• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι νέες εγκαταστάσεις του Silverstone
Κόστισαν 27 εκατομμύρια λίρες
Νέα 19/05/2011 - 23:11

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων στην πίστα του Silverstone έγιναν με κάθε επισημότητα και με κάθε τυπική διαδικασία που προβλέπει το Πρωτόκολλο. Παρόντες ήταν ο Πρίγκιπας Κάρολος, ο Stirling Moss, o John Sutrees, o Nigel Mansell και βεβαίως ο Valentino Rossi.

 

Οι εγκαταστάσεις, οι οποίες ονομάζονται «Silverstone Wing», έχουν μήκος 390 μέτρα και σε αυτές περιλαμβάνονται 41 γκαράζ για τις ομάδες (έκτασης 6,200 τ.μ.), κέντρο Τύπου (2,780 τ.μ.) και κέντρο ελέγχου του αγώνα (950 τ.μ.). Οι χώροι φιλοξενίας των θεατών καταλαμβάνουν 8,200 τ.μ.

 

Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής διήρκεσε περίπου έναν χρόνο και εργάστηκαν περισσότερα από 110 άτομα για να ολοκληρωθούν. Η οροφή έχει έκταση 9,700 τετραγωνικά μέτρα και το ψηλότερο σημείο της φτάνει τα 30 μέτρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χρειάστηκαν περίπου 1,200 τόνοι ατσαλιού για να τις νέες εγκαταστάσεις.

 

Ο Richard Phillips, Διευθύνων Σύμβουλος της «Silverstone Circuits Limited», δήλωσε:

«Έπειτα από την επιτυχημένη αναβάθμιση της πίστας πέρσι, η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του Silverstone και πρέπει να αναγνωρίσουμε την συμβολή των στελεχών του “BRDC” (σημ.: “British Racing Drivers' Club”) και να τους ευχαριστήσουμε για το όραμά τους να επενδύσουν στο μέλλον της πίστας ώστε να επεκτείνουμε την αγωνιστική δράση σε αυτή.

 

Οι νέες εγκαταστάσεις δεν θα είναι απλώς μια πολύ όμορφη βάση για τις επαγγελματικές συναντήσεις μας, αναφορικά με τους αγώνες, αλλά θα μπορούν να φιλοξενούν συνέδρια, επίσημες παρουσιάσεις και δεξιώσεις. Πλέον, το Silverstone είναι μία από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό».

Επόμενο άρθρο »

Εγχειρίστηκε ο Pedrosa

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Ο Rossi στο Silverstone με την 1198

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα