• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
2ος Αγώνας - GP Αργεντινής (Thermas Del Rio Hondo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κρίση KTM: Ο Stefan Pierer παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της KTM
Νέα Αγοράς 16/03/2025 - 12:00

 

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης
Αρχικό κείμενο: Günther Wiesinger για το Gpone.com

 

Η διοίκηση της Αυστριακής εταιρείας περνάει εξολοκλήρου στον Gottfried Neumeister. Η Verena Schneglberger-Grossmann, επικεφαλής του νομικού τμήματος, είναι το νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

 

Ο Stefan Pierer υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της KTM AG και παρέδωσε τη διοίκηση της KTM AG εξολοκλήρου στον Gottfried Neumeister, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Ο Stefan Pierer συνόδευσε τον Gottfried Neumeister ως συν-CEO μέχρι την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης στις 25 Φεβρουαρίου και τώρα παραδίδει τη διοίκηση της KTM AG εξολοκλήρου σε εκείνον. Το Εποπτικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Stefan Pierer για τη μακροχρόνια επιτυχημένη δουλειά του. "Τα τελευταία 33 χρόνια, ο Stefan Pierer ανέπτυξε την KTM σε μία παγκόσμια μάρκα και τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο κατασκευαστή μοτοσυκλετών."

Stefan Pierer

"Εύχομαι στον Gottfried Neumeister ό,τι καλύτερο από την καρδιά μου. Σε αυτόν έχω βρει τον τέλειο διάδοχο και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα οδηγήσει την εταιρεία επιτυχώς στο μέλλον", δήλωσε ο Stefan Pierer.

Gottfried Neumeister, CEO της KTM AG:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Stefan Pierer για την εμπιστοσύνη του να συνεχίσω το έργο της ζωής του. Το βλέπω ως τιμή και υποχρέωση να συνεχίσω την ιστορία της KTM και να ανοίξω νέους δρόμους μαζί με τους εξαιρετικούς μας εργαζομένους."

 

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Verena Schneglberger-Grossmann, εξουσιοδοτημένη υπογράφουσα και επικεφαλής του νομικού τμήματος, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της KTM AG. Η κα Schneglberger-Grossmann θα αναλάβει αυτή τη θέση επιπλέον της θέσης της ως επικεφαλής του νομικού τμήματος.

"Η κα Schneglberger-Grossmann έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην προηγούμενη θέση της και υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσφέρει επίσης σημαντική συνεισφορά στη νέα της θέση", εξήγησε ο Gottfried Neumeister.

 

Έτσι λοιπόν μετά την απομάκρυνση του Pierer από τη διοίκηση, αυξάνεται η εμπιστοσύνη των συνεργατών της ΚΤΜ παγκοσμίως, στο ότι δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη μεγαλομανίας του παρελθόντος, για τα οποία κατηγορήθηκε ο πρώην CEO της εταιρίας. Βέβαια ο αυστριακός σημαντικός άνδρας της επιτυχίας των προηγουμένων χρόνων, συνεχίζει να κρατά ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών στην εταιρία, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οι νέες μετοχικές συνθέσεις και το κατά πόσο ανέβηκε το ποσοστό των Κινέζων της Cfmoto και των Ινδών της Bajaj, μετά τη συμμετοχή τους με ζεστό χρήμα αρκετών εκατομμυρίων, για τη διάσωση της εταιρίας.

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Αμορτισέρ Öhlins STX46 Adventure για την Aprilia Tuareg 660 / Tuareg 660 Rally

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2025;
  • ΝΑΙ, ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΠΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΣ
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ