• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
R. Xaus: «Έχω υψηλούς στόχους για φέτος»
Θέλει να βρίσκεται συνεχώς στο βάθρο
Νέα 12/02/2011 - 13:09

Ο Ruben Xaus δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να είναι πρωταγωνιστής στο φετινό Πρωτάθλημα του WSBK. Έπειτα από τις δοκιμές στο Portimao δείχνει ικανοποιημένος και δηλώνει ότι θέλει να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα σε κάθε αγώνα. Επίσης, ο Ισπανός αναβάτης είναι πεπεισμένος ότι η ένταξη του στην ομάδα της Honda θα τονώσει το ανταγωνιστικό πνεύμα του Jonathan Rea, του ομόσταυλού του. Υπεροψία ή αυτογνωσία; Θα το δούμε στην πορεία της χρονιάς…

 

Ο R. Xaus έκανε αυτές τις δηλώσεις βασιζόμενος στο διαφορετικό οδηγικό στυλ και τα προβλήματα που είχε ο Max Neukirchner, ο οποίος ήταν πέρσι στην ομάδα. Όπως είπε:

«Ο Max είχε διαφορετικό στυλ οδήγησης από τον Jonathan και χρησιμοποιούσε άλλες ρυθμίσεις και μηχανικά μέρη στην μοτοσυκλέτα του και αυτό άλλαζε τη συμπεριφορά της, συγκριτικά. Είναι δύσκολο να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα όταν οι μοτοσυκλέτες είναι διαφορετικές. Επίσης, ο Max δεν είχε καλή φυσική κατάσταση.

Επειδή ο ανταγωνισμός είναι έντονος, εάν είσαι μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ομόσταυλό σου τότε είσαι στις πίσω θέσεις της σειράς εκκίνησης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Jonathan “ένοιωθε μόνος” όταν ο Max αντιμετώπιζε πρόβλημα» επεσήμανε o Xaus και συμπλήρωσε:

 

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αναβατών μιας ομάδας σε κάνει να βελτιώνεσαι. Με τον Jonathan έχουμε παρόμοιο στυλ οδήγησης και ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί. Προτιμώ να συναγωνίζομαι μαζί του (στον αγώνα) και να έχουμε απομακρυνθεί από τους υπόλοιπους!», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Xaus διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να μην αισθάνεται άνετα στην BMW.

«Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο», ξεκαθάρισε. «Αυτό που είπα είναι ότι με την εμπειρία που είχαμε ήταν δύσκολο να βρισκόμασταν μεταξύ των κορυφαίων ομάδων. Χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο στην πίστα. Η BMW έχει ισχυρό κινητήρα αλλά είναι “νευρική” και είναι δύσκολο να την ελέγξεις. Όταν οι συνθήκες στην πίστα είναι ιδανικές, τότε η μοτοσυκλέτα είναι εκπληκτική και έχει πολύ καλό κράτημα. Όμως, όταν η πίστα έχει ανωμαλίες είναι δύσκολο να την οδηγείς.»

 

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται με την καινούργια του μοτοσυκλέτα, ο Ισπανός απάντησε:

«H Honda έχει αρκετή δύναμη και μου έχει κάνει καλή εντύπωση ως τώρα. Αισθάνομαι άνετα όταν την οδηγώ και πραγματικά το απολαμβάνω. Είμαι 32 χρονών, νοιώθω ότι είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και θεωρώ ότι μπορώ να μετέχω σε αγώνες για άλλα οκτώ χρόνια ακόμα, αν κρίνω από τον Max Biaggi, αλλά δεν πιστεύω ότι θα το επιδιώξω. Ποτέ δεν βρέθηκα στην ιδανική ομάδα ως τώρα, αλλά κρίνω ότι οι άνθρωποι της Honda είναι ένα πολύ καλό “πακέτο” και μαζί μπορούμε να θέσουμε υψηλούς στόχους», κατέληξε ο R. Xaus.

Επόμενο άρθρο »

Εισιτήρια για το Mugello του… Αγίου Βαλεντίνου

« Προηγούμενο άρθρο

Θα συμμετέχει στη Moto2 o R. Wilairot

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα