• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Pedrosa δεσμεύεται στην ανάπτυξη της ΚΤΜ στο MotoGP
Νέα 05/09/2023 - 08:51

Με νέο συμβόλαιο ο θρύλος του MotoGP και αναβάτης δοκιμών της Red Bull KTM Factory Racing, Dani Pedrosa, θα συνεχίσει τον βασικό του ρόλο στο πρόγραμμα δοκιμών της KTM, αφού συμφώνησε για επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του. Ο 37χρονος θα ηγηθεί των προτεραιοτήτων και των ιδεών Έρευνας και Ανάπτυξης για τη νικητήρια μοτοσικλέτα KTM RC16 αφού αρχικά μπήκε στο εργοστάσιο το 2019.

Ο Pedrosa, μαζί με άλλα ονόματα όπως ο Mika Kallio και, πρόσφατα, ο Jonas Folger, έχουν δώσει σημαντικές πληροφορίες που βοήθησαν την KTM να προχωρήσει στις φιλοδοξίες και την ανταγωνιστικότητά της στο MotoGP. Ο Ισπανός πέρασε στη δεύτερη φάση της καριέρας του μετά την ανάκαμψη από χειρουργική επέμβαση στην κλείδα το 2019 και έπαιξε ευνοϊκό ρόλο στην ταχεία εξέλιξη της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας ώστε να πρωταγωνιστεί ανάμεσα στις κορυφαίες του Grand Prix. Ο Brad Binder σημείωσε την πρώτη νίκη της KTM στο MotoGP την επόμενη χρονιά το 2020.

Ο Dani είχε μια μακρά καριέρα με 31 νίκες στο MotoGP και 112 βάθρα και έδειξε τη διαρκή κλάση και τις δυνατότητές του φτάνοντας την 7η θέση μόλις στη δεύτερη εμφάνισή του ως έκτακτη συμμετοχή στην Jerez της Ισπανίας φέτος. Ο Pedrosa θα ξεκινήσει το τρίτο του Grand Prix με την KTM RC16 στο Misano World Circuit Marco Simoncelli για το επερχόμενο Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini στις 8-10 Σεπτεμβρίου.

 

Dani Pedrosa

«Πολύ χαρούμενος και πολύ ευγνώμων που συνεχίζω με την KTM γιατί τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ παραγωγικά. Κάναμε σταδιακή πρόοδο, αλλά πάντα θετική και οι αναβάτες πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο μπροστινό μέρος, έχοντας καταφέρει μερικά καλά αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό το μονοπάτι με τη μοτοσυκλέτα γιατί φαίνεται να είναι ακόμη πιο απαραίτητο τώρα στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας και ανυπομονώ για το Misano, ακόμη κι αν η Jerez ήταν πραγματικά ξεχωριστή για μένα με όλους αυτούς τους οπαδούς».

 

Francesco Guidotti, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager

«Η εμπειρία του Dani στο MotoGP είναι τεράστια και μας έδειξε στην Jerez ότι είναι ακόμα ικανός να ορίζει χρόνους γύρου 1ης θέσης! Αυτή η ικανότητα, τα πρότυπά του και η μοναδική του αίσθηση για μια μοτοσυκλέτα Grand Prix είναι αυτό που τον κάνει τόσο σημαντικό και αποτελεί έμπνευση για εμάς και τους αναβάτες. Διατηρούμε πολλά μέρη του έργου μας στο MotoGP συνεπή και σταθερά, επομένως αυτή η δέσμευση με τον Dani είναι πολύ θετική. Ανυπομονούμε για το Misano»!

 

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsports:

«Οι παρατηρήσεις του και όλη η οδήγησή του που μας έδωσε ο Dani μαζί με την ομάδα δοκιμών βοήθησαν να κάνουμε την RC16 αυτό που είναι σήμερα: μια μοτοσυκλέτα που είναι από τις ταχύτερες στην πίστα και μια από τις καλύτερες που έχουμε σε κάθε αγώνα. Γνωρίζει πολύ καλά το πρόγραμμά μας, τους τεχνικούς μας και τη φιλοσοφία μας μετά από πέντε χρόνια μαζί και η δουλειά τώρα είναι εξίσου σημαντική όσο ποτέ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον κρατήσουμε στη δομή μας, ώστε ο Dani να συνεχίσει να μας βοηθά να πετύχουμε τους στόχους μας στο MotoGP».

Επόμενο άρθρο »

Τα MICHELIN Power Slick επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες τους στην απαιτητική Calatunia

« Προηγούμενο άρθρο

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα