• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
50ος Μαραθώνιος της BMW στο Βερολίνο.
Νέα Αγοράς 01/10/2024 - 12:57

Ηλεκτρικά σκούτερ BMW CE 04 και BMW CE 02 συνόδευσαν τους skaters που ξεκίνησαν τους αγώνες του επετειακού Σαββατοκύριακου και οι πλήρως ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της BMW ήταν ιδανικές για την κάλυψη της διαδρομής.

Παραδοσιακά, η έναρξη των αγώνων το Σάββατο προορίζεται για τους inline skaters στο πλαίσιο του BMW BERLIN-MARATHON. Για την 50ή επέτειο του μεγαλύτερου μαραθωνίου της Γερμανίας, διεξήχθη για πρώτη φορά μια διαδρομή σε ζωντανή ατμόσφαιρα σταδίου, η οποία αρχικά οδήγησε πέντε φορές από την πλατεία Großer Stern μέσω Ernst-Reuter-Platz και Otto-Suhr-Allee στο παλάτι Charlottenburg και πίσω.

Για τον μεγάλο τελικό, οι skaters έτρεξαν σε σειρά, επευφημούμενοι από το πλήθος των θαυμαστών του Βερολίνου, πάνω από το παραδοσιακό τμήμα της διαδρομής κατά μήκος του καναλιού Landwehr και μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Μπροστά από τους αθλητές, ένας μικρός στόλος πλήρως ηλεκτρικών σκούτερ BMW CE 04 και BMW CE 02 οδήγησε την πορεία. Τα ηλεκτροκίνητα δίτροχα είναι ειδικά σχεδιασμένα για αστική οδηγική απόλαυση και η BMW CE 04 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Βερολίνο, στην έδρα της Διεθνούς παραγωγής μοτοσυκλετών BMW. Αυτή η αποκλειστική διαδρομή ξεκίνησε επίσης εκεί, τελειώνοντας με το πέρασμα της εμβληματικής Πύλης του Βρανδεμβούργου. Μια ξεχωριστή στιγμή που επίσης θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους αθλητές. Στον 50ο μαραθώνιο της BMW στο Βερολίνο, η BMW CE 04, καθώς και τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW, χρησιμοποιούνται επίσης ως οχήματα χρονομέτρησης της πορείας και για την οργάνωση.

Τον στόλο των σκούτερ ακολουθούσαν περισσότεροι από 3,300 αθλητές skater, οι οποίοι λόγω της μεγάλης ταχύτητας διεξήγαγαν τον αγώνα τους χωριστά από άλλους αθλητές. Συνολικά, περίπου 85.000 άτομα από 161 χώρες –και τα δύο αποτελούν ρεκόρ για τον μαραθώνιο BMW του Βερολίνου– δραστηριοποιήθηκαν σε διάφορους κλάδους το Σαββατοκύριακο.

Ο Bart Swings εξασφάλισε την ένατη νίκη του σε αυτό το αγώνισμα. Ο Βέλγος επιτέθηκε πολύ νωρίς, αποκτώντας προβάδισμα 30 δευτερολέπτων, το οποίο συνέχισε να διευρύνει. Οι συναθλητές του Jason Suttels (BEL, νικητής το 2023) και Felix Rijhnen (GER, νικητής το 2019) έλεγχαν την απόσταση και στη συνέχεια εξασφάλισαν τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο στο τελικό σπριντ. Ο Swings κέρδισε σε 1:00:02 ώρες, μπροστά από τους Suttels και Rijnen (και οι δύο με χρόνο 1:01:31). Ο αγώνας των γυναικών είχε επίσης από πολλές εναλλαγές, αν και καμία αναβάτρια δεν κατάφερε να ξεφύγει. Η τελική νικήτρια, η Noraly Berber, ξεκίνησε το σπριντ μαζί με τις συναθλήτριές της πολύ πριν από την Πύλη του Βρανδεμβούργου – μια τακτική που αποδείχθηκε επιτυχημένη, αν και ελάχιστα.

Το σκούτερ BMW CE 04 αποδείχθηκε ο τέλειος αστικός σύντροφος. Με την ηλεκτρική κίνηση, την προοδευτική σχεδίαση και τις καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το σκούτερ συνδυάζει τέλεια τις λειτουργίες ενός μεταφορικού μέσου αλλά και της επικοινωνίας. Προσφέροντας μέγιστη ισχύ 31 kW (42 hp), μέγιστη ταχύτητα 120 km/h και αυτονομία περίπου 130 χιλιομέτρων, η BMW CE 04 είναι σε θέση να προχωρήσει γρήγορα όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε κεντρικούς δρόμους και τμήματα αυτοκινητοδρόμων. Με τη νέα BMW CE 02, η BMW Motorrad προσφέρει ένα ακόμη ηλεκτρικό όχημα για αστικές μετακινήσεις με έναν νέο τρόπο στον κόσμο της BMW Motorrad. Η BMW CE 02 είναι ηλεκτρική, ιδιαίτερα ελκυστική για τους νεότερους και είναι φτιαγμένη για την πόλη: ευκίνητη, πρακτική, στιβαρή διαθέτοντας απλά βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Με μέγιστη ισχύ 11 kW / 15 PS, το νέο σκούτερ CE 02 μπορεί να οδηγηθεί με μεγάλη ευελιξία στην πόλη.

Το εργοστάσιο BMW Group στο Βερολίνο έχει μακρά παράδοση στην κατασκευή μοτοσυκλετών. Οι μοτοσυκλέτες BMW παράγονται στην περιοχή Berlin-Spandau από το 1969. Με περισσότερους από 2.400 υπαλλήλους και χωρητικότητα έως και 900 μοτοσυκλέτες και e-scooter την ημέρα, το εργοστάσιο είναι η καρδιά της παγκόσμιας παραγωγής της BMW Motorrad.

Επόμενο άρθρο »

Το Voge DS525X στην κορυφή των πωλήσεων μοτοσυκλετών

« Προηγούμενο άρθρο

Οδηγήστε τα νέα Urban Adventure SYM ADX 300 και ADX TG 400

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα