• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia Live: Τι ετοιμάζει η Honda για το αυριανό τεστ;
Ο απίθανος κ. Shuhei Nakamoto τα είπε με τον δικό του τρόπο
Νέα 08/11/2010 - 19:44

Ο Shuhei Nakamoto είναι ο αντιπρόεδρος του HRC, του αγωνιστικού τμήματος της Honda, που αποτελεί από μόνη της ξεχωριστή εταιρία. Πριν από λίγο μίλησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο για το τι θα έχει το μενού της Honda για τους 4 οδηγούς της από αύριο το πρωί στην Valencia. 

Πρώτα – πρώτα αναφέρθηκε στο θέμα της ιεραρχίας ως προς τους οδηγούς:

«Έχουμε 4 νούμερο 1 οδηγούς», χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο για σχόλια.

«Αύριο θα έχουμε νέα πράγματα να δοκιμάσουν και στο σασί και στον κινητήρα. Δύο σασί και διάφορα κομμάτια στον κινητήρα στην προσπάθεια για εξέλιξη της φετινής μοτοσυκλέτας. Στο τέλος του τεστ θα αποφασίσουμε πως θα είναι η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιήσουμε στο τεστ της Μαλαισίας τον Φεβρουάριο. Και μετά την Sepang θα αποφασιστεί η βάση για την μοτοσυκλέτα του 2011. Αυτή είναι η ατέρμονη εξέλιξη, στο στυλ της Honda!», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

«Χρειαζόμαστε περισσότερη οδηγησιμότητα, στην μοτοσυκλέτα μας. Πέρυσι δουλέψαμε συγχρόνως σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, παρόμοιες μεταξύ τους, αλλά διαφορετικές. Τώρα η κατεύθυνση είναι αποφασισμένη και θα εξελίξουμε τα διάφορα μέρη κινητήρα και σασί. Δυστυχώς χρειαζόμαστε εξέλιξη και στα δύο, δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από κάποιο από τα δύο μέρη. Επίσης σκεφτόμαστε να κάνουμε και κάποιες εσωτερικές αλλαγές στην ομάδα, τώρα που θα έχουμε τρεις οδηγούς, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα αλλάξουμε μάνατζερ. Αυτό που θα γίνει και το 2011, είναι ότι όπως το 2010 θα υπάρχει ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των μηχανικών και των 4 οδηγών».

Σε ερώτηση του απεσταλμένου μας για το τι θα γίνει με το θέμα της μικρής τελικής ταχύτητας του Marco Simoncelli, σε σχέση με τους άλλους, είπε:

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό φέρινκγ για τον Marco. Είναι ο πιο μεγαλόσωμος οδηγός και σίγουρα δεν μπορεί να φτάσει την τελική των άλλων, αλλά θα έχουμε κάτι διαφορετικό».

Η Honda λοιπόν είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα στους 4 οδηγούς της, τον Dani Pedrosa, τον Casey Stoner, τον Andrea Dovizioso, τον Marco Simoncelli, με στόχο να πάρει το τελευταίο πρωτάθλημα της εποχής των 800cc, όπως έκανε το 2006 με τον τελευταίο Τίτλο για την τότε εποχή των 1000cc.

Για τα χιλιάρια του 2012, είπε ότι βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού της νέας μοτοσυκλέτας και ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαντλήσουν τα περιθώρια του κυβισμού, «μπορεί να είναι 999cc», είπε γελώντας δυνατά, ως απάντηση για τις φήμες ότι ίσως χρησιμοποιήσουν έναν κινητήρα μεταξύ 800 και 1000 κυβικών, αφού ο κανονισμός του καυσίμου δεν αφήνει να χρησιμοποιηθεί στο όριο η μεγαλύτερη χωρητικότητα του κινητήρα.

Και όλα αυτά σε μια ευχάριστη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο απίθανος αυτός αντιπρόεδρος, με χιούμορ, γέλιο και βέβαια όπου χρειάζεται να μην δίνει παραπάνω πληροφορίες, με την αφοπλιστική απάντηση: «Θα είναι λίγο διαφορετικό!»

 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Live: Simon & Bradl οι ταχύτεροι στην Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Live: Το φιλί του Vale στην M1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα