• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pirelli - Τρία νέα ελαστικά για το WorldSBK στο Misano
και ντεμπούτο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών
Νέα 12/06/2024 - 13:32

Η Pirelli είναι ο Κύριος Χορηγός της διοργάνωσης του τέταρτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike FIM, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου στην πίστα World Circuit "Marco Simoncelli" στο Misano Adriatico η οποία για τον συγκεκριμένο αγώνα ονομάζεται Pirelli Emilia-Romagna Round.

Αυτό είναι ένα σημαντικό Σαββατοκύριακο για την ιταλική εταιρεία ελαστικών που αποφάσισε να παρουσιάσει τρία νέα ελαστικά: δύο για την κατηγορία WorldSBK και ένα για την WorldSSP.

Επιπλέον, η Pirelli θα είναι δίπλα στις νεαρές γυναίκες αναβάτες, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας Γυναικών της FIM, που θα αγωνιστούν στον πρώτο γύρο αυτού του πρωταθλήματος στο Misano με την Pirelli να είναι ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών.


Νέα ελαστικά και μια νέα δέσμευση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών
«Για τον ιταλικό γύρο, αποφασίσαμε να κάνουμε το ντεμπούτο σε κάποιες καινοτομίες σύμφωνα με τη φιλοσοφία μας για συνεχή ανάπτυξη νέων ελαστικών για τη βελτίωση της γκάμας χρόνο με το χρόνο. Για την κατηγορία WorldSBK, συνεχίζουμε την εξέλιξη του SCX για πίσω με στόχο να βελτιώσουμε την ταχύτητα μέσα στη στροφή και την αντοχή στη φθορά, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση πρόσφυσης στο μέγιστο επίπεδο που ήδη προσφέρει το στάνταρ ελαστικό. Για το μπροστινό μέρος εργαζόμαστε και στις δύο κατηγορίες για να εξελίξουμε την προδιαγραφή SC1 με στόχο την βελτιωμένη σταθερότητα και την ακρίβεια. Γνωρίζουμε καλά την πίστα στο Misano, επομένως για εμάς είναι το ιδανικό έδαφος για να κάνουμε συγκρίσεις δεδομένων. Ξεκινώντας από αυτόν τον γύρο θα εμπλακούμε επίσης σε μια άλλη “όμορφη” περιπέτεια, αυτή που θα μας δει δίπλα στα κορίτσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας το FIM Women's Circuit Racing για το οποίο είμαστε ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών. Αγκαλιάσαμε με ενθουσιασμό αυτήν την πρωτοβουλία επειδή μοιραζόμαστε τις αξίες της ένταξης και της διαφάνειας. Οι αναβάτες έχουν ήδη κάνει μια δοκιμή στην Κρεμόνα πριν από μερικές εβδομάδες, όπου άρχισαν να εξοικειώνονται με τις συνθέσεις SC1 που είναι διαθέσιμες για εμπρός και πίσω. Τώρα, είναι η ώρα για το επίσημο ντεμπούτο τους στον αγώνα: Τους στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για αυτή την πρώτη σεζόν!»

 


· Καινοτομίες WorldSBK: Η Pirelli θα διαθέσει ένα νέο ελαστικό SC1 με προδιαγραφές D0279 για εμπρός, το οποίο διατηρεί τη σύνθεση του στάνταρ SC1 αλλά διαθέτει διαφορετικό σκελετό σχεδιασμένο για μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια. Για πίσω, το SCX είναι προδιαγραφών D0339, το οποίο διαφέρει από το στάνταρ επιλογή τόσο σε σκελετό όσο και σε σύνθεση, για να διατηρεί το επίπεδο πρόσφυσης που προσφέρει ήδη στη μέγιστη γωνία κλίσης ενώ αυξάνει την πρόσφυση και την ταχύτητα στις στροφές και προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από τη φθορά. . Εκτός από τις καινοτομίες, θα υπάρχουν τα στάνταρ ελαστικά SC1 και SC2 μπροστά και SCX και SC0 πίσω, επιπλέον του SCQ που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε Superpole και Superpole Race.

· Καινοτομίες WorldSSP: Το νέο υπό ανάπτυξη ελαστικό για τους αναβάτες είναι το SC1 με προδιαγραφές D0444, ένα μπροστινό ελαστικό που διατηρεί τη σύνθεση του στάνταρ SC1 αλλά διαφέρει στο σκελετό, με στόχο να προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και ακρίβεια. Αυτό συμπληρώνει τις επιλογές SC1 και SC2 για το μπροστινό μέρος και SCX και SC0 για το πίσω μέρος.

· Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας Γυναικών FIM: 24 γυναίκες αναβάτες, προερχόμενες από 18 έθνη, θα λάβουν μέρος στην πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος, γνωστό και ως WorldWCR. Οι μοτοσυκλέτες θα είναι εξοπλισμένες με ελαστικά Pirelli DIABLO Superbike διαστάσεων 120/70 R17 εμπρός και 180/60 R17 πίσω, και τα δύο σε σύνθεση SC1. Κάθε αναβάτης θα έχει τρία εμπρός και τρία πίσω ελαστικά διαθέσιμα κάθε Σαββατοκύριακο. Σε περίπτωση βροχής, τα διαθέσιμα ελαστικά θα είναι τα DIABLO Rain σε σύνθεση SCR1, στο ίδιο μέγεθος με τα slicks μπροστά αλλά 200/60 R17 πίσω.

· Η πίστα: 4226 μέτρα μήκος, 12 μέτρα πλάτος και με 430 μέτρα ευθεία, το Misano World Circuit “Marco Simoncelli” έχει 16 στροφές, 10 δεξιές και 6 αριστερές Υπάρχουν τρεις κλειστές στροφές που απαιτούν έντονο φρενάρισμα και σταθερότητα του μπροστινού μέρους, για προσπάθειες προσπέρασης στις στροφές 1, 8 και 16. Η τελευταία θέλει προσοχή μιας και είναι η πρώτη αριστερή στροφή μετά από μια σειρά συνεχόμενων δεξιών στροφών . Επομένως, στην περίπτωση κρύας ασφάλτου, η διαχείριση της θερμοκρασίας του ελαστικού είναι ζωτικής σημασίας. Το πρώτο μέρος του σιρκουί, μέχρι τη στροφή 6, είναι μικτό και στενό και οι στροφές γίνονται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και με μεγάλες γωνίες κλίσης: εδώ το κράτημα στην κορυφή είναι πολύ σημαντικό. Από την στροφή 8 έως την 12 είναι μια διαδοχή στροφών με μεγάλες ταχύτητες, όπου αναδεικνύεται η ικανότητα των αναβατών να αξιοποιούν στο έπακρο την απόδοση που προσφέρουν τα ελαστικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Πάνω από 20,000 στο Misano στη γιορτή Aprilia All Stars

« Προηγούμενο άρθρο

2ο πετυχημένο Αγωνιστικό 3ήμερο για την ομάδα Sipsis Racing

Χορηγοί