• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Οι Bastianini και Viñales στην Tech3 της Red Bull KTM το 2025
Νέα 13/06/2024 - 12:01

Μια ισχυρή παρουσία αναβατών και φρέσκος συνδυασμός χρωμάτων θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την εργοστασιακή παρουσία της KTM στο MotoGP το 2025. Η ομάδα της Red Bull KTM Tech3 που έχει επαναπροσδιοριστεί θα συμπληρώσει την ομάδα Red Bull KTM Factory Racing με δύο εξαιρετικά ονόματα στους νικητές των Grand Prix Enea Bastianini και Maverick Viñales. Ο Ιταλός, 26 ετών από το Rimini, και ο Ισπανός, 29 ετών από τη Roses, θα εξοπλιστούν με πλήρως εργοστασιακες μοτοσυκλέτες KTM RC16 το 2025 ως μέρος μιας πολυετούς συμφωνίας και θα σχηματίσουν ένα πορτοκαλί κουαρτέτο της Red Bull με τους αστέρες Brad Binder και Pedro Acosta στη διπλανή ομάδα.

Ο Bastianini έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από δέκα χρόνια (μετά από επίσης νικηφόρους Αγώνες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup) με μία KTM RC4. Κέρδισε έξι νίκες και περισσότερα από 30 βάθρα τόσο στη Moto3™ όσο και στη Moto2™ μέσω μιας ενταξιακής φάσης επτά σεζόν, όπου επίσης βελτιώθηκε για να καταλάβει τον τίτλο του 2020 στη μεσαία κατηγορία.

Ο Enea μπήκε στο MotoGP το 2021 σε ηλικία 23 ετών και έχει καταγράψει 5 νίκες και 12 βάθρα κατά τη διάρκεια των τρεισήμισι ετών του στην κατηγορία μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικό του η φυσική του ικανότητα και η υπεροχή του για τη μεγιστοποίηση του τεχνικού του «πακέτου» σε όλη την απόσταση του αγώνα, ο «La Bestia» θα είναι ένα τρομερό πλεονέκτημα για τη Red Bull KTM Tech3.

 

Ήδη νικητής Αγώνα το 2024 και ο πρώτος αναβάτης στην εποχή του MotoGP που θριάμβευσε με τρεις διαφορετικές μάρκες, o Maverick Viñales φέρνει εξαιρετική εμπειρία και ταλέντο στην ομάδα. Το #12 ήταν στην πραγματικότητα ο δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto3 της KTM το 2013 για την τρίτη θητεία του τότε έφηβου στο Grand Prix και μια περίοδο καριέρας όπου τέσσερις σεζόν τόσο στη Moto3 όσο και στη Moto2 οδήγησαν σε τέσσερις διαδοχικούς τερματισμούς στα τρία πρώτα πρωταθλήματα. Έγινε μέλος της πρώτης κατηγορίας το 2015 και κατέγραψε την πρώτη από τις 10 επιτυχίες του στο MotoGP (35 εμφανίσεις στο βάθρο) την επόμενη σεζόν.

Ο Viñales έχει κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια πρωταθλήματος στην αρχή της καριέρας του και έχει κερδίσει τουλάχιστον ένα Grand Prix σε επτά από αυτά τα δέκα χρόνια στο MotoGP. Το έντονο συναίσθημα, ο ρυθμός και η φυσική κατάσταση του Maverick τον καθιστούν ένα από τα κορυφαία ονόματα στο grid του MotoGP.

 

Nicolas Goyon, Tech3 Racing MotoGP Team Manager:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Enea και ο Maverick θα είναι μαζί μας τον επόμενο χρόνο στην KTM. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι οι πρώτες μας νίκες στο MotoGP ήρθαν με το πορτοκαλί χρώμα! Δεν μπορούμε να κρύψουμε την περηφάνια μας που αυτοί οι δύο ταλαντούχοι αναβάτες αποφάσισαν να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες μας. Δείχνει ότι ακολουθήσαμε τον σωστό δρόμο και η τεχνολογία μας μπορεί να παλέψει για το πρωτάθλημα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Pierer Mobility AG για την ποιότητα της υποστήριξής της. Η συνεργασία μας έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο φέτος και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει στο μέλλον. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Red Bull για την αφοσίωσή τους μαζί μας. Έχουμε ξεκάθαρη δέσμευση για τη νίκη και γι' αυτό ο Enea και ο Maverick αποφάσισαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα».

 

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να φέρουμε τόσο τον Enea όσο και τον Maverick στο έργο μας στο MotoGP και να τους προσφέρουμε πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη για να συνεχίσουν να ακολουθούν τους στόχους τους και να φτάσουν τη μέγιστη απόδοσή τους. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για δύο από τους πιο γρήγορους αναβάτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή και είναι ένα κομπλιμέντο για εμάς που μας εμπιστεύονται για την πρώτη κατηγορία που δημιουργήσαμε μαζί με την Red Bull KTM Tech3. Το σύνθημα της ομάδας για το 2025 τα λέει όλα: ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε ξανά το όνομα της KTM και δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο να φέρουμε αυτό το είδος αξίας στην εταιρεία από το να ενταχθούν οι Enea και Maverick στην πορτοκαλί Red Bull. Ας προχωρήσουμε για το υπόλοιπο του 2024 τώρα και, στη συνέχεια, ανυπομονούμε για αυτό το νέο ξεκίνημα για την επόμενη χρονιά».

 

Να σημειώσουμε ότι Vinales & Beirer έχουν μια άριστη προσωπική σχέση από το 2013, όταν ο Αυστριακός έδωσε μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στον Ισπανό και εκείνος πήρε τον Τίτλο! Μάλιστα στην Απονομή του Πρωταθλήματος χάρισε το Χρυσό Μετάλλιο στον Beirer, λέγοντας ότι χάρις στην παρέμβασή του κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Επόμενο άρθρο »

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ducati 2024 είναι «Όλοι σε Ένα»

« Προηγούμενο άρθρο

Πάνω από 20,000 στο Misano στη γιορτή Aprilia All Stars

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα