• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril Live: Μάχη Jorge – Vale στην βροχή
Νικητής ο Lorenzo, αλλά και με πτώση
Νέα 30/10/2010 - 13:32

Ο Jorge Lorenzo έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα και στα πρώτα 30’ λεπτά των Ελεύθερων Δοκιμών 3, προηγήθηκε με διαφορά 1.8’’ από τον Valentino Rossi, που ήταν στη 2η θέση. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής μπήκε στην πίστα και άρχισε να κατεβάζει χρόνο, περνώντας μπροστά. 

Αμέσως μετά μπήκε και πάλι στην πίστα ο Iσπανός και ξαναπέρασε πρώτος με διαφορά 3 δέκατα. Ο Vale δεν είχε την τελευταία του λέξη. Μπήκε στην βρεγμένη πίστα και κατέβασε κι άλλο το χρόνο του, δείχνοντας ότι πράγματι έχει βρει τις σωστές ρυθμίσεις, όπως μας έιπε χθες.

Στα τελευταία 5’ λεπτά η μάχη των δύο οδηγών με το χρονόμετρο ήταν δραματική. Ο Jorge ξαναπερνάει μπροστά και μάλιστα 2 γύρους πριν το τέλος κατεβάζει σημαντικά -3 δέκατα στην 3η ενδιάμεση χρονομέτρηση τον δικό του χρόνο. Όμως στην «Παραμπόλικα» την τελευταία δεξιά παρατεταμένη στροφή της πίστας, το πίσω μέρος γλιστράει – αφού προφανώς το traction control ήταν ρυθμισμένο να ενεργεί αργότερα – και ο Lorenzo απογειώνεται σε ένα γλυκό high – side, ο αερόσακος της Dainese ανοίγει την ώρα που είναι στον αέρα και εκείνος προσγειώνεται στην άσφαλτο αρχικά και μετά γλιστράει στο χώμα, χωρίς να πάθει τίποτε.

Ο Rossi δεν καταφέρνει να κατεβάσει χρόνο στον τελευταίο του γύρο και η κατάταξη παραμένει ως έχει, με τον Ισπανό 0.582 του δευτερολέπτου μπροστά.

 

Πίσω τους 1.1’’ δευτερόλεπτα ο Andrea Dovizioso πήρε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της διαδικασίας την 3η θέση από τον Casey Stoner. O Colin Edwards, γνωστός για τις ικανότητές του στο βρεγμένο, μόνο στο τέλςο βρήκε το ρυθμό του και ανέβηκε 5οε, μπροστά από έναν πολύ καλό Marco Simoncelli. O Aleix Espargaro ήταν και πάλι ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα του στην 7η θέση, μπροστά από τους Pedrosa (βρήκε προς το τέλος ρυθμό), Melandri, Capirossi, που έκλεισαν τη δεκάδα.

Κάντε κλικ στο κάτω μέρος της σελίδας για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Estoril Live: H πτώση του Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Live: H βροχή χαλάει τη γιορτή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα