• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H XSR900 GP Mamola της Yamaha ξεχωρίζει στη σημερινή εποχή
Νέα Αγοράς 23/06/2024 - 19:25

Η XSR900 GP φαίνεται πανέμορφη με τα χρώματα της YZR500 του Mamola. Ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα στη σημερινή παραγωγή των μοντέρνων-ρετρό μοτοσυκλετών που είναι γεγονός ότι αποτελεί τον τέλειο καθαρό καμβά για την προσαρμογή των σχεδίων και των χρωμάτων εκείνης της εποχής.

Η σειρά XSR της Yamaha είναι το τέλειο παράδειγμα αυτού, καθώς η γκάμα μοντέλων αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική σειρά XS της μάρκας, ενώ όλες διαθέτουν σύγχρονη τεχνολογία και μεγάλη ισχύ.

Η Yamaha με την τελευταία της δημιουργία, την XSR900 GP, μας γυρίζει πίσω στις ημέρες δόξας της μάρκας στον κόσμο των αγώνων, μιμούμενη το στυλ της YZR500. Η τελευταία σειρά “Yard Built” της Yamaha χρησιμοποιεί την XSR900 GP ως πλατφόρμα για μια εμπνευσμένη από τους αγώνες μοτοσυκλέτα, με τα ρετρό χρώματα που είχε η YZR500 του 1987 του 13 φορές νικητή των 500cc Randy Mamola.

Η Yamaha Motor Europe παρουσίασε πρόσφατα αυτήν την κατασκευή σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube. Και ενώ η Yamaha την περιγράφει ως μια δημιουργία «κατασκευασμένη στην αυλή», είναι ξεκάθαρο ότι η μετατροπή της γίνεται σε έναν καθαρό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για κάθε στάδιο των εργασιών μέχρι το τελικό προϊόν.

Το βίντεο δεν δείχνει τίποτα λιγότερο από επαγγελματική δεξιοτεχνία σε κάτι που μοιάζει με αποκλειστική εγκατάσταση για την κατασκευή ειδικά τροποποιημένων δικύκλων.

Υπάρχει η εντύπωση ότι ένας καλλιτέχνης κρύβεται πίσω από τη διαδικασία προετοιμασίας των σχεδίων που θα βαφθούν επάνω στο τελικό προϊόν, ακολουθούμενος από τεχνικούς που συναρμολογούν προσεκτικά όλα τα καλύμματα της μοτοσυκλέτας και συνθέτουν το τελικό χρώμα εμπνευσμένο από τη μοτοσυκλέτα του Mamola.

Η επωνυμία Faster Sons της Yamaha φιγουράρει περίοπτα στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, παίρνοντας τη θέση του λογότυπου Lucky Strike της αυθεντικής μοτοσυκλέτας του Mamola. Η επωνυμία Faster Sons έχει συνδεθεί με τη γκάμα μοντέλων XSR σχεδόν από την αρχή και σύμφωνα με τη Yamaha, αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην τεχνολογία και τις επιδόσεις που προσανατολίζονται στο μέλλον. Και είναι αλήθεια, ανάμεσα στις ρετρό-μοντέρνες μοτοσυκλέτες roadster, η XSR900 είναι μία από τις πιο προσανατολισμένες στις επιδόσεις στην κατηγορία της.

Η ρέπλικα της Yamaha XSR900 GP, μοιάζει με τη σύγχρονη έκδοση της εμβληματικής αγωνιστικής του Mamola και ακόμη περισσότερο από ό,τι αν η Yamaha επέλεγε να χρησιμοποιήσει την πιο εστιασμένη στους αγώνες YZF-R1. Είναι επίσης ένας κατάλληλος φόρος τιμής που τουλάχιστον ολοκληρώθηκε εξαιρετικά καλά και μας δείχνει πόσο πετυχημένη είναι η XSR900, κάτι το οποίο φαίνεται και από τον μικρό προβολέα που κρύβεται στο κάτω μέρος του αριθμού 3. Η Yamaha δεν έχει αποκαλύψει τον αριθμό των μοτοσυκλετών που μπορούν να μετατρέψουν οι συνεργάτες της μάρκας Faster Sons στην έκδοση Mamola και σίγουρα η δυνατότητα μετατροπής των μοντέλων της Yamaha με τόση λεπτομέρεια δεν είναι εύκολη υπόθεση, οπότε αυτές οι μοτοσυκλέτες θα είναι πολύ περιορισμένες.

Επόμενο άρθρο »

Έρχεται το Yamaha Ténéré Ride Experience

« Προηγούμενο άρθρο

Καλοκαιρινό αεριζόμενο μπουφάν Ixon Fresh

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα