρίζοντας γρήγορα στο 0.59.162, «δαμάζοντας» το πιο εύηχο αλλά πολύ δύστροπο και απόλυτο για αυτή την πίστα BMW S1000RR, με το το SUZUKI να ακολουθεί στην 6η θέση. Έχοντας πολύ καλό γυρολόγιο, προς το τέλος του αγώνα, λόγω εξάντλησης των δυνάμεών του από την προσπάθεια και την έντονη ζέστη, αναγκάστηκε να παραχωρήσει 2 θέσεις τερματίζοντας τελικά στην 7η θέση. Ο «Cosmonaute» πίεσε πάρα πολύ στους πρώτους 10 γύρους, γυρίζοντας στο 1.00.456 , υπερθερμαίνοντας όμως πολύ τα εμπρός φρένα του, με αποτέλεσμα να φρενάρει σχεδόν μόνο με το πίσω φρένο πράγμα πολύ δύσκολο και οριακό, χάνοντας περίπου 2 sec / γύρο. Αυτό είχε σαν συνέπεια να έχει 2 εξόδους. Παρ όλα αυτά κατάφερε τελικά να τερματίσει 12ος .

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SUPERSPORT

O «Ψ» πάνω στο TRIUMPH DAYTONA 675 κάνοντας 0.58.249 στα χρονομετρημένα του Σαββάτου ξεκίνησε από την 12η θέση. Κάνοντας άσχημη εκκίνηση, μπήκε στη ροή του αγώνα γυρίζοντας στο 0.56.971 και με σταθερό γυρολόγιο στο 0.57, μια μικρή έξοδο, μαζί με την εξαντλητική θερμοκρασία της νότιας Κρήτης η οποία ειδικά στους τελευταίους γύρους λειτούργησε σαν «φρένο», κατάφερε να τερματίσει στην 10η θέση παίρνοντας και την αντίστοιχη 10η στη βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βρισκόμενος εντός στόχων για το 2011.

 

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και σας περιμένουμε στον 4ο αγώνα στις 11.9.2011 στα Μέγαρα στην Αθήνα.

 

Επόμενο άρθρο »

TRIUMPH ATHENS CENTRAL

« Προηγούμενο άρθρο

Έκαναν άγαλμα στον Carlos Checa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα