• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril: Η Bridgestone φέρνει πάλι ασύμμετρα λάστιχα
Μπροστά: Μαλακό, Μεσαίο. Πίσω: Μεσαίο, Σκληρό (ασύμμετρα)
Νέα 27/10/2010 - 21:28

Η πίστα του Estoril είναι μια από τις πιο τεχνικές πίστες από πλευράς ελαστικών για την Bridgestone. Η σχεδίαση της διαδρομής με διαφορετικές στροφές, με φορτία στο λάστιχο στις παρατεταμένες στροφές, με διαφορετικές επιφάνιεs ασφάλτου, κάνει τη σωστή ρύθμιση κρίσιμη για να λειτουργήσουν σωστά τα λάστιχα. 

Η υψηλή τελική των 325+ σε συνδυασμό με το σκληρό φρενάρισμα στο τέλος της ευθείας χρειάζονται ένα μπροστινό λάστιχο με ισχυρό σκελετό. Επειδή όμως οι θερμοκρασίες είναι σχετικά χαμηλές και επειδή η α΄σφαλτος είναι γλιστερή, χρειάζονται μαλακές γόμες.

 

Για τον ίδιο λόγο οι γόμες και στο πίσω λάστιχο είναι μαλακές, παρά τις απαιτήσεις της τελευταίας στροφής της Parabólica, που ανεβάζει θερμοκρασία στο λάστιχο. Επειδή υπάρχουν 4 αριστερές και 9 δεξιές, κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια ασύμμετρων πίσω ελαστικών. Η έξτρα μαλακή γόμα επιλέχθηκε για την αριστερή πλευρά, ώστε να ζεσταθεί γρήγορα και να δώσει πρόσφυση.

Ο Tohru Ubukata, ο Manager του Bridgestone Motorcycle Tyre Development Department, πέρα από αυτά για την συγκεκριμένη πίστα δήλωσε:

«Είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία με τις ομάδες και τους οδηγούς και η στενή συνεργασία μαζί τους είναι σημαντική για την βελτίωση των ελαστικών που τους προσφέρουμε. Αυτή η εξέλιξη των ελαστικών είναι πολύ ουσιαστική για την συμμετοχή μας στο MotoGP και τελικά φιλτράρει την βελτίωση των ελαστικών μας για το δρόμο».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Valentino θέλει παιδί!

« Προηγούμενο άρθρο

ATHENS SUPERCROSS 2010 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα