• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: MotoGP Δοκιμές
Ρεκόρ και πρώτη θέση για τον "Capitano"
Νέα 24/05/2024 - 17:24

Oι μονόωρες δοκιμές το απόγευμα της Παρασκευής καθόρισε ποιοί αναβάτες περνάνε απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες και ποιοί θα αναγκαστούν να δώσουν τη μάχη των πρώτων κατατακτηρίων, ενόψει του Grand Prix της Κυριακής στην Καταλονία. 


Στα αρχικά στάδια ήταν οι δύο ΚΤΜ των Jack Miller και Brad Binder που βρίσκονταν στην κορυφή, ο Binder όμως είχε δύο πτώσεις στη δεύτερη στροφή, ενώ η ίδια μοίρα περίμενε και τον Fabio Di Giannantonio


Φτάνοντας στα τελευταία στάδια η Aprilia (που είχε κυριαρχήσει και πέρυσι σε αυτή την πίστα), έδειξε τα δόντια της. Ο πρώτος που άλλαξε τα δεδομένα όταν μπήκαν τα μαλακά ελαστικά ήταν ο Maverick Viñales, ο οποίος μάλιστα στον επόμενο γύρο του κατάφερε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Aleix Espargaro μπήκε στο χαμηλό 1:39 και ανέβηκε στην κορυφή. 


Τότε ήταν που επιτέθηκε ο Jorge Martin, με τον Ισπανό της Prima Pramac να φτάνει πολύ κοντά στο περσινό ρεκόρ και στον επόμενο γύρο να καταφέρνει να φτάσει ακόμα πιο κοντά. 


Στα τελευταία στάδια υπήρξαν πτώσεις που εμπόδισαν τις βελτιώσεις αρκετών αναβατών, όχι όμως και του Aleix Espargaro. O αναβάτης της Aprilia (που ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν), κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:38.562 και να κάνει νέο ρεκόρ, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρώτη θέση. 


Παρά τις δύο πτώσεις του, ο Brad Binder πήρε τη δεύτερη θέση, μπροστά από τον Pedro Acosta που συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα. Ο Francesco Bagnaia ήταν τέταρτος, μπροστά από τον Jack Miller. 


Ο Jorge Martin περιορίστηκε τελικά στην έκτη θέση, με τον ομόσταυλό του, Franco Morbidelli να ακολουθεί. Όγδοος ήταν ο Εnea Bastianini, ενώ ο Alex Rins πήρε μια εκπληκτική ένατη θέση, μπροστά από τον Maverick Viñales


Ο Μarc Marquez δεν κατάφερε τελικά να πάρει το καλύτερο από τα μαλακά ελαστικά της Michelin και θα αναγκαστεί αύριο να περάσει από τις πρώτες κατατατήριες, καθώς τερμάτισε τις δοκιμές στην 12η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto3 Δεύτερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Moto2 Πρώτες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα