• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μία νέα κατηγορία θα κάνει ντεμπούτο το 2026
Θα αντικαταστήσει το WorldSSP300
Αγώνες 19/06/2024 - 20:48

Η Επιτροπή SBK εργάζεται επί του παρόντος για την εισαγωγή μιας νέας κατηγορίας εισόδου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM το 2026, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στο αγωνιστικό τοπίο. Αυτή η νέα κατηγορία θα αντικαταστήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport 300 (WorldSSP300), το οποίο έχει λειτουργήσει με επιτυχία ως κατηγορία προετοιμασίας των νέων αναβατών από την έναρξή του το 2017.

Το WorldSSP300 έχει εκπληρώσει την αποστολή του να παρέχει μια βιώσιμη και οικονομικά προσιτή πλατφόρμα για τα αναδυόμενα ταλέντα, ώστε να μπουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με βάση αυτή την επιτυχία, η εισαγωγή της νέας κατηγορίας στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την αθλητική και εμπορική συνάφεια της κατηγορίας εισόδου.

Ένας από τους βασικούς στόχους αυτής της νέας πρωτοβουλίας είναι να εξομαλύνει την πορεία προόδου για τους αναβάτες που ανεβαίνουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες, ιδιαίτερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport FIM (WorldSSP). Με το κλείσιμο του χάσματος απόδοσης των μοτοσυκλετών μεταξύ της κατηγορίας εισόδου και της μεσαίας κατηγορίας, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πιο απρόσκοπτη μετάβαση για τους αναβάτες, ενισχύοντας τη βελτίωσή τους και προετοιμάζοντάς τους για τις ανταγωνιστικές απαιτήσεις υψηλότερων κατηγοριών.

Επιπλέον, αυτή η κίνηση έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές, επιτρέποντάς τους να παρουσιάσουν μοτοσυκλέτες που αντικατοπτρίζουν ένα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς. Η νέα κατηγορία θα διαθέτει ευκίνητες μοτοσυκλέτες, αλλά με ισχυρότερους κινητήρες μεσαίας χωρητικότητας, λεπτομέρειες των οποίων θα διευκρινιστούν από την Επιτροπή SBK τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Ξεκινώντας το 2017, η κατηγορία WorldSSP300 παρείχε μια παγκόσμια πλατφόρμα για νεαρά ταλέντα, επιτρέποντάς τους να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να μάθουν τις περιπλοκές μιας παγκόσμιας κατηγορίας αγώνων και γρήγορα να γίνει ένα δημοφιλές σημείο εισόδου για τους επίδοξους επαγγελματίες αναβάτες.

Η τελευταία σεζόν της σειράς WorldSSP300 θα πραγματοποιηθεί το 2025, παρέχοντας στις ομάδες και τους κατασκευαστές αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν για τη μετάβαση στη νέα κατηγορία το 2026. Αυτή η περίοδος θα εξασφαλίσει μια ομαλή και καλά συντονισμένη αλλαγή, επιτρέποντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους να προσαρμοστούν στους νέους τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς.

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή με δυναμισμό: το MotoGP™ στο Assen

« Προηγούμενο άρθρο

Μαγικός ο Razgatlioglu, ολοκληρώνει τριπλή νίκη στο Misano

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα