• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal για Acosta: «Είναι ξεχωριστός, είναι διαφορετικός, είναι καλύτερος»
Αγώνες 09/03/2024 - 09:26

Μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, ο Herve Poncharal εκφράζει τις σκέψεις του για το πώς τα πάει ο νεοφερμένος στο MotoGP™ Pedro Acosta στον πρώτο Γύρο της σεζόν

Το πιο αξιοσημείωτο, ο Acosta είχε μια σχεδόν αστοχία, βρίσκοντας τα όρια της RC16 την ημέρα έναρξης του MotoGP στο Lusial International Circuit. Ο Acosta έσωσε μία παρ΄ολιγον πτώση στην 6η στροφή στα ΕΔ1 πριν επαναλάβει μια παρόμοια προσπάθεια στην στροφή 9, λίγο αργότερα.

Μιλώντας στις ΕΔ2, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Red Bull GASGAS Tech3, Herve Poncharal, δήλωσε: «Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά για τον Pedro, δεν πρόκειται να τα επαναλάβω όλα, αλλά, με λίγα λόγια, το να έχω έναν τόσο νεαρό άνδρα που μπαίνει στο MotoGP™ ως νεοφερμένος και κάνοντας αυτό που έχει κάνει, είναι πολύ εντυπωσιακός».

«Όλοι θυμόμαστε στη Βαλένθια την Τρίτη μετά το τελευταίο τεστ (Valencia Test), πόσο άνετα ήταν στη μοτοσυκλέτα και από τότε είναι μόνο καλύτερα. Δεν υπήρξαν ποτέ πισωγυρίσματα, και αυτό είναι που μας αρέσει πολύ, κάθε προσπάθεια και κάθε δοκιμή ήταν καλύτερη από την προηγούμενη κάτι που σπάνια συμβαίνει».

Ο Acosta οδήγησε για πρώτη φορά μία μοτοσυκλέτα MotoGP για πρώτη φορά πριν τη σεζόν στο τεστ της Βαλένθια, δείχνοντας αμέσως αυτοπεποίθηση και ολοκληρώνοντας την πρώτη του μέρα μόλις 1.223 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη θέση. Από τη Βαλένθια και μετά ο Acosta οδήγησε τη μοτοσυκλέτα στη Sepang και στο Κατάρ, κερδίζοντας αυτοπεποίθηση και καλούς χρόνους γύρου – τερματίζοντας δεύτερος την πρώτη ημέρα δοκιμών στη Μαλαισία.

«Δεν υπήρξαν ποτέ πισωγυρίσματα, και αυτό είναι που μας αρέσει πραγματικά, κάθε περίοδος δοκιμών ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό που σπάνια συμβαίνει. Νομίζω ότι έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη μοτοσυκλέτα του και καταλαβαίνει πώς να βγάλει το μέγιστο της μοτοσυκλέτας, έχει μια μηχανική αίσθηση που κάποιοι δεν έχουν».

Ωστόσο, ο Poncharal πιστεύει ότι ο Pedro Acosta είναι ένας ιδιαίτερος αναβάτης σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλον στην ομάδα Tech3. «Όπως ξέρετε είχαμε πολλούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές της Moto2™ και έχω σεβασμό σε όλους γιατί είναι όλοι σπουδαίοι αναβάτες, αλλά πρέπει να πω αν με ρωτούσατε: είναι ξεχωριστός, είναι διαφορετικός, είναι καλύτερος».

Επόμενο άρθρο »

Παραχωρήσεις: πώς μπορούν οι κατασκευαστές στο MotoGP™ να αλλάξουν κατάταξη;

« Προηγούμενο άρθρο

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, αλλαγές προγράμματος το Σάββατο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα