• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σήμερα το πρώτο τεστ της Ducati με ρυθμίσεις Rossi!
O Guareschi επιστρατεύτηκε για να ρυθμίσουν την μοτοσυκλέτα
Νέα 24/11/2010 - 11:43

Η Ducati ξεκινά στην Jerez ένα τριήμερο τεστ για να εξεταστούν «νέα σύνορα» για την Desmosedici GP11, όπως χαρακτηριστικά το έθεσε ο Vittoriano Guareschi, ο Τeam Μanager της εργοστασιακής ομάδας. 

Για την περίσταση ο Ιταλός πρώην οδηγός Superbike και μέχρι πέρυσι επίσημος δοκιμαστής της εταιρίας, θα ξαναφορέσει τα δερμάτινά του και το κράνος του, σε θέση δοκιμαστή και πάλι, ώστε να έχει από πρώτο χέρι την πληροφόρηση για το τι συμβαίνει με την μοτοσυκλέτα. Άλλωστε είναι ο ένας από τους δύο (ο άλλος είναι ο Filippo Preziosi) που άκουσε από τα χείλη του Valentino όλες τις πρώτες εντυπώσεις του, στη διάρκεια του τεστ της Valencia.

«Έχουμε πολλά να κάνουμε, έτσι θα οδηγήσω, μοιράζοντας την δουλειά με τον τωρινό επίσημο δοκιμαστή, τον Franco Battaini», είπε ο Guareschi.

«Ο καιρός δεν φαίνεται καλός, έτσι υπολογίζουμε περισσότερο στην Πέμπτη και την Παρασκευή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο γιατί εκτός των άλλων αυτήν την εποχή πριν τις 11 στην Jerez έχει πολύ κρύο για να γυρίσεις γρήγορα. Θα δούμε να καταφέρουμε να τα δοκιμάσουμε όλα», συνέχισε Vitto, που αναφέρθηκε και στην ιδιομορφία του τεστ:

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν νέα μέρη για να δοκιμάσουμε. Δεν θα είχαμε την ώρα να τα αξιολογήσουμε σωστά. Η δουλειά μας θα επικεντρωθεί κυρίως στο να κάνουμε την μοτοσυκλέτα να δουλέψει σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Valentino Rossi από το τεστ της Valencia. Έτσι θα σηκώσουμε και θα κατεβάσουμε το ύψος της μοτοσυκλέτας, θα αλλάξουμε την κατανομή βάρους, θα διαμορφώσουμε διαφορετικά το μπροστινό και το πίσω ύψος, θα αλλάξουμε γεωμετρία…»

Ο Vitto αναφέρθηκε και στην υφή αυτής της δουλειάς:

«Θα διαφοροποιηθούμε από τις συνηθισμένες μας ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα ή θα δουλεύει ή δεν θα δουλεύει και στο χειρότερο σενάριο θα καταλήξω στην αμμοπαγίδα. Δεν είναι πολύ ευχάριστο».

«Για να κάνουμε τον Valentino πιο άνετο στη θέση οδήγησης και με μικρότερη καταπόνηση θα έχουμε μερικά νέα μέρη που θα ετοιμαστούν για την Sepang, αλλά ακόμη δεν ξέρω πως ακριβώς θα είναι», συμπλήρωσε ο Guareschi, στο πλευρό του οποίου θα βρίσκεται και ο Filippo Preziosi, που θα επιβλέπει όλη τη δουλειά.

Στα θετικά είναι ότι η Ducati δεν θα είναι στην πίστα μόνο με τους δύο οδηγούς – δοκιμαστές, αλλά θα βρίσκοτναι εκεί μερικοί οδηγοί της Moto2, αλλά και ο Karel Abraham, ο Τσέχος που θα οδηγεί μια δορυφορική Ducati το 2011 και επιτρέπεται από τους κανονισμούς να συμμετέχει, ως πρωτοεμφανιζόμενος «MotoGP rookie».

Πάντως είναι από τις σπάνιες φορές που ο Preziosi βρίσκεται σε κάποιο τεστ και μάλιστα χωρίς νέα μέρη του κινητήρα ή του πλαισίου, αλλά μόνο για να δει από κοντά το πώς θα αλλάξει η μοτοσυκλέτα, ώστε να ταιριάξει στον Valentino!

 

Επόμενο άρθρο »

Μετά την F1, το MotoGP στην Ινδία;

« Προηγούμενο άρθρο

ATHENS SUPERCROSS 2010: Με το βλέμμα μπροστά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα