• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Bayliss εξελίσσει νέα superbike της Ducati
Θα είναι έτοιμη το 2012
Νέα 08/03/2011 - 11:24

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε Ιταλική ιστοσελίδα, η Ducati προετοιμάζει μια νέα superbike μοτοσυκλέτα για το WSBK η οποία θα είναι έτοιμη τον επόμενο χρόνο. Την εξέλιξή της έχει αναλάβει ο Troy Bayliss ο οποίος, αν και δεν μετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εξακολουθεί να διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την ομάδα όσο και με τους χορηγούς του.

 

Όταν η Ιταλική ομάδα αποσύρθηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes πολλοί ήταν αυτοί που δυσπίστησαν ότι θα επιστρέψει σε αυτό με μια μοτοσυκλέτα με μεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα. Τότε, ο Gabriele Del Torchio, CEO της Ducati είχε πει:

«Ξέραμε ότι θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά στο WSBK καθώς οι νέοι κανονισμοί δεν μας βοηθούν. Η 1198 έχει φτάσει στο όριο εξέλιξής της και σε δύο χρόνια θα επιστρέψουμε με την καινούργια 1200cc Twin».

 

Ο Troy Bayliss, λοιπόν, έχει αναλάβει να κάνει ανταγωνιστική την καινούργια μοτοσυκλέτα. Σε συνέντευξή του δήλωσε σχετικά:

«Τώρα περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου αλλά δεν έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Εξακολουθώ να κάνω δοκιμές με τις superbike μοτοσυκλέτες της Ducati πριν και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Παραβρίσκομαι σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας και διατηρώ καλές σχέσεις με τους χορηγούς μου. Η δουλειά μου, πλέον, είναι να εξελίσσω το νέο μοντέλο. Δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες αλλά να είστε σίγουροι ότι δουλεύουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και να κερδίσουμε πάλι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα Superbikes. Απλά οδηγώ τη νέα Ducati, δεν έχω κάποιο άλλο διοικητικό ρόλο. Αυτό ξέρω να κάνω καλά και με αυτόν τον τρόπο βοηθώ την ομάδα.»

 

Όταν ρωτήθηκε εάν θα τον ξαναδούμε στους αγώνες του WSBK, ο Bayliss απάντησε:

«Δεν ξέρετε πόσο πολύ το θέλω! Κάθε μέρα σκέφτομαι την επιστροφή μου στους αγώνες. Είναι το πάθος μου και τα χρόνια που μετείχα σε αυτούς ήταν εκπληκτικά. Όμως τώρα έχω και άλλες υποχρεώσεις και πρέπει να ασχοληθώ και με αυτές.»

 

Στην ερώτηση για το ποιος πιστεύει ότι θα είναι ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WSBK, δήλωσε:

«Είναι πολύ νωρίς να το πω, όμως είδαμε από τον πρώτο αγώνα ότι ο Carlos Checa είναι αποφασισμένος για νίκες. Έχει την υποστήριξη της εργοστασιακής ομάδας και έχουν πολλές πιθανότητες για να κερδίσουν. Βεβαίως, ο Max Biaggi θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του ενώ με εντυπωσίασαν και οι μοτοσυκλέτες της Yamaha οι οποίες έδειξαν να είναι ανταγωνιστικές. Οι Laverty και Melandri είναι μεγάλα ταλέντα και σίγουρα θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.»

 

Ο Troy Bayliss έχει μείνει στην ιστορία για το μοναδικό προσπέρασμα που έκανε στην Monza το 2000, όταν με μια κίνηση πέρασε τέσσερις αναβάτες. Ο ίδιος σχολίασε σχετικά:

«Ήταν ένα εκπληκτικό προσπέρασμα! Μην με ρωτάτε πώς το έκανα, ακόμα προσπαθώ να το καταλάβω! Όταν τελείωσε ο αγώνας, με πήρε παράμερα ο Manager της Ducati και μου είπε: “έπειτα από αυτό, δεν πρόκειται να φύγεις από την ομάδα”.»

 

Ας θυμηθούμε εκείνο το προσπέρασμα του Bayliss.

Επόμενο άρθρο »

«Όχι» της Dorna στην Norton

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: «Αναμένουμε τις επόμενες δοκιμές»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα