• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο A.Marquez νικητής καθώς ο Bezzecchi πλησιάζει τον Bagnaia
Στον 9o Αγώνα Sprint
Νέα 05/08/2023 - 22:10

Ο Ισπανός κέρδισε την πρώτη του νίκη στο Sprint στο MotoGP™ αφήνοντας πίσω τον Bezzecchi, με τον Bagnaia να μην παίρνει βαθμό.

Οι συνθήκες βροχής στο Sprint του Silverstone έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) υπερασπίστηκε μια σκληρή νίκη παρά το γεγονός ότι δεχόταν πίεση από τον Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) στον τελευταίο γύρο. Ήταν ένα σημαντικό βήμα στην πορεία του Πρωταθλήματος, καθώς ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας και πλησιάζει τον επικεφαλή Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), ο οποίος δεν κατάφερε να κερδίσει έναν βαθμό μένοντας στη 13η θέση. Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) ολοκλήρωσε στους 3 πρώτους του Tissot Sprint.

 

Όλα ή τίποτα στους πρώτους γύρους...

Με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος να έχει μικρή διαφορά μεταξύ των τριών κορυφαίων, υπήρξαν μεγάλες εντάσεις καθώς ο Marco Bezzecchi κατέκτησε την pole position σε ένα βρεγμένο Silverstone Circuit με μια στεγνή γραμμή να αρχίζει να εμφανίζεται. Τα φώτα έσβησαν και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν μια εντυπωσιακή εκκίνηση με τον Jack Miller (Mooney VR46 Racing Team) από τη μέση της πρώτης σειράς να μπαίνει μπροστά. Ωστόσο, ο Bezzecchi δεν άφησε τον Αυστραλό να μείνει εμπρός, καθώς ο Ιταλός κράτησε σταθερά τη γραμμή του στην πρώτη στροφή για να διατηρήσει το προβάδισμα.

O Alex Marquez πήρε το Χρυσό στο Sprint
O Alex Marquez πήρε το Χρυσό στο Sprint

Ο Miller επέστρεψε γρήγορα με τον αναβάτη της VR46 να χάνει το προβάδισμα ενώ ο Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3) έφτασε στην 3η θέση με τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) να προσπαθεί να περάσει. Ο Μάρτιν τελικά πέρασε τον Fernandez με τον Alex Marquez να ακολουθεί γρήγορα. Ο Martin στη συνέχεια προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα, αλλά ο Miller δεν άφησε τον Ισπανό να το κάνει εύκολα, καθώς ο Αυστραλός έμενε μπροστά σε πολλές επιθέσεις του αναβάτη της Pramac.

O Marco Bez προηγείται των Miller, Vinales
O Marco Bez προηγείται των Miller, Vinales

 

Όποιος τολμάει κερδίζει στις δύσκολες συνθήκες...

Ο Αγώνας άρχισε να έχει πολύ ενδιαφέρον με επτά μοτοσυκλέτες να μάχονται για τη νίκη με τους κορυφαίους αναβάτες να αλλάζουν θέσεις από στροφή σε στροφή.

Με εννέα γύρους να απομένουν ο Marquez πήρε το προβάδισμα και συνέχισε για να κάνει τον ταχύτερο γύρο. Ο Marquez, ο Bezzecchi, ο Miller, ο Vinales και ο Martin ήταν στη σειρά με έξι γύρους να απομένουν, με ένα δευτερόλεπτο διαφορά μεταξύ Marquez και Bezzecchi, και άλλο μισό δευτερόλεπτο με τον Miller που είχε το υπόλοιπο γκρουπ ακριβώς πίσω του.

O Maverick Vinales πήρε το πρώτο βάθρο της Aprilia στο Sprint
O Maverick Vinales πήρε το πρώτο βάθρο της Aprilia στο Sprint

Ο Marquez κράτησε τον Bezzecchi σε απόσταση αναπνοής για το υπόλοιπο του Αγώνα, αλλά καθώς η βροχή άρχισε να πέφτει για άλλη μια φορά στον τελευταίο γύρο, άρχισε να δημιουργείται σημαντική διαφορά για τη μοτοσυκλέτα της Gresini μπροστά. Ο Ιταλός δεν έκανε κάποια κίνηση, καθώς ο Alex Marquez κέρδισε την πρώτη του νίκη σε Αγώνα Sprint με την Gresini.

 

Η Aprilia αποδίδει πάντα στο Silverstone

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την 8η θέση, ο Maverick Viñales ήταν ένας αναβάτης σε μια αποστολή κατά τη διάρκεια του Sprint του Σαββάτου στο Silverstone. Ο Ισπανός τελικά πέρασε τον Αυστραλό Jack Miller για την τελευταία θέση στο βάθρο, κρατώντας την 3η θέση μέχρι τη γραμμή, με τον Miller να πέφτει στην 7η.

Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) είχε επίσης καλή απόδοση καθώς ανέβηκε από τη 12η θέση στο grid στην 4η, πριν υποβιβαστεί στην 5η από τον Johann Zarco (Prima Pramac Racing).

H μετάδoση του Αγώνα της Κυριακής ξεκινά στην COSMOTE TV στις 14:30

 

Οι 10 πρώτοι του Αγώνα Sprint:

1. Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™)

2. Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) +0.439

3. Maverick Viñales (Aprilia Racing) +3.169

4. Johann Zarco (Prima Pramac Racing) +5.671

5. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) +6.068

6. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) +7.294

7. Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) +9.415

8. Augusto Fernandez (GASGAS Factory Racing Tech3) +9.850

9. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) +10.435

10. Miguel Oliveira (Ομάδα CryptoDATA RNF MotoGP) +11.247

Επόμενο άρθρο »

Ο Bezzecchi πρώτος στο Warm Up του Αγώνα στη Βρετανία

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Acosta έχει τις προϋποθέσεις για να κερδίσει στο βροχερό Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα