• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP Αγώνας Sprint
Πρώτη νίκη σε Sprint για τον Maverick Viñales
Νέα 23/03/2024 - 18:34

Η αγωνία είχε κορυφωθεί πριν τον αγώνα Sprint του Portimao, καθώς ήμασταν έτοιμοι για αρκετές εκπλήξεις, στην πίστα "τρενάκι του λούνα παρκ" της Πορτογαλίας. 


Όταν έσβησαν τα φώτα, ο Maverick Viñales κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Jack Miller να τον ακολουθεί. Αμέσως ο Αυστραλός έκανε την κίνησή του και πέρασε μπροστά, ενώ ακολούθησε και ο Francesco Bagnaia, που παρά ένα μικρό γλίστρημα κράτησε τη δεύτερη θέση. Αυτό επέτρεψε στον Μiller να ανοίξει μια διαφορά, ενώ πιο πίσω, ο Marc Marquez πέρασε τον Enea Bastianini για την 4η θέση. 


Μπροστά, ο Bagnaia έκλεισε τη διαφορά, φέρνοντας και τους υπόλοιπους αναβάτες πίσω από τον Jack Miller. Ο Μarc Marquez είχε φτάσει πίσω από τον Viñales και έκανε την κίνησή του στην 11η στροφή του 2ου γύρου, οι δύο αναβάτες είχαν μια μικρή επαφή και βρέθηκαν δίπλα δίπλα, με τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να καταφέρνει να περάσει από την εξωτερική στη 12η στροφή. 


Παρά την πολύ καλή του εκκίνηση, ο Miller δέχτηκε την προσπέραση του Bagnaia στην 15η στροφή του 2ου γύρου και στον αμέσως επόμενο έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Marc Marquez, ενώ ακολούθησε και ο Maverick Viñales. O Ισπανός της Aprilia μάλιστα πέρασε στον 5ο γύρο και τον Μarquez, μετά από ένα γλίστρημα του τελευταίου. 


Ο Jorge Martin είχε ξεκινήσει πιο ήπια τον αγώνα, αλλά ανέβαζε ρυθμό και πέρασε τον Marquez για την τρίτη θέση. Μπροστά ο Bagnaia είχε ανοίξει τη διαφορά στο 1 δευτερόλεπτο, όμως ένα λάθος του Ιταλού Πρωταθλητή άλλαξε όλη την πορεία του αγώνα. 


Στην πρώτη στροφή του 9ου γύρου, ο Bagnaia έκανε λάθος στα φρένα, το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας γλίστρησε ακουμπώντας το κερμπ και ο Bagnaia αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας, ξαναμπαίνοντας στην τέταρτη θέση, ακριβώς μπροστά από τον Jack Miller


Αυτό άφησε τον Viñales στην κορυφή, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει τον Martin πίσω του και να πάρει μια μεγάλη νίκη στον αγώνα Sprint, ενώ ο Martin δέχτηκε την προσπέραση του Marc Marquez στην πέμπτη στροφή του τελευταίου γύρου. Από εκεί και πέρα, ο Marquez δεν απειλήθηκε και πήρε μια πολύ σημαντική δεύτερη θέση μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα από μέρους του, με τον Martin να συμπληρώνει το βάθρο.  
Μετά το λάθος ο Bagnaia δεν πίεσε για να πιάσει τους πρώτους και αρκέστηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον Jack Miller.


Έκτος ήταν ο Enea Bastianini, με τον Pedro Acosta να τερματίζει και πάλι στους βαθμούς, στην 7η θέση. Όγδοος ήταν ο Aleix Espargaro, μπροστά από τον Fabio Quartararo, ο οποίος συμπλήρωσε τις βαθμολογούμενες θέσεις. 

Επόμενο άρθρο »

Επίσημα εγκαίνια της FIM Hospitality

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα