• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: O Stoner πήρε τη νίκη, ο Rossi τη δόξα
Μια απίστευτη μάχη στον τελευταίο γύρο
Νέα 03/10/2010 - 00:10

Ο Casey Stoner και οι αλλαγές που έκανε στην Ducati GP10, έφεραν το συνδυασμό σε κυρίαρχη θέση, για 2ο συνεχόμενο αγώνα. Ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007, πέρασε στη 2η στροφή του αγώνα τον Dovizioso και κράτησε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αντέχοντας στο γρήγορο ρυθμό του Ιταλού οδηγού, που δύο γύρους πριν το τέλος αρκέστηκε στη 2η θέση. Ο Stoner έδειξε ότι όταν βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις, μπορεί να οδηγήσει όπως εκείνος ξέρει, αποφασιστικά και πολύ γρήγορα. Άργησε, αλλά ξύπνησε η ομάδα και βρήκε αυτό που χρειάζεται για να πρωταγωνιστεί.  

 

Από τη μεριά του ο Andrea Dovizioso έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, πίεσε όσο μπορούσε, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Stoner. H Honda του έδειξε πολύ δυνατή και το ερώτημα στην ομάδα ήταν τι θα γινόταν αν ο Pedrosa δεν είχε τραυματιστεί.

 

Εκείνο όμως που έμεινε και θα μείνει για καιρό στη μνήμη όλων, είναι η συγκλονιστική μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Lorenzo που θα περίμενε κανείς να κάνει έναν αγώνα τακτικής, όταν στους τελευταίους γύρους είδε ότι ο Rossi είναι αργότερος σε κάποια κομμάτια της πίστας, άρχισε να πιέζει και πέρασε μάλιστα σε μια στροφή στα φρένα. Ο Rossi εκείνη τη στιγμή «ξύπνησε» από το ρυθμό στον οποίο είχε πέσει και η μάχη άναψε. Στον τελευταίο γύρο αλληλοπεραστήκαν κάμποσες φορές και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις η μάχη ήταν κυριολεκτικά σώμα με σώμα. Τελικά ο Valentino Rossi ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου και ο Jorge Lorenzo έδειξε ότι είναι μαχητής και ότι ξέρει να χάνει.

 

Πίσω τους ο Colin Edwards κέρδισε τη δική του μάχη με τον πολύ καλό Marco Simoncelli, ενώ λίγο πιο πίσω ο Alvaro Bautista κέρδισε μια ακόμη μεγάλη μάχη, στο τέλος με τον ομόσταυλο Capirossi που εγκατέλειψε με τεχνικό πρόβλημα. 

 

Ο Ben Spies έδωσε και αυτός σκληρές μάχες ώστε να ανεβεί τελικά στην 8η θέση, αφού είχε μείνει νωρίτερα 15ος. Ο Randy De Puniet που ακολούθησε, είχε μια έξοδο και έχασε αρκετό χρόνο. Τη δεκάδα έκλεισε ο τοπικός Hiro Aoyama, μπροστά από τον Melandri που αρκέστηκε στην 11η θέση.

Οι 4 υπόλοιπες Ducati πήραν τις τελευταίες θέσεις 12-15, με τους Hayden, Barbera, Espargaro, Kallio.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Motegi Moto2: Η έβδομη νίκη του Elias

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Αφιέρωμα στην «μητέρα των μαχών»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα