• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Lewis Hamilton στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για την "Motorcycle Mary" McGee
Μία γυναίκα θρύλος στους δυο τροχούς
Νέα 15/06/2024 - 21:38

Πρέπει να ξέρουμε το όνομά της, μιας και η βιομηχανία της μοτοσυκλέτας δεν έχει έλλειψη από ήρωες και θρύλους. Από τους πρωτοπόρους των αγώνων όπως ο Agostini μέχρι τους σύγχρονους διάσημους όπως ο Rossi, πολλά ονόματα έχουν συμβάλει στο να γίνουν τα δίτροχα μηχανοκίνητα αθλήματα τόσο σπουδαία όσο είναι σήμερα.

Η Mary McGee είναι αναμφίβολα μία από αυτές τις σπουδαίες, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε με μοτοσυκλέτες στις ΗΠΑ, ανοίγοντας τις πόρτες σε περισσότερες γυναίκες να εισέλθουν σε αυτό που ήταν τότε, και συνεχίζει να είναι, ένα ανδροκρατούμενο άθλημα.

Για να τιμήσει την κληρονομιά της McGee και την πολύτιμη συνεισφορά της στον κόσμο των αγώνων μοτοσυκλέτας, η Rachel Greenwald παρήγαγε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “Motorcycle Mary”, το οποίο παρουσιάζει το έργο της Haley Watson στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Η εκτελεστική παραγωγή της ταινίας έγινε επίσης από τον δύο φορές νικητή των Όσκαρ Ben Proudfoot και τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton, οπότε μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι αυτή η ταινία μικρού μήκους αξίζει να την παρακολουθήσετε.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 22 λεπτών αποκτήθηκε πρόσφατα από την ESPN Films και θα είναι μέρος του καταλόγου 30 for 30 Shorts.

«Η ιστορία της Mary McGee δεν είναι μόνο μια απόδειξη των απίστευτων δεξιοτήτων και της επιμονής της, αλλά και μια έμπνευση για όλους όσους τολμούν να σπάσουν τα εμπόδια», λέει η Marsha Cooke, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Παραγωγής της ESPN Films. «Η Motorcycle Mary αιχμαλωτίζει το αδάμαστο πνεύμα της και την πρωτοποριακή κληρονομιά που αφήνει πίσω της στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ανυπομονούμε να τη φέρουμε σύντομα στο κοινό του ESPN», πρόσθεσε.

Η ταινία περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τη ζωή και την αγωνιστική καριέρα της Mary McGee, η οποία γεννήθηκε στην Αλάσκα τις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η αγάπη της για τους αγώνες ξεκίνησε για πρώτη φορά στα αυτοκίνητα, όπου ξεπέρασε τους άντρες ανταγωνιστές της. Όταν μεταπήδησε στους αγώνες μοτοσυκλετών, ήταν η πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ που το έκανε, και εκείνη την εποχή, έπρεπε να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον έντονο ανταγωνισμό, αλλά και τα στερεότυπα των φύλων και τον σεξισμό.

Μέσα από όλα αυτά, η Mary McGee έγινε το πρώτο άτομο που ολοκλήρωσε το ράλι Baja 500 με μοτοσυκλέτα. Η αγωνιστική της καριέρα διήρκεσε τρεις λαμπρές δεκαετίες με πολλές διακρίσεις σε πολλούς Αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Το άθλημα για το οποίο είμαστε πιο παθιασμένοι έχει μια αρκετά μεγάλη ιστορία και είναι φοβερό που οι άνθρωποι εργάζονται για να διατηρήσουν και να μεταδώσουν αυτήν την ιστορία στις επόμενες γενιές μέσω ταινιών όπως η "Motorcycle Mary". Μεγάλα ονόματα τόσο του κινηματογράφου όσο και του μηχανοκίνητου αθλητισμού —όπως ο Ben Proudfoot και ο Lewis Hamilton— που υποστηρίζουν το έργο, το κάνουν ακόμα πιο συναρπαστικό.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιουνίου, με επιπλέον προβολές προγραμματισμένες για τις 13 και 15 Ιουνίου. Αλλά αν χάσατε κάποια ή όλες από αυτές τις ημερομηνίες προβολής, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς το ντοκιμαντέρ θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο ESPN .

 

Επόμενο άρθρο »

Vespa – «Ο Άδειος Χώρος»

« Προηγούμενο άρθρο

Η Maria Herrera πήρε την πρώτη pole position του WorldWCR

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα