• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Ιαπωνίας (Motegi)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Aki Ajo στη Red Bull KTM Factory Racing MotoGP από το 2025
Αγώνες 30/09/2024 - 15:14

Η KTM θα ενισχύσει την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing του MotoGP για το 2025 και μετά, καταλήγοντας σε συμφωνία με τον μακροχρόνιο φίλο και σύμμαχο Aki Ajo για να αναλάβει ως Διευθυντής Ομάδας.

Ο Φινλανδός επιβλέπει τη δική του ομάδα, Ajo Motorsport, σε αγώνες Grand Prix για περισσότερες από δύο δεκαετίες και ξεκίνησε μια επίσημη και ευημερούσα περίοδο με την KTM το 2012, όταν κατάφερε να φέρει τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο στη Moto3™ με την KTM RC4.

Η Red Bull KTM Ajo κέρδισε άλλα δύο πρωταθλήματα στην κατηγορία (2016 με τον Brad Binder και 2021 με τον Pedro Acosta) και παρείχε την ιδανική πλατφόρμα για τα ταλέντα που αναδύθηκαν από το Red Bull MotoGP Rookies Cup. Το πρόγραμμα του Ajo στη Moto3 βοήθησε έξι αναβάτες να κάνουν την μετάβαση στην κατηγορία MotoGP.

Το 2017, ο Ajo επέκτεινε την εκπροσώπηση της Red Bull KTM στη Moto2™ και ενίσχυσε την ένταξη της KTM GP Academy στην πυραμίδα του Grand Prix. Τρεις ακόμη αναβάτες του στην ενδιάμεση κατηγορία πήγαν στο MotoGP και η ομάδα διεκδίκησε τρεις διαδοχικούς τίτλους από το 2021 έως το 2023.

Για την ένατη σεζόν της KTM στο MotoGP με την KTM RC16 το 2025 και με τους αναβάτες Binder και Acosta στη θέση τους, ο Ajo θα αναλάβει τώρα καθήκοντα ως Διευθυντής Ομάδας. Η βαθιά γνώση του για την εταιρεία, το προσωπικό και τους αναβάτες, καθώς και η φιλοσοφία του για το πρωτάθλημα θα ανεβάσουν την εκπροσώπηση της KTM στο MotoGP στο επόμενο επίπεδο. Η KTM αναζητά τα τελευταία μερικά ποσοστά μεγαλύτερης απόδοσης για να παλέψει με συνέπεια για τρόπαια και να πιστέψει στο πνεύμα και την οργάνωση του Aki για να συμβεί αυτό.

Η δομή της Red Bull KTM Ajo στις Moto3 και Moto2 θα διατηρήσει την ίδια εστίαση στις πιο λαμπρές προοπτικές των αναβατών της KTM GP Academy.

 

Aki Ajo:

«Είναι τιμή που μου προσφέρεται αυτός ο υπέροχος νέος ρόλος και η ευκαιρία να δουλέψω στο MotoGP με την Red Bull KTM Factory Racing. Αυτή τη στιγμή το MotoGP βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε πολλούς τομείς και να χρησιμοποιήσουμε τα δυνατά σημεία που έχουμε για να δημιουργήσουμε αυτό το πακέτο της KTM με ακόμα καλύτερα πρότυπα. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, αλλά νομίζω ότι αυτό το έργο έχει ήδη πολλά καλά μέρη για να βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή. Πρέπει να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστώ τον Stefan, τον Hubert, τον Pit και τον Jens και όλους στη δομή της KTM».

 

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports:

«Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση και μια πολύ στενή συνεργασία με τον Aki και έτσι αισθανθήκαμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση για να προχωρήσουμε το έργο MotoGP. Το έχω ξαναπεί και θα το αναφέρω ξανά: πίστεψε σε εμάς όταν μόλις οργανωνόμασταν σε αυτό το paddock, οπότε η εμπιστοσύνη και η φιλία είναι απαράμιλλη. Η επιτυχία της ομάδας του μιλάει από μόνη της. Έχει κερδίσει Tίτλους και με τους δύο αναβάτες που θα είναι στο γκαράζ για το 2025, αλλά αυτή η γνώση είναι μόνο μέρος των δεξιοτήτων που θα φέρει. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε επάνω του και, φυσικά, ο Άκι γνωρίζει την εταιρεία μας και τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος που αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση μαζί και συνεχίζουμε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό και είχε τόσες πολλές επιτυχίες και μεγάλες ιστορίες ήδη».

 

Επόμενο άρθρο »

O Γιάννης Περιστεράς με νέο ρεκόρ, με Pole και με λάθος στην Imola!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Jorge Martín αντιμετωπίζει τον Pedro Acosta σε μια σειρά Ινδονησιακών προκλήσεων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα