• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP, Aleix Espargaro: πήρε το δώρο των ονείρων του, μια 993 Turbo
Νέα 24/12/2023 - 11:43

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Οι οδηγοί του MotoGP είναι και αυτοί “μεγάλα παιδιά” και στις γιορτές ζητούν από τον Άγιο Βασίλη τα δώρα τους! Κάποιες φορές τα δώρα είναι πολύ μεγάλα και δεν υπάρχει χώρος στο έλκηθρο του Άι-Βασίλη, ή κάποιες φορές αργούν να φτάσουν, είτε για τεχνικούς λόγους, είτε λόγω ειδικής παραγγελίας.

Στην περίπτωση του 34χρονου “παιδιού” Aleix Espargaro, το “δώρο” ήθελε να το παραγγείλει το 2015 που πήγε στην Suzuki στο MotoGΡ, αλλά τελικά με οικογενειακή παρέμβαση παραγγέλθηκε μεν, αλλά με συμφωνία για παράδοση με την πρώτη νίκη, η οποία ήρθε πέρυσι, αλλά μετά για τεχνικούς λόγους η παράδοση έγινε μόλις χθες!

 

Ας αφήσουμε τον Aleix να το εξηγήσει:

Δεν είναι ένα αυτοκίνητο, είναι το ΟΝΕΙΡΟ μου. Το όνειρό μου ήταν πάντα να κερδίσω έναν Αγώνα MotoGP, όταν υπέγραψα με την Suzuki, και να αγοράσω το αυτοκίνητο των ονείρων μου, μια 993 Turbo. Τότε η γυναίκα μου η Λάουρα μου είπε ότι κάτι τόσο σπέσιαλ δεν είχε νόημα εκείνη την εποχή και μου πρότεινε να την αγοράσω όταν θα έπαιρνα την πρώτη μου νίκη. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έφτασα να αμφιβάλω για το αν θα το έπαιρνα... Την επόμενη μέρα της νίκης στην Αργεντινή ξεκινήσαμε αυτό το πρότζεκτ και σήμερα ήδη έχω το ΟΝΕΙΡΟ μου!” #dreambig είναι το hashtag με το οποίο έκλεισε το σημείωμά του και φυσικά φωτογραφήθηκε δίπλα στο νέο του απόκτημα.

 

Να εξηγήσουμε ότι η 993 είναι το τελευταίο αερόψυκτο μοντέλο της Porsche και η έκδοση Turbo παράχθηκε από το 1995-1998. Ο κινητήρας της είναι στα 3,600 κ.εκ. και απέδιδε στο πρώτο μοντέλο 408 ίππους, ενώ έφτασε τους 450 το 1998. Εκτός από τον εκπληκτικό ήχο που αφήνει ο αερόψυκτος κινητήρας - πολύ καλύτερος από όλων των υγρόψυκτων – η 993 θεωρείται το αυτοκίνητο με τις ιδανικές αναλογίες στο σχεδιασμό της και παρά το ότι οι τελευταίες γενιές 911 αντιγράφουν αυτές τις αναλογίες, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους δεν καταφέρνουν να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στους λάτρεις του design και στους συλλέκτες των Porsche.

Τώρα το γιατί άργησε πάνω από 20 μήνες η παράδοση του αυτοκινήτου, από τις 3 Απριλίου του 2022 που πήρε τη νίκη ο Aleix Espargaro, έχει να κάνει με την προσεκτική δουλειά που έγινε στην αναπαλαίωση του μοντέλου.

Όπως και νάχει του ευχόμαστε καλά χιλιόμετρα και να συνεχίσει να ονειρεύεται σε υψηλό επίπεδο.

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Τις καλύτερες ευχές μας για τις γιορτινές μέρες!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ducati είναι έτοιμη για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross του 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA