• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Aldeguer επιστρέφει με εντυπωσιακή νίκη στο Silverstone
Moto 2 @ Silverstone
Νέα 06/08/2023 - 20:42

Ο Ισπανός χάραξε το δρόμο του προς την πρώτη του νίκη στο Grand Prix με τον Acosta να παίρνει την πρωτοπορία στην κατάταξη του Πρωταθλήματος ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Η Moto2™ είχε συναρπαστική δράση στο Monster Energy British Grand Prix, καθώς ο Fermin Aldeguer (Beta Tools Speedup) τερμάτισε στο Silverstone, παίρνοντας το πρώτο του Grand Prix με στυλ. Ο Ισπανός πήρε τη νίκη μπροστά από τον Aron Canet (Pons Wegwow LOS40) που κατέκτησε τη 2η θέση. Ο Pedro Acosta (Red Bull KTM AJO) αγωνιζόταν στα άκρα όπως πάντα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα από τον Tony Arbolino (ομάδα Elf Marcvds) που έφτασε μόλις στην 10η θέση.

Ο Aldeguer ξεκίνησε μπροστά στην 1η στροφή, προτού βρεθεί πίσω στην 4η θέση με τον συναθλητή του Alonso Lopez (Beta Tools Sepenup) 1ο και τους Acosta και Canet στην 2η και 3η θέση. Πιο πίσω ο Jake Dixon (ομάδα Tensite Gasgas Aspar), ο οποίος αναζητούσε μία καλή θέση σε αυτόν τον Αγώνα μετά την πτώση του στις Κατατακτήριες, δυστυχώς είχε παρόμοια μοίρα καθώς ο αναβάτης της Aspar με 16 γύρους ακόμη πριν το τέλος ήρθε σε επαφή με τον Darryn Binder (Liqui Moly Husqvarna Intact GP).

Εν τω μεταξύ, μπροστά ο Canet άρχισε να απομακρύνεται από τους Lopez, Acosta και Aldeguer. Ο Ισπανός είχε κάνει διαφορά ενός δευτερολέπτου 11 γύρους πριν το τέλος και έναν γύρο αργότερα ο Lopez είχε μία πτώση. Ο Aldeguer πήγε να ανεβάσει ρυθμό πλησιάζοντας τον Canet, με 8 γύρους να απομένουν. Ο Canet έκανε ότι μπορούσε για να κρατηθεί μπροστά, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να δώσει μία θέση στον Acosta καθώς πέρασε κάτω από καθεστώς κίτρινης σημαίας. Ο Aldeguer έφυγε μπροστά, θέτοντας τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα στον προτελευταίο γύρο με 2:04. Ο ρυθμός του Ισπανού ήταν ασύγκριτος καθώς πήρε τη νίκη με διαφορά 2.546 δευτερολέπτων. Ο Canet τερμάτισε μπροστά από τον Acosta, παίρνοντας την 2η θέση από τον συμπατριώτη του, καθώς ο αναβάτης της KTM AJO έμεινε στην 3η.

Ο Joe Roberts (Italtrans Racing) πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στην 4η θέση, μπροστά από τον Manuel Gonzalez (Correos Prepago Yamaha VR46 ομάδα) που ολοκλήρωσε στην 5η θέση μετά από αρκετά λάθη νωρίτερα στον Αγώνα.

Η προσοχή τώρα στρέφεται στο Red Bull Ring στην Αυστρία, όπου ο Acosta θα προσπαθήσει να επεκτείνει τη διαφορά στο Πρωτάθλημα ακόμη περισσότερο.

Ο Aleix Espargaro συγχαίρει το νικητή της Moto 2
Ο Aleix Espargaro συγχαίρει το νικητή της Moto 2

 

Οι 10 πρώτοι της Moto2:

1. Fermin Aldeguer (Speed Up Racing)

2. Aron Canet (Pons Wegow LOS40) + 2.546

3. Pedro Acosta (Red Bull KTM AJO) + 3.883

4. Joe Roberts (Italtrans Racing Team) +6.460

5. Manuel Gonzalez (Yamaha VR46 Master Camp Team) + 7.162

6. Barry Baltus (RW Racing GP) + 7.574

7. Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) + 7.623

8. Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) +9.138

9. Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia) + 12.280

10. Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) + 13.094

Επόμενο άρθρο »

Ο A. Espargaro παίρνει τη νίκη από τον Bagnaia στο τέλος του Βρετανικού GP

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Alonso πήρε την πρώτη ιστορική νίκη για την Κολομβία στην Moto3™

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα