• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Φαίνεται εύκολο εξωτερικά αλλά δεν είναι!»
Τι είπαν οι οδηγοί πριν το ξεκίνημα του 10ου Αγώνα
Νέα 17/08/2023 - 10:20

Συζητήσεις που έγιναν την Πέμπτη στο Σπίλμπεργκ από τους Bagnaia, Martin, Binder, Aleix, Bezzecchi, Alex Marquez και Marc Marquez

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 κατευθυνθήκαμε στο εντυπωσιακό Red Bull Ring για το CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich, με πολλά να έχουν ειπωθεί.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη συμμετείχαν οι Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Jorge Martin (Prima Pramac Racing), Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και Aleix Espargaro (Aprilia Racing), πριν την δεύτερη με τους Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team), Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) και Marc Marquez (Repsol Honda Team).

FRANCESCO BAGNAIA: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, είναι πάντα μια εξαιρετική πίστα για εμάς. Πέρυσι ήμασταν ανταγωνιστικοί, δυσκολευτήκαμε λίγο το Σαββατοκύριακο, αλλά μετά την Κυριακή νιώσαμε καλύτερα. Ας δούμε λοιπόν, φέτος γιατί δεν θα είναι εύκολο καθώς γνωρίζουμε την πρόοδο που έχει κάνει η KTM όσον αφορά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση αλλά και η Aprilia φέτος είναι αυτές που έχουν βελτιωθεί στους περισσότερους τομείς. Στους τελευταίους Αγώνες, ανέβηκαν στο βάθρο και μετά κέρδισαν τον τελευταίο, οπότε υπάρχουν πολλοί αναβάτες που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον Αγώνα. Επίσης, και οι άλλες επτά Ducati, οπότε ας δούμε».

Περιμένεις να παλέψεις για τη νίκη εδώ;

«Ναι, γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που έχει η μοτοσυκλέτα μας στο φρενάρισμα και την επιτάχυνση και στην ευθεία. Είναι πάντα σημαντικό να παίρνεις όσους περισσότερους βαθμούς μπορείς σε συνθήκες που είναι εξαιρετικές για σένα. Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα πλεονέκτημα σε αυτή την πίστα φέτος. Η διαφορά είναι ίσως μικρότερη από άλλες χρονιές, αλλά πιστεύω ότι αν ξεκινήσουμε καλά τον Αγώνα το Σαββατοκύριακο, μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να έχουμε καλές δυνατότητες να παλέψουμε για τη νίκη».

JORGE MARTIN: «Σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες πίστες για μένα και είμαι αρκετά ανταγωνιστικός. Ποτέ δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα θα παλέψω για κορυφαίες θέσεις. Θα είναι ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να επιστρέψω στις θέσεις στο βάθρο επειδή τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα για μένα ήταν περίπλοκα, οπότε ελπίζω να βελτιώσουμε τα Σάββατα για να είμαστε πιο έτοιμοι την Κυριακή».

Τι είναι αυτό που κάνει το Red Bull Ring να ανταποκρίνεται στις δυνάμεις σας;

«Οι στροφές Stop and Go είναι πολύ καλές για μένα, αλλά και στον τρίτο τομέα είμαι αρκετά ανταγωνιστικός. Απλώς νιώθω ότι όλα γίνονται πιο εύκολα εδώ. Πέρυσι δυσκολευόμουν με τη μοτοσυκλέτα, αλλά μπορούσα να παλέψω με τον Jack για τη θέση του βάθρου ακόμα και αν ο Αγώνας μου ήταν δύσκολος, οπότε αισθάνομαι ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι λίγο καλύτερο».

BRAD BINDER: «Λοιπόν, νομίζω ότι είναι το πιο κοντινό πράγμα που θα έχω για ένα Grand Prix εντός έδρας. Για μένα είναι σημαντικό να έχω πάντα ένα δυνατό Σαββατοκύριακο εδώ, έτσι προφανώς με αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι ένα GP στην έδρα της Red Bull και της KTM φυσικά, είναι καταπληκτικό το συναίσθημα να κερδίζεις εδώ. Το έχω κάνει στο MotoGP μία φορά και στη Moto2 στο παρελθόν και ναι, το απόλαυσα πραγματικά και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να πάρεις το σωστό αποτέλεσμα. Οπότε ναι, πηγαίνω στο Σαββατοκύριακο με πολλή αυτοπεποίθηση. Νιώθω ότι η μοτοσυκλέτα μου λειτουργεί εξαιρετικά τον τελευταίο καιρό, η ομάδα μου έχει κάνει απίστευτη δουλειά».

Θα μπορούσε αυτό να είναι το Σαββατοκύριακο για σας ώστε να κερδίσετε την Κυριακή;

«Ναι, ήρθε η ώρα να το κάνω αυτό σωστά. Ήταν ωραίο να κερδίσω δύο Sprint, αλλά ναι, έχει περάσει καιρός από τότε που κέρδισα την Κυριακή. Νιώθω ότι πολλές φορές φέτος παλεύαμε για το βάθρο, ακόμα κι αν έχω κάνει μικρά λάθη, αλλά έχω κάνει πολλά. Νομίζω ότι πρέπει απλώς να συνδυάσουμε μερικά μικρά πράγματα μαζί. Δεν είμαστε μακριά, αλλά ναι, με αυτές τις μικρές τροποποιήσεις, μπορούμε σίγουρα να έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε καλά».

Σχετικά με την εξέλιξη της KTM:

«Ναι, είμαι εξαιρετικά περήφανος που αγωνίστηκα για σχεδόν 10 χρόνια τώρα για έναν τόσο απίστευτο κατασκευαστή. Για να δω την προσπάθεια που έχουν καταβάλει, τις αλλαγές που κάνουν, και είναι απίστευτο πόσο μεγάλη είναι όλη αυτή η υπόθεση. Το να είμαι μέρος αυτής της ιστορίας ήταν καταπληκτικό. Είναι φοβερό να το βλέπω, μου δίνει πολύ επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσω να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Νομίζω ότι με όλη την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει, τους αξίζουν πραγματικά καλά αποτελέσματα. Μας λείπει η νίκη, οπότε καλύτερα να το πετύχουμε νωρίτερα παρά αργότερα».

ALEIX ESPARGARO:

«Ξέρουμε ότι έχουμε μια σημαντική πρόκληση μπροστά μας αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί αυτή η πίστα είναι αρκετά δύσκολη, όχι μόνο για την Aprilia αλλά και για το στυλ μου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να προσπαθήσω να διατηρήσω τη δυναμική, όπως αναφέρατε όχι μόνο για τη νίκη στο Silverstone αλλά για το βάθρο και τη συνέπεια στους τελευταίους Γύρους. Είναι σημαντικό να δούμε πόσο βελτιωθήκαμε από την περασμένη σεζόν σε μια δύσκολη πίστα».

Γιατί το βλέπετε δύσκολο εδώ;

«Η Aprilia και το στυλ οδήγησης μου, ευνοεί να είναι γρήγορη στις μεσαίες στροφές και γρήγορη σε μεγάλες στροφές, αλλά οι στροφές Stop and Go είναι δύσκολες για εμάς. Αγωνιζόμαστε λίγο στην επιβράδυνση της μοτοσυκλέτας και επίσης αναζητούμε καλύτερη πρόσφυση και περισσότερη ροπή. Είναι ένα καλό μέρος για να δούμε πόσο βελτιώσαμε τη μοτοσυκλέτα του 2023, οπότε είμαι πολύ θετικός ειλικρινά».

Νέα εξαρτήματα;

«Ναι, στο Silverstone είχαμε μερικά νέα εξαρτήματα όσον αφορά το σύστημα ψύξης του αέρα και ψύξης στο φέρινγκ και ήταν πραγματικά πολύ καλά, η μοτοσυκλέτα έγινε λίγο καλύτερη και ήταν πιο ευέλικτη, οπότε έχουμε και εδώ μερικές νέες βελτιώσεις και ελπίζουμε ότι μπορώ να τις δοκιμάσω αύριο το πρωί».

MARCO BEZZECCHI:

«Στο Silverstone, δυστυχώς έκανα ένα λάθος που με έκανε να εγκαταλείψω. Ήταν κρίμα, αλλά η ταχύτητα ήταν εκεί και η αυτοπεποίθησή μου στη μοτοσυκλέτα ήταν καλή. Οπότε συνολικά δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν θετικό Σαββατοκύριακο, οπότε ανυπομονώ γιατί αυτή είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ και ελπίζω ο καιρός να είναι καλός. Απλώς ανυπομονώ.

Τι σας αρέσει σε αυτή την πίστα;

«Λοιπόν, είναι μια συγκεκριμένη πίστα. Φαίνεται εύκολη από έξω, αλλά δεν είναι λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσης της πίστας και του πολύ σκληρού φρεναρίσματος. Μου αρέσει το δυνατό φρενάρισμα με τη μοτοσυκλέτα του MotoGP και επίσης για τη μοτοσυκλέτα μας, είναι ένα δυνατό σημείο όπου η Ducati μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά, οπότε γενικά γι' αυτό μου αρέσει».

Μελλοντικές συζητήσεις...

«Λοιπόν, όπως ήδη γνωρίζετε, το σχέδιο μου θα ήταν να παραμείνω στην ομάδα του Mooney VR46. Η Ακαδημία και η διοίκησή μου προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση για μένα. Νομίζω ότι στη Βαρκελώνη μπορώ να σας δώσω μια πιο ακριβή απάντηση για την απόφαση που θα πάρω».

ALEX MARQUEZ:

«Πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω επίσημα ότι θα συνεχίσω στην οικογένεια Gresini την επόμενη σεζόν. Ένιωσα σαν στο σπίτι μου από την πρώτη μέρα στη Βαλένθια και η σχέση με την ομάδα είναι φανταστική, οπότε ήταν ο στόχος μου. Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνεχίσουμε μαζί και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί το 2024, να κάνουμε καλύτερα αποτελέσματα και να είμαστε πιο συνεπείς!».

Πόσο ανυπομονείτε για το Red Bull Ring;

«Όταν φτάνεις στην Αυστρία βλέπεις τις ευθείες μικρές... αλλά όταν φτάνεις με τη μοτοσυκλέτα τις βλέπεις μακριές. Ανυπομονώ να είμαι ανταγωνιστικός, έχω ένα κακό προαίσθημα μέσα μου από το τεχνικό πρόβλημα του Silverstone, αλλά νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να έχω ένα καλό αποτέλεσμα».

Στόχοι για να βρείτε περισσότερη συνέπεια;

«Ναι, αν μιλάμε για τα λάθη μου, έκανα μόνο δύο: στην Jerez στο Sprint και επίσης στον Αγώνα στο Mugello, οπότε ναι σίγουρα θέλω να είμαι πιο συνεπής στην πρώτη πεντάδα, με καλή ταχύτητα, να μάθουμε από τους κορυφαίους της Ducati και την επόμενη χρονιά να κάνουμε άλλο ένα βήμα. Αυτός είναι ο στόχος για αυτή τη σεζόν, σίγουρα αν έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο βάθρο ή να παλέψουμε για μια νίκη και πάλι θα προσπαθήσουμε, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για να είμαστε πιο συνεπείς την πρώτη πεντάδα».

MARC MARQUEZ:

«Η Αυστρία είναι μια από τις πίστες όπου δεν έχω κερδίσει ποτέ στο παρελθόν. Δεν νομίζω ότι αυτή θα είναι η χρονιά για να κερδίσω σε αυτήν την πίστα. Αλλά ναι, θα προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε με χαμηλό προφίλ Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το επίπεδό μας την Παρασκευή και από εκείνο το σημείο θα καταλάβουμε αν μπορούμε να βελτιωθούμε το Σαββατοκύριακο».

Κάνετε δοκιμές σχεδόν όσο και αγώνες…

«Φυσικά είναι μια δύσκολη προσέγγιση, αλλά είναι εύκολο να την καταλάβεις. Όταν προσπαθώ να αναλύσω το πρώτο μισό της σεζόν όπου έσπασα τρία κόκαλα και έναν σύνδεσμο, επομένως, είναι εύκολο να καταλάβεις ότι πρέπει να αλλάξεις την προσέγγισή σου στους αγώνες. Η μόνη αλλαγή που κάναμε στο Silverstone ήταν να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε το αποτέλεσμα και να επικεντρωθούμε στο να βρούμε τα όρια της μοτοσυκλέτας μας και αυτό έκανα. Φυσικά, σε ορισμένα σημεία του Σαββατοκύριακου, όπως στις ΕΔ2, και στις Κατατακτήριες και στον Αγώνα παίρναμε ρίσκα. Στόχος μου ήταν στο Silverstone να τελειώσω το Σαββατοκύριακο χωρίς κανένα ατύχημα και κατάφερα να το κάνω. Δυστυχώς, είχα ένα περιστατικό στον Αγώνα της Κυριακής, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποκάλυψα την αυτοπεποίθησή μου. Η Honda δουλεύει, όπως θα δείτε αύριο θα δοκιμάσουμε ένα νέο πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων. Οπότε ναι, ας δούμε βήμα προς βήμα πως μπορούμε να βελτιωθούμε δέκατα προς δέκατα».

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: Moto3 Πρώτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Watanabe: «Η Honda θα δώσει στον Marquez μία νικητήρια μοτοσυκλέτα»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα