• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Spies πήρε τον Τίτλο «Rookie of the Year»!
Εντυπωσιακός ο Αμερικανός, αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον
Νέα 18/10/2010 - 13:17

Ο Ben Spies ήλθε φέτος στα MotoGP, με χαμηλούς τόνους από τον ίδιο, παρά το ότι είχε κατακτήσει έναν δύσκολο Τίτλο στα WSBK το 2009. Οι οπαδοί του ίσως περίμεναν περισσότερα, όμως ο οδηγός από το Texas έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και έκανε πρόοδο μέσα στη χρονιά, που αφήνουν υποσχέσεις για το μέλλον, μάλιστα τώρα που θα βρίσκεται στην εργοστασιακή ομάδα, στη θέση του Valentino Rossi. 

 

Στον αγώνα της Αυστραλίας ο Αμερικανός κατάφερε με την 5η θέση που πήρε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον Τίτλο «Rookie of the Year», που ιδιαίτερα φέτος είχε τρομερό ανταγωνισμό με πολλούς και καλούς οδηγούς. Simoncelli, Barbera, Espargaro, Bautista, Aoyama, ήταν οι αντίπαλοι σε αυτό το Τρόπαιο, που θεωρείται σημαντικό για τη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο Spies χαρούμενος με το αποτέλεσμα στο Phillip Island δήλωσε:

«Προς το τέλος του αγώνα οι χρόνοι μου ήταν τέτοιοι, που αν όλα είχαν πάει καλά προηγουμένως, θα μπορούσα να παλέψω για το βάθρο. Στους τελευταίους γύρους είχα ίδιους χρόνους με αυτούς που ήταν μπροστά μου, αλλά αυτό ήταν ότι μπορούσα να κάνω. Είμαι χαρούμενος να είμαι ο Rookie of the Year. Κέρδισα πολλούς καλούς οδηγούς για να το πετύχω και είναι ένα κατόρθωμα για το οποίο μπορώ να είμαι υπερήφανος στο τέλος της χρονιάς. Είχα καλά αποτελέσματα στους τρεις αγώνες στη σειρά και τώρα προσβλέπω στους δύο τελευταίους αγώνες».

 

Από την πλευρά του ο Team Manager της ομάδας του Herve Poncharal δήλωσε:

«Η τρομερή χρονιά του Ben πηγαίνει όλο και καλύτερα. Το να κερδίσει τον Τίτλο Rookie of the Year, δύο αγώνες πριν το τέλος, είναι ένα φανταστικό επίτευγμα για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα Monster Yamaha Tech 3. Πολλά ταλέντα από 250cc ήλθαν φέτος στα MotoGP και όλοι ήξεραν τις πίστες, ενώ ο Ben όχι. Έκανε καταπληκτική δουλειά, με ένα ακόμη εντυπωσιακό τερματισμό στην 5η θέση».

 

Εμείς να σχολιάσουμε ότι πράγματι ο Spies πέτυχε όλους τους στόχους που είχε βάλει για φέτος και με τη μεθοδικότητα που τον διακρίνει πιστεύουμε ότι μπορεί να ανέβει ψηλότερα. Βέβαια σε ταλέντο φαίνεται να υστερεί λίγο σε σχέση με τους Pedrosa, Lorenzo, που από την πρώτη τους χρονιά πήρα νίκες και πάλεψαν για τις πρώτες θέσεις περισσότερο από ότι ο Αμερικανός φέτος. Όμως το ταλέντο από μόνο του δεν χαρίζει Τίτλους. Η σκληρή δουλειά και η σταθερότητα είναι κάτι που μπορεί αν βοηθήσει στην περίπτωση του Spies και το ευχόμαστε ώστε να είναι 5 οι «φανταστικοί» οδηγοί το 2011.

 

Επόμενο άρθρο »

O Vito Ippolito Πρόεδρος της FIM για άλλα 4 χρόνια

« Προηγούμενο άρθρο

Σε φόρμα ο Notis πάει στην Albacete

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα