• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι η ηλεκτρική Yadea Kemper RC μια σπορ επιλογή;
Νέα Αγοράς 08/04/2024 - 15:08

Βασισμένη πάνω στην πλατφόρμα της γυμνής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της Yadea την Kemper, με την οποία η Κινεζική μάρκα έκανε μεγάλη εντύπωση στην περσινή EICMA και έδειξε το πιο σπορ μοντέλο προσανατολισμένο στις επιδόσεις στη γκάμα της, τώρα, χρησιμοποιώντας το όνομα Kemper στο νέο μοντέλο της, η Yadea αποκάλυψε μια ακόμη πιο σπορ έκδοση αυτής της μοτοσυκλέτας που ονομάζεται Kemper RC.

Όπως μπορούμε να δούμε στην παραπάνω εικόνα, η Kemper RC έχει τη μορφή μιας σπορ μοτοσυκλέτας με πλήρη φέρινγκ και με φουτουριστικό στυλ. Οι αιχμηρές γραμμές της μοτοσυκλέτας, το δυνατό χρώμα και το μονό μπράτσο στην πίσω ανάρτηση, καθιστούν σαφές ότι η Yadea θέλει την Kemper RC να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Η Yadea προμηθεύτηκε κορυφαία εξαρτήματα για την Kemper RC από μερικά μεγάλα ονόματα, με εξαρτήματα ανάρτησης από την KYB και φρένα με δύο δίσκους από την Brembo, επίσης. Στην καρδιά της βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας μεσαίας διάταξης  (mid-drive) με μέγιστη ισχύ 40 κιλοβάτ (περίπου 54 ίππους), με συνεχή ισχύ 23 κιλοβάτ (31 ίπποι). Αυτό σημαίνει ότι για τους αναβάτες στην Ευρώπη, η Kemper RC είναι συμβατή με το δίπλωμα A2, καθιστώντας τη μια ενδιαφέρουσα επιλογή για νέους αναβάτες που θέλουν να ξεκινήσουν με κάποια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Τι σημαίνουν όμως αυτοί οι αριθμοί στον πραγματικό κόσμο; Λοιπόν, οι ηλεκτροκινητήρες είναι γνωστοί για τη στιγμιαία ροπή τους και η Kemper RC δεν διαφέρει. Η Yadea ισχυρίζεται μία επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα κάτω των 5 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα περίπου 160 χλμ./ώρα.

Όταν έρθει η ώρα της επαναφόρτισης, η Yadea ισχυρίζεται ότι ο χρόνος φόρτισης έως το 80%, είναι μόλις 10 λεπτά μέσω ενός γρήγορου φορτιστή, καθώς η μπαταρία αποτελείται από μια μονάδα 6,4 kWh με χωρητικότητα 20 Ah. Ωστόσο, η Yadea δεν προβάλλει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη γκάμα της μοτοσυκλέτας.

Εκτός από την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα, η μπαταρία είναι επίσης υπεύθυνη για όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του. Το ABS και ο έλεγχος πρόσφυσης είναι στάνταρ, αλλά η Yadea δεν έχει διαθέσιμο όλο το πακέτο στάνταρ όπως η έγχρωμη οθόνη TFT, συνδεσιμότητα smartphone και ακόμη και ενσωματωμένη κάμερα τοποθετημένη στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας.

Μέχρι στιγμής, η Yadea δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πληροφορίες τιμολόγησης για την Kemper, πόσο μάλλον για την Kemper RC, αλλά η σωστή τιμολόγηση θα ήταν αναμφίβολα ζωτική για την επιτυχία αυτής της μοτοσυκλέτας, ώστε να είναι μία σπορ μοτοσυκλέτα με επιδόσεις και καλές αναρτήσεις, χωρίς να είναι μία ακριβή επιλογή.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Η ZONTES στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας ανοίγει τις πύλες της  από την Τετάρτη 10 Απριλίου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα