• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Perdosa: «Η δεύτερη θέση ήταν ό,τι καλύτερο!»
Αποκάλυψε ότι σκεφτόταν να μην λάβει μέρος πριν την εγχείρηση
Νέα 04/04/2011 - 17:37

Η εκκίνηση του Dani Pedrosa στο Grand Prix της Χερέθ ήταν από τις χειρότερες που έχει κάνει στην καριέρα του. Ο Ισπανός αναβάτης του HRC ήταν στη δεύτερη θέση και μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα άρχισαν να τον προσπερνούν οι οδηγοί που ήταν πίσω του ώστε όταν συμπληρώθηκε ο πρώτος γύρος, ο Pedrosa βρέθηκε στην 11η θέση.

Όμως η εξέλιξη του αγώνα ήταν τέτοια που τελικά ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Στην εκκίνηση, πολλοί αναβάτες με προσπέρασαν και τότε σκέφτηκα “αυτό ήταν!”. Ήξερα ότι απέμεναν 27 γύροι και αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο για τα ελαστικά. Είχα άγχος επειδή δεν ξεκίνησα καλά αλλά όταν διαπίστωσα ότι ο χρόνος μου στον πρώτο γύρο του αγώνα ήταν ταχύτερος από αυτόν που είχα στο ζέσταμα, ηρέμησα και άρχισα να οδηγώ καλύτερα.

Βρήκα έναν καλό ρυθμό και αυτοσυγκεντρώθηκα για ν’ αποφύγω τα λάθη, καθώς ήταν πολύ εύκολο να πέσεις. Μέτα τις πτώσεις των αναβατών προσπάθησα να πλησιάσω τον Lorenzo, όταν είδα ότι η διαφορά μου από αυτόν ήταν περίπου ένα δευτερόλεπτο. Όμως απέμεναν ακόμα 10 γύροι ως το τέλος και τα λάστιχα είχαν φθαρεί πολύ. Δεν μπορούσα ούτε να ανοίξω πολύ το γκάζι στην ευθεία. Όταν έπεσε ο Spies, η διαφορά μου από τον Hayden ήταν μεγάλη και αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να διατηρήσω την δεύτερη θέση».

 

Ο Pedrosa είπε επίσης ότι πονούσε ο ώμος του κατά τη διάρκεια του αγώνα από την προσπάθεια που έπρεπε να καταβάλει στην βρεγμένη πίστα και τόνισε:

«Την Παρασκευή σκεφτόμασταν εάν θα έπρεπε τελικά να πάρω μέρος στον αγώνα ή θα έπρεπε να ξεκουραστώ πριν την εγχείρηση. Τελικά συμμετείχα και η δεύτερη θέση ήταν ό,τι καλύτερο!».

Επόμενο άρθρο »

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος του cycle Ride!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: «O Rossi δεν έκανε λάθος»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα