• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - Ολλανδικό GP (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pirelli: Προεπισκόπηση του GP Ολλανδίας
Η Pirelli εστιάζει στα μαλακά πίσω ελαστικά για το Assen
Νέα 25/06/2025 - 14:31

Στο GP της Ολλανδίας, η σύγκριση στην Moto2 μεταξύ των μαλακών πίσω, της στάνταρ γόμας SC0 και της εξέλιξης  E0125, η οποία εμφανίστηκε στο Silverstone και στη συνέχεια στην Aragón, επιστρέφει.

· Με το Ιταλικό Grand Prix να έχει τελειώσει και εκτιμηθεί, το Grand Prix Ολλανδίας που έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθεί ως συνήθως στην ιστορική πίστα TT στο Assen της Ολλανδίας.   Για την περίσταση, η Pirelli θα έχει διαθέσιμες για τους αναβάτες της Moto2 δύο επιλογές για τα πίσω ελαστικά με μαλακή γόμα, την στάνταρ SC0 και την εξέλιξη E0125, που θα συνδυαστούν με τα μαλακά SC1 ή τα μεσαία SC2 εμπρός ελαστικά.   Κάθε μία από αυτές τις επιλογές θα παρέχεται σε 8 τεμάχια ανά αναβάτη, με εξαίρεση τα μπροστινά SC2 που θα διατίθενται σε 6 τεμάχια.   Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο μέγιστος αριθμός ελαστικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε αναβάτης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι 17, αποτελούμενος από 8 εμπρός και 9 πίσω.

· Το μαλακό ελαστικό ανάπτυξης με προδιαγραφή E0125 έκανε το ντεμπούτο του στο Silverstone και παρουσιάστηκε επίσης στην Aragón, με αποτέλεσμα όλοι οι αναβάτες να χρησιμοποιούν αυτό το πίσω ελαστικό και στα δύο GP.   Είναι μια εξέλιξη του τυπικού μαλακού ελαστικού που χρησιμοποιεί την ίδια σύνθεση πέλματος, αλλά συνδυάζοντάς την με μια διαφορετική δομή, ειδικά σχεδιασμένη για να αυξήσει περαιτέρω τη σταθερότητα και να εξασφαλίσει ακόμη πιο σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.   

· Για τους αναβάτες της Moto3 θα είναι διαθέσιμες οι ίδιες προδιαγραφές και ποσότητες όπως και στους προηγούμενους αγώνες, δηλαδή μαλακό SC1 και μεσαίο SC2 για μπροστά και πίσω, διαθέσιμο σε 8 τεμάχια το καθένα.   Και πάλι, ο μέγιστος αριθμός ελαστικών που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε αναβάτης το Σαββατοκύριακο έχει οριστεί στα 17 ελαστικά.

Συνεχίζουμε τη σύγκριση μεταξύ των μαλακών πίσω ελαστικών για την Moto2

"Όπως γνωρίζουμε, η πίστα Assen είναι πολύ τεχνική και γρήγορη, δεν είναι τυχαίο που ονομάζεται ''Ο Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας'', επίσης οι καιρικές συνθήκες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.  Γι' αυτό επιλέξαμε να επιστρέψουμε σε μια κατανομή με προδιαγραφές για πίσω ελαστικά της Moto2 που είναι λίγο πιο ασφαλείς από το SCX, και όπως κάναμε στο Silverstone και την Aragón, βασιζόμαστε σε δύο μαλακές γόμες, την στάνταρ και την ανάπτυξης E0125, η οποία έχει αποδώσει πολύ καλά στα δύο Grand Prix που έχουν ήδη διεξαχθεί.  Τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ισπανία αποδείχθηκαν ένα σίγουρο βήμα προς τα εμπρός στην αναζήτηση της απόλυτης απόδοσης και της αντοχής σε διάρκεια αγώνα, όντας μακράν η προτιμώμενη επιλογή τόσο στις δοκιμές όσο και στους αγώνες.  Πιστεύουμε ότι τα χαρακτηριστικά αυτά ταιριάζουν απόλυτα στην ολλανδική πίστα και η θερμική ευελιξία που έχει ήδη δείξει αυτή η επιλογή θα μας βοηθήσει με τις θερμοκρασίες της πίστας που θα μπορούσαν να κυμαίνονται πολύ μεταξύ των πρωινών και των απογευματινών συνεδριών ή μεταξύ της μίας ημέρας και της επόμενης.  Θα είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να δοκιμάσουμε περαιτέρω αυτές τις προδιαγραφές σε μια τόσο συγκεκριμένη πίστα και να τις εδραιώσουμε στη βάση δεδομένων μας".

« Προηγούμενο άρθρο

Με Öhlins & Brembo η νικήτρια Custom μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
TO ASSEN ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΑΜΑΗΑ ΚΑΙ ΤΗΝ APRILIA
  • O MARCO BEZZECCHI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ APRILIA
  • Ο FABIO QUARTARARO ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΑΜΑΗΑ
  • Η DUCATI ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΘΡΟΥ