• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Márquez στην Moto2 με Suter
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125 στα 17 του ανεβαίνει κατηγορία
Νέα 23/11/2010 - 20:26

Η Monlau Competición είναι η ομάδα του, με μοναδικό οδηγό τον ίδιο και βασικούς χορηγούς την CatalunyaCaixa και την Repsol, με συμβόλαιο δύο χρόνων. 

Είχαμε βρεθεί το 2008 στο Donington την ημέρα που ο Marc Márquez πήρε το πρώτο του βάθρο στα 125, σε ηλικία 15 χρόνων. Ήταν 3ος με νικητή του Αγώνα τον Scott Redding, που ήταν μερικές μέρες μικρότερος από τον Ισπανό και έγινε τότε ο μικρότερος οδηγός στην ιστορία που έχει κερδίσει Αγώνα Grand Prix. Ο Βρετανός φέτος ανέβηκε στην κατηγορία Moto2 και μάλιστα πήρε το πρώτο του βάθρο και έγινε ο μικρότερος οδηγός που ανέβηκε στο βάθρο στη μεσαία κατηγορία. Την ίδια στιγμή ο Ισπανός κέρδιζε τον ένα Αγώνα μετά τον άλλο και τελικά στην Valencia ανακηρύχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Θα μπορούσε να μείνει στην μικρή κατηγορία άλλη μια χρονιά και να υπερασπιστεί το #1, όμως αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του συνομήλικού του και να ανεβεί και αυτός στη μεσαία κατηγορία, όπου θα έχει και πάλι αντίπαλο και τον άλλο Βρετανό τον Bradley Smith.

Ο μάνατζερ του, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125, ο Emilio Alzamora, θα είναι και Team Manager της Monlau Competición.

Η ομάδα επέλεξε πλαίσιο του Suter.

Ο Alzamora θα έχει στο πλευρό του ως αρχιμηχανικό τον Santi Hernández, ο οποίος έχει δουλέψει στο παρελθόν με τον Valentino Rossi και τον Sete Gibernau, ενώ έχει ένα χρόνο εμπειρία και με την Suter, αφού φέτος ήταν αρχιμηχανικός στην ομάδα Forward Racing Moto2.

Ο Μárquez θα δοκιμάσει για πρώτη φορά την Suter αύριο στην Jerez.

 

Επόμενο άρθρο »

ATHENS SUPERCROSS 2010: Με το βλέμμα μπροστά!

« Προηγούμενο άρθρο

Η TEAM65 και το MotoGrandPrix Club τιμά τον κ. Σπύρο Τσιγκούνη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα