• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Pedro Acosta κερδίζει το βραβείο Triumph Triple Trophy 2023
Νέα 04/12/2023 - 14:32

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2™ μπορεί να προσθέσει άλλο ένα βραβείο στην ανερχόμενη συλλογή του

Το Triumph Triple Trophy 2023 απονεμήθηκε στον Ισπανό Pedro Acosta, μετά από μια εκπληκτική σεζόν όπου κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, το βραβείο Triumph Triple Trophy και μια θέση στην κατηγορία του MotoGP την επόμενη χρονιά.

Το έπαθλο Triple Trophy, είναι μία εκπληκτική και μοναδική Triumph Street Triple RS 765, ειδικά κατασκευασμένη στα κεντρικά γραφεία της Triumph στο Hinckley στο Ηνωμένο Βασίλειο και απονεμήθηκε στον Pedro Acosta στη Βαλένθια στον τελευταίο Γύρο της σεζόν του 2023.

Βραβευμένος από την Triumph Motorcycles, τον επίσημο προμηθευτή κινητήρων της Moto2™, ο Acosta γίνεται ο τέταρτος νικητής του βραβείου αυτού, το οποίο γίνεται παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2™. Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζεται από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αποδεικνύοντας τη δύναμη του Acosta στη φετινή σεζόν.

Το Triumph Triple Trophy αναγνωρίζει τις πολλές επιτυχίες και τα επιτεύγματα ενός Σαββατοκύριακου GP, πέρα από τη νίκη του Αγώνα, με τη βαθμολογία να αντικατοπτρίζει την απίστευτα στενή φύση του ανταγωνισμού στη Moto2™:

7 βαθμοί - Καλύτερη πρόοδος Αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος: 7 βαθμοί για τον αναβάτη ή τους αναβάτες που ανεβαίνουν τις περισσότερες θέσεις από την αρχή του Αγώνα μέχρι την καρό σημαία

6 βαθμοί - Pole position: 6 βαθμοί για τον αναβάτη που προκρίνεται στην pole position

5 βαθμοί - Ταχύτερος γύρος Aγώνα: 5 βαθμοί για τον ταχύτερο αναβάτη/αναβάτες σε περίπτωση ίσου ταχύτερου γύρου

 

Ο σταθερός ρυθμός του Acosta αυτή τη σεζόν σημαίνει ότι έχει κερδίσει  βαθμούς σε εννέα από τους Γύρους του πρωταθλήματος - πολύ πιο μπροστά από τους πλησιέστερους αντιπάλους του που είχαν μόνο τέσσερις βαθμούς σε Αγώνα ο καθένας.

Κατέκτησε βαθμούς για τρεις pole positions στο Sachsenring, στο Silverstone και στο Red Bull Ring και σημείωσε τον ταχύτερο γύρο Αγώνα οκτώ φορές καθώς έγινε ο πιο πρόσφατος αναβάτης που ολοκλήρωσε τη Moto2™ της Triumph και ανέβηκε στην κατηγορία του MotoGP.

Το τρόπαιο εξασφαλίστηκε στο Grand Prix της Μαλαισίας τον Οκτώβριο, όταν υπήρχαν ακόμη τρεις αναβάτες στη διεκδίκηση: ο Pedro Acosta από την Red Bull KTM Ajo Team, ο Taiga Hada από την Pertamina Mandalika SAG Team και ο Jake Dixon της GASGAS Aspar Team.

Ο Hada είχε κερδίσει πολλούς βαθμούς για την καλύτερη πρόοδο στον Αγώνα τέσσερις φορές πηγαίνοντας στη Μαλαισία βρισκόμενος δεύτερος στην κατάταξη αυτή. Ωστόσο, ήταν ο Alex Escrig που σημείωσε τους περισσότερους βαθμούς σε αυτόν τον Αγώνα, οι πρώτοι του βαθμοί Triumph Triple Trophy, καθιστώντας τον 26ο αναβάτη που εντάχθηκε στον πίνακα αποτελεσμάτων. Με τον Fermin Aldeguer να λαμβάνει όλους τους εναπομείναντες βαθμούς για την pole position και τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα, αυτό σήμαινε ότι κανείς άλλος δεν μπορούσε να θτάσει τον Pedro και έτσι στέφθηκε νικητής του Triple Trophy την ίδια μέρα που κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Moto2™.

Η καθυστερημένη σειρά κατάκτησης βαθμών του Aldeguer τον οδήγησε να μείνει στη δεύτερη θέση γενικής, με μόλις εννέα βαθμούς να χωρίζουν τη δεύτερη έως την τέταρτη θέση.

 

Ο Pedro Acosta, Red Bull KTM Ajo Team σχολίασε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το βραβείο, είναι μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα. Βλέπω πολλούς ανθρώπους να την απολαμβάνουν όταν τη οδηγούν και ίσως τώρα είναι η ώρα να πάρω την άδεια οδήγησης για να μπορώ να την απολαμβάνω και εγώ στο δρόμο. Στο τέλος γνωρίζουμε ότι είναι ο ίδιος κινητήρας που χρησιμοποιούμε στη Moto2™ και βλέπουμε πόσο γρήγορη είναι η Moto2™. Θα είναι διασκεδαστικό να κάνω μερικές σούζες με αυτη τη μοτοσυκλέτα»!

 

Ο Steve Sargent, Chief Product Officer, Triumph Motorcycles, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια Pedro για μια τόσο εντυπωσιακή σεζόν και που είσαι ο νικητής του Triumph Triple Trophy του 2023. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τέτοια ταλέντα να ξεπροβάλλουν με την 765 Triple και με τη διαφορά από τη Moto2™ στο MotoGP να είναι πιο κοντά από ποτέ με τις τελευταίες αναβαθμίσεις κινητήρα, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δούμε πώς θα τα πηγαίνεις στο MotoGP το 2024. Ελπίζουμε να απολαύσεις έπαθλο, την ολοκαίνουργιο Street Triple RS, με τα χρώματα Triumph Triple Trophy και ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την πρόοδό σου την επόμενη χρονιά».

Επόμενο άρθρο »

Drift σε 2 και 4 τροχούς: οι διαφορές στη δυσκολία

« Προηγούμενο άρθρο

Στο Λίβερπουλ απονεμήθηκαν με επιτυχία τα Βραβεία FIM 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα