• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: «Ο Rossi “πέταξε” μια νίκη»
Ο γνωστός Μάνατζερ σχολίασε την πτώση του Valentino
Νέα 06/04/2011 - 17:07

Ο Carlo Pernat σχολίασε με τον ιδιότυπο τρόπο του το Grand Prix της Χερέθ αλλά την κίνηση του Valentino Rossi να προσπεράσει τον Casey Stoner, μια ενέργεια που στοίχισε και στους δύο και κυρίως στον αναβάτη της Honda. O Pernat είπε σχετικά:

«Είναι σαφές ότι το νούμερο 1 ήταν ο Lorenzo. Έδειξε ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος αναβάτης αυτή τη στιγμή. Ήταν ήρεμος, υπολόγιζε κάθε κίνησή του, ήταν τέλειος. Σε ό,τι αφορά τον Valentino, μάλλον χαράμισε μία από τις λίγες ευκαιρίες που θα έχει φέτος για να νικήσει. Είχε ένα “πακέτο” ικανό να κερδίσει αλλά υπερέβαλε. Δεν μπορείς να δοκιμάζεις κάποια πράγματα με την μοτοσυκλέτα εάν δεν αισθάνεσαι σίγουρος.

Ο Stoner είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο όμως στη Χερέθ δεν έδειξε να είναι ανίκητος όπως στο Κατάρ.

 

Σε ό,τι αφορά τον Pedrosa, όλα θα εξαρτηθούν από την επέμβαση στον ώμο του. Αν όλα πάνε καλά και αναρρώσει γρήγορα, θα είναι σε θέση να παλέψει για τον τίτλο. Ειδάλλως, θα έχει ακόμα μία δύσκολη χρονιά.

Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και για τον Simoncelli ο οποίος πέρασε όλους τους κορυφαίους αναβάτες και ηγήθηκε του αγώνα για πρώτη φορά στα MotoGP. Βεβαίως, έκανε λάθος όμως πλέον ξέρει ότι είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει».

 

Ο Pernat αναφέρθηκε επίσης τόσο στα ελαστικά για βρεγμένη πίστα όσο και στην αντίδραση των κριτών στις πτώσεις των αναβατών και τόνισε:

«Πλέον, δεν είναι ικανοποιητικό να έχεις έναν τύπο ελαστικών για βροχή. Είναι απαράδεκτο από άποψη ασφάλειας. Η Επιτροπή Ασφάλειας των αναβατών πρέπει να πιέσει να υπάρχουν δύο ή τρεις διαφορετικοί τύποι, αναφορικά με τη σύνθεση της γόμας.

Επίσης, τίθεται θέμα και για τους κριτές οι οποίοι έδρασαν ερασιτεχνικά. Βοηθούσαν τον έναν οδηγό και αγνοούσαν τον άλλο. Αυτές οι πράξεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη φήμη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και δεν πρέπει να ξανασυμβούν».

Επόμενο άρθρο »

Έρευνα για τη στάση των κριτών στη Χερέθ

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό: Jerez, Paddock Girls

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα