• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Zapp βρήκε τη χρηματοδότηση για να αρχίσει η παραγωγή του i300
Νέα Αγοράς 19/02/2024 - 12:55

 

Η Zapp Electric Vehicles Group Limited (Nasdaq: ZAPP) ("Zapp EV" ή "Company"), ιδιοκτήτης της "Zapp", της βρετανικής μάρκας ηλεκτρικών οχημάτων που έχει ως στόχο το να φέρει επανάσταση στην προσωπική αστική μετακίνηση, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει τεθεί σε κατάσταση αναμονής συμφωνίας αγοράς μετοχικού κεφαλαίου από το "SEPA", με μια θυγατρική της Yorkville Advisors Global, LP (ο "Επενδυτής").

Η Zapp EV θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη συναλλαγή κυρίως για να ξεκινήσει την παραγωγή και την εμπορική διάθεση του i300, της ηλεκτρικής αστικής μοτοσυκλέτας υψηλών επιδόσεων της μάρκας. Η Εταιρεία αναμένει να πραγματοποιήσει αρχικές παραδόσεις του i300 στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες, ακολουθούμενες από την εμπορική κυκλοφορία του i300 στις ασιατικές αγορές στα τέλη του 2024. Είχαμε κάνει και το σχετικό ρεπορτάζ για τον πρωτοποριακό τρόπο πώλησης του i300.

Σύμφωνα με τον SEPA, ο Επενδυτής συμφώνησε να προκαταβάλει 1.5 εκατομμύρια δολάρια στην Zapp σε δύο δόσεις, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάθεσης της Ετήσιας Έκθεσης της Εταιρείας για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και η κατάθεση και αποτελεσματικότητα δήλωσης εγγραφής SEC που καταχωρεί τη μεταπώληση μετοχών που εκδίδονται βάσει του SEPA.

Στη συνέχεια, με την επιφύλαξη ορισμένων περιορισμών, η Zapp EV θα έχει το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, να εκδώσει και να πουλήσει στον Επενδυτή έως και άλλα 8.5 εκατομμύρια δολάρια των κοινών μετοχών της, βάσει των απαιτήσεων χρηματοδότησης της Εταιρείας και εξελισσόμενη τιμή της μετοχής κατά τη διάρκεια της τριετίας μετά την έναρξη ισχύος μιας ισχύουσας δήλωσης εγγραφής SEC.

Ο Swin Chatsuwan, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zapp EV, δήλωσε: «Οι ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής μας παρέδωσαν ένα εξαιρετικό προϊόν. Με αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης από έναν διάσημο επενδυτή, έχουμε τους οικονομικούς πόρους για την αναμενόμενη κυκλοφορία του i300 φέτος. "

Ο Chatsuwan συνέχισε: "Η απήχηση των καταναλωτών είναι ένας βασικός παράγοντας διαφοροποίησης σε αυτόν τον χώρο και πιστεύουμε ότι ο οκτώ φορές βραβευμένος σχεδιασμός του i300, οι προδιαγραφές υψηλών επιδόσεων και η βιωσιμότητα, όλα σε προσιτή τιμή, δίνουν στην Zapp τα βασικά συστατικά για την επιτυχία. Στοχεύουμε στο να επιτύχει ένα θετικό μικτό περιθώριο από την αρχή μιας αναμενόμενης αύξησης στις παραδόσεις πελατών. Η Zapp χρειάζεται πολύ λίγα κεφάλαια σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου για να επιτύχει τους στόχους μας, λόγω του ελαφρού επιχειρηματικού μας μοντέλου του ισολογισμού που αξιοποιεί την κατασκευή συμβολαίων. Ανυπομονούμε για τις πρώτες παραδόσεις του i300 στην Ευρώπη, τη λήψη Έγκρισης Ολόκληρου Τύπου Οχήματος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, τώρα που έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία όλες οι απαιτούμενες δοκιμές οχημάτων και αξιοποίηση αυτής της προόδου για να επιταχύνουμε την εμπορική μας διάδοση σε βασικές ασιατικές αγορές."

Η Εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών δίτροχων θα αυξηθούν σημαντικά στα περισσότερα μέρη του κόσμου ταεπόμενα χρόνια, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές. Μεταξύ άλλων βασικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και διαφοροποίησης προϊόντων, η ανάπτυξη του i300 της Zapp δεν θα παρεμποδιστεί από επενδύσεις σε αποκλειστική υποδομή φόρτισης, καθώς οι δύο ελαφριές φορητές μπαταρίες μπορούν να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους και να φορτιστούν σε οποιαδήποτε πρίζα. Η Εταιρία πιστεύει ότι, μετά την έναρξη της παραγωγής, το επιχειρηματικό της μοντέλο που χαρακτηρίζεται από περιουσιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας συμβάσεις κατασκευής σε συνδυασμό με συμφωνίες χρηματοδότησης απαιτήσεων μέσω της Export Import Bank of Thailand, θα επιτρέψει την ταχεία κλιμάκωση των δραστηριοτήτων της.


 

Επόμενο άρθρο »

Σταθερά ανοδική η πορεία της αγοράς δικύκλων και τον Ιανουάριο του 2024

« Προηγούμενο άρθρο

Το νέο DYU T1 είναι ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο από μαγνήσιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα