• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Όλα για τον Biaggi, από την Aprilia
Το Ιταλικό εργοστάσιο θέλει τον Τίτλο στα WSBK
Νέα 23/09/2010 - 11:17

 

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται η Imola θα είναι το σκηνικό του Αγώνα που μπορεί να κρίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, αφού ο Max Biaggi με την Aprilia RSV4 Factory έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τον Τίτλο.

Ο Ιταλός οδηγός προηγείται με 58 βαθμούς διαφορά του Βρετανού Leon Haslam και αν κρατήσει τη διαφορά στους 50 βαθμούς, θα στεφθεί Πρωταθλητής 2010 WSBK. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ένας Ιταλός θα κερδίσει το συγκεκριμένο Πρωτάθλημα και η πρώτη φορά για έναν συνδυασμό Ιταλού οδηγού με Ιταλική μοτοσυκλέτα.

Ο Gigi Dall'Igna, ο επικεφαλής της ομάδας είχε αυτές τις ημέρες μια σημαντική συνάντηση με τους μάνατζερ του Piaggio Group, προφανώς για να αποφασίσουν και τις μελλοντικές κινήσεις. ¨Hδη χθες ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας με τον Βρετανό Leon Camier για το 2011, παρά το ότι αυτή τη στιγμή είναι τραυματίας και δεν θα τρέξει στην Imola, αφήνοντας έτσι χωρίς εσωτερική βοήθεια στην πίστα, τον Biaggi.

Βέβαια εκεί θα συζητήθηκε και η φημολογούμενη επιστροφή του Ιταλικού εργοστασίου στα MotoGP, το 2012 με τον κανονισμό των 1000cc να βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Εδώ να πούμε ότι ενώ αρχικά είχε προταθεί η αντικατάσταση του Camier για τους 2 τελευταίους αγώνες της χρονιάς, δεν βρέθηκε οδηγός που θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, εκτός από τον Pasini, που όμως βρήκε τελικά ομάδα στην Moto2 και δεν θα μπορούσε να τρέξει στον Αγώνα της Γαλλίας, αφού πέφτει μαζί με το Ιαπωνικό GP.

Η ομάδα λοιπόν θα επικεντρωθεί στον Max Biaggi, χωρίς ακόμη να έχει επιλέξει την στρατηγική της ακριβώς, αφού θα περιμένει τις δοκιμές για να αποφασιστεί αν θα πανε επιθετικά ή αμυντικά στα δύο σκέλη του Αγώνα.

Nα συμπληρώσουμε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Biaggi ΔΕΝ έχουν καρποφορήσει ακόμη, προφανώς με τον Ιταλό «Ρωμαίο Αυτοκράτορα» (όπως τον αποκαλούν) να έχει αρκετά υψηλές απαιτήσεις.

Επόμενο άρθρο »

Εκτός MotoGP η Aprilia, προς το παρόν

« Προηγούμενο άρθρο

KAWASAKI BIKERS DAY στην πίστα των Μεγάρων από την TEAM 65 - Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα