• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi GP125: Σάρωσε ο Marquez στην Ιαπωνία
Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Marquez με διαφορά 2.612δευτ. από τον Terol
Νέα 03/10/2010 - 08:56

Ο οδηγός της Red Bull Ajo Motorsport Marc Marquez κυριολεκτικά ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό παίρνοντας μία πειστική νίκη στο Motegi αφήνοντας πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Nico Terol και τον Bradley Smith. Ξεκίνησε από την pole position και πιάνοντας έναν εκπληκτικό ρυθμό είδε πρώτος την καρό σημαία και μείωσε την βαθμολογική του διαφορά από τον Terol. Ήταν η έβδομη φετινή νίκη του Marquez αλλά και η ένατη φορά που ξεκίνησε από την pole position. 

 

Συνωστισμός δημιουργήθηκε στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να πέσουν οι αναβάτες Jonas Folger και Efren Vazquez. Ο πρώτος την γλίτωσε με μερικές μελανιές στο αριστερό του χέρι ενώ ο Vazquez παρόλο ότι δεν είχε χτυπήσει σοβαρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ένα προληπτικό check up. Γρήγορα τελείωσε ο αγώνας για τον Sturla Fagerhaug που έπεσε στον δεύτερο γύρο του αγώνα. 

Nico Terol
Nico Terol

 

Το γκρουπ των πρωτοπόρων έστησαν οι Terol, Marquez, Smith, Espargaro και Cortese που σύντομα αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους αναβάτες σε ένα ταχύτερο ρυθμό. Άτυχος στάθηκε ο Cortese που έπεσε στην 11η στροφή της πίστας στον 8ο γύρο του αγώνα, ωστόσο κατάφερε να συνεχίσει αλλά έχασε την 5η θέση αφού τελικά τερμάτισε στην 12η θέση. 

 

Ο Marquez είχε αυξήσει την διαφορά ασφαλείας από τον Terol στα δύο δευτερόλεπτα στον 14ο (από τους 20 του αγώνα) γύρο του αγώνα ενώ ο Smith στην ουσία έκανε ένα μοναχικό αγώνα χωρίς να απειλείται στην 3η θέση. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο νεαρός Βρετανός Danny Kent της ομάδας Lambretta Reparto Corse Team αλλά στάθηκε άτυχος εφόσον εγκατέλειψε από πτώση. Άτυχος στάθηκε και ο Γιαπωνέζος Tomoyoshi Koyama (Racing Team Germany) που είχε καταφέρει να ανέβει στην 5η θέση στον αγώνα της πατρίδας του και τελικά έπεσε μόλις 2 γύρους πριν τη λήξη του αγώνα και τελικά τερμάτισε στην 22η θέση. 

Bradley Smith
Bradley Smith

 

Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Marquez με διαφορά 2.612δευτ. από τον Terol ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Smith που ανέβηκε για τέταρτη φορά στο βάθρο φέτος. Ο Espargaro κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και να πάρει πολύτιμους βαθμούς ενώ ο Alberto Moncayo εξασφάλισε τον καλύτερο τερματισμό του για φέτος στην 5η θέση. Οι αναβάτες Esteve Rabat (Blusens-STX), Danny Webb (Andalucia Cajasol), Luis Salom (Stipa-Molenaar Racing), Adrián Martín (Team Aeroport de Castelló) και Johann Zarco (WTR San Marino Team) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.  

 

Στην βαθμολογία ο Terol παραμένει στην κορυφή με 228 βαθμούς με δεύτερο τον Marquez (222βαθμούς) και τρίτο τον Espargaro (215βαθμούς).

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό αφιέρωμα: Το κράνος του Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: Ο Crutchlow στην Superpole στο Magny Cours

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα