• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Kevin Schwantz για το συμβάν Dani – Marco
O Παγκόσμιος Πρωταθλητής δίνει την άποψή του για την τιμωρία
Νέα 19/05/2011 - 22:03

 

Ο Kevin Schwantz είναι ένας Πρωταθλητής του οποίου η γνώμη είναι απόλυτα σεβαστή από την μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών, παραγόντων και δημοσιογράφων του MotoGP.

Άλλωστε είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ζητείται η γνώμη του από μεγάλα κανάλια τηλεόρασης, αλλά και από πολλά περιοδικά, εφημερίδες και web site.

Αμέσως μετά τον αγώνα το superbikeplanet.com μίλησε με τον KS για το συμβάν ανάμεσα στους Pedrosa – Simoncelli. Ας «ακούσουμε» προσεκτικά τον Αμερικανό:

 

«Δεν πιστεύω ότι ως οδηγός, χρησιμοποιείς την μοτοσυκλέτα σου σαν όπλο ή σαν αμυντικό μηχανισμό. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου σε μια θέση που να λες «θα κάνω αυτό και ελπίζω ο οδηγός που ανταγωνίζομαι θα το σκεφτεί καλύτερα. Ίσως με δει εκεί και αποφασίσει να μην το κάνει». Αυτό πιστεύω ότι έκανε ο Dani.

Ο Dani είχε δει το πόσο γρήγορα τον έπιασε ο Simoncelli στους δύο ή τρεις προηγούμενους γύρους πριν αυτό το πέρασμα. Είχε δει στην πινακίδα του το +2 να γίνεται +0. Τον είχε δει να τον περνάει στα φρένα στην προηγούμενη από το συμβάν στροφή. Και μετά, με τον Dani να είναι ελαφρύτερος και τις δύο Honda να είναι περίπου ίδιες, ο «μικρότερος» από τους δύο επιτάχυνε στην ευθεία γρηγορότερα. Αλλά γνωρίζοντας το πόσο δυνατός ήταν ο Simoncelli σε αυτό το σημείο του αγώνα, δεν νομίζω ότι θα έβαζα τον εαυτό μου σε αυτήν την θέση, του να ελπίζω «ότι θα πάρω την εσωτερική. Ξέρω ότι μάλλον θα με περάσει στα φρένα. Μπορεί να με περάσει μισό μήκος και μετά όταν είναι μισή μοτοσυκλέτα μπροστά μου, αν αποφασίσει να πάρει την στροφή, θα έχω πρόβλημα». Γιατί δεν υπάρχει σώσιμο από εκεί.

Σε εκείνο το σημείο ο Dani είχε δύο επιλογές: «τα θαλάσσωσα. Θέλω πραγματικά να πάρω μαζί μου και τον Marco; Αν το θέλω, θα ξανανοίξω το γκάζι και θα θυσιάσω και τους δυο μας». Αντ’ αυτού ο Dani έκανε αυτό που ήταν σωστό και έμεινε με κλειστό γκάζι, καταλήγοντας σε πτώση και μια σπασμένη κλείδα.

Αλλά η διαδικασία σκέψης μου – και διάβασα μια δήλωση του Valentino που είπε ότι ο Marco ίσως να το παρατράβηξε και ότι ήταν πολύ φυσική κίνηση. Και είπε ότι πιστεύει ότι ο Marco έπρεπε να ακολουθήσει τον Dani.

Εγώ λέω ότι ο Marco μόλις είχε περάσει τον Dani και πιστεύω ότι ο Dani έπρεπε να ακολουθήσει τον Marco».

 

Αυτό ακριβώς είναι και το δικό μας συμπέρασμα βλέποντας και ξαναβλέποντας το συμβάν στο βίντεο, αλλά και τις φωτογραφίες. Όσον αφορά την ποινή που επιβλήθηκε στον Simoncelli, ο Schwantz είπε χαρακτηριστικά:

"Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν η σωστή απόφαση, αλλά αυτή ήταν και πρέπει να την αποδεχτούμε. Ο Marco είπε ότι πιστεύει ότι δεν του άξιζε αυτή η ποινή και του είπα ότι δεν πιστεύω ότι του άξιζε αυτή η ποινή. Αλλά αυτός είπε: «Ο Lorenzo είναι τώρα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Κάνει πολύ φασαρία για την οδήγησή μου. Μάλλον ακούν τη φωνή του, λίγο περισσότερο από ότι ακούν τη δική μου», έτσι το θέτει ο Marco".

Επόμενο άρθρο »

Burgess: «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας»

« Προηγούμενο άρθρο

F1, Jenson Button: «Είναι παλαβοί στο MotoGP!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA