• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
18ος Αγώνας - GP Ταϊλάνδης (Buriram)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldWCR: Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών
Αγώνες 23/10/2024 - 01:36

Μετά τον τελευταίο Γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike FIM στο Jerez – Angel Nieto Circuit, έγινε ένα τραπέζι αφιερωμένο στο νεοσύστατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας Γυναικών FIM και στην “Επιτάχυνση των Αλλαγών και των Ευκαιριών της Γυναικείας συμμετοχής που συμβάλλει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό των δύο τροχών”.

 

Damiano Zamana, WorldWCR αναβάτριες: Emily Bondi (Γαλλία), Ran Yachay (Iσραήλ), Mallory Dobbs (ΗΠΑ); Janika Judeika (Διευθύντρια FIM CFM); Fabrizio D'Ottavi (Διευθυντής Ομάδας Χορηγιών και Επικοινωνίας MOTUL); Giulia Sormani (Τεχνική Διευθύντρια Master in Design - Digital Strategy POLI.Design, Politecnico Milano)

 

Οι συμμετέχοντες ήταν οι αναβάτριες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ταχύτητας της FIM Women's Circuit Racing και διάφοροι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μαζί με τις συνεισφορές του Fabrizio D'Ottavi, Διευθυντή Ομάδας Χορηγιών και Επικοινωνίας της MOTUL, και του James Toseland, δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή FIM Superbike και συντονιστή της εκδήλωσης.

Ο Damiano Zamana, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της FIM, έκανε τον απολογισμό της σεζόν, υπογραμμίζοντας την επιτυχία όσον αφορά τις αθλητικές επιδόσεις και το κοινό του πρωταθλήματος, υπογραμμίζοντας πώς αυτή η πλατφόρμα έδωσε στις γυναίκες αναβάτριες την ευκαιρία να αγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Janika Judeika, Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών της FIM, υπογράμμισε ένα από τα καθήκοντα της Επιτροπής: να προωθήσει τις ίδιες ευκαιρίες ανταγωνισμού για τις γυναίκες όπως υπάρχουν και για τους άνδρες.

Η Violeta Shehi, Expert της Διεθνούς Τεχνικής Επιτροπής FIM, είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτόν τον ρόλο, ο οποίος είναι γενικά ανδρικός, μαζί με τη Monica Lazzarotti, Διευθύντρια Ιατρικής ομάδας του WorldSBK, τη μοναδική γυναίκα γιατρό στον κόσμο που προεδρεύει στην Αγωνιστική Διοργάνωση.

 

Η Sandra Gómez, Πρόεδρος της Γυναικείας Επιτροπής της Ισπανικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας - εκτός από τη δραστηριότητά της ως αναβάτρια και πρώην νικήτρια του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIM E-Xplorer, συμμετέχει επίσης ενεργά ως μέλος της Επιτροπής Γυναικών FIM.

 

Συλλογικά ήθελαν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν ρόλοι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που να μην μπορούν να καλύψουν γυναίκες, αυτό που έχει σημασία είναι η συνεχής δέσμευση και ο επαγγελματισμός, ιδιότητες που μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε κάθε προκατάληψη και εμπόδια φύλου.

Εστιάζοντας στις εμπειρίες των τριών αναβατριών του WorldWCR, Mallory Dobbs (ΗΠΑ), Ran Yachay (Ισραήλ) και Emily Bondi (Γαλλία), οι οποίες υπογράμμισαν, αφού συμμετείχαν σε ολόκληρη τη σεζόν του πρωταθλήματος, πόσο πολύ είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε έναν κόσμο όπου το πρωτάθλημα είναι μια μοναδική ευκαιρία που παρέχεται από τη FIM, η οποία επιβεβαιώνει την ένταξη και την ισότητα των αθλητριών: η αλληλεγγύη, το πάθος και η επιθυμία να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές είναι ο κοινός παρονομαστής.

 

Μεταξύ των καλεσμένων, η Giulia Sormani, Τεχνική Διευθύντρια Master in Design - Digital Strategy POLI.Design, Politecnico Milano, και ο Fabrizio D'Ottavi. Και οι δύο μοιράζονταν ένα όραμα για τον γυναικείο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το οποίο πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των στρατηγικών επικοινωνίας για εκείνες τις εταιρείες που είναι ήδη παρούσες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και όχι μόνο. Είναι σημαντικό να μεταφερθεί σε δυνητικούς επενδυτές εκτός του κλάδου το πάθος των αναβατριών, οι Αγώνες τους, το χρώμα του paddock, αξίες που γίνονται βάση προς διερεύνηση ευκαιριών μάρκετινγκ και μέσων ενημέρωσης.

 

 

Από αριστερά: Stefano Pacchioli (WorldSBK COO), Sandra Gómez (Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών RFME) Violeta Shehi (FIM CTI Expert), Monica Lazzarotti (Διευθύντρια Ιατρικής ομάδας του WorldSBK), Janika Judeika, (Διευθύντρια FIM CFM), Giulia Sormani (Τεχνική Διευθύντρια Master in Design - Digital Strategy POLI.Design, Politecnico Milano), Fabrizio D'Ottavi (Διευθυντής Ομάδας Χορηγιών και Επικοινωνίας της MOTUL) και Damiano Zamana (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος FIM).

 

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Bassani ταχύτερος στη Χερέθ, η Bimota εντυπωσιάζει στο WorldSBK

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK 2025: Ξεκινάει η προετοιμασία στη Δοκιμή της Χερέθ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΜΠΟΡΕΙ Ο MARC MARQUEZ ΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ GP ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ;
  • ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ
  • ΙΣΩΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ MARTIN & BAGNAIA ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ
  • ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ GP24 ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ