• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αυτά που συζητήθηκαν την Πέμπτη στο Silverstone
Νέα 04/08/2023 - 01:34

Τι ειπώθηκε από τους Bagnaia, Martin, Bezzecchi, Quartararo, Marc Marquez, Morbidelli και Pol Espargaro;

Ετοιμαζόμαστε για το φοβερό Silverstone Circuit, με δύο Συνεντεύξεις Τύπου και πολλά να έχουν συζητηθεί την Πέμπτη στο Monster Energy British Grand Prix. Ο πρώτος κύκλος συνέντευξης τύπου περιλάμβανε τους Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Jorge Martin (Prima Pramac Racing) και Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team), ενώ ο δεύτερος τους Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP), Marc Marquez (Repsol Honda Team), και Pol Espargaro (GASGAS Factory Racing Tech3).
 

Τα πιο κύρια αποσπάσματα!

Πόσο σίγουρος είστε για μια επανάληψη (o Pecco είχε κερδίσει) όπως του 2022 εδώ;

FRANCESCO BAGNAIA: «Είμαι χαρούμενος που ξεκινώ το δεύτερο μέρος εδώ, είναι μια πίστα που αρέσει λίγο πολύ σε όλους τους αναβάτες. Λατρεύω τη διάταξη και λατρεύω τις πίστες με αυτή την ιστορία. Πέρυσι δεν ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο στην αρχή, αλλά εμείς καταφέραμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και μετά στον αγώνα ήμασταν ανταγωνιστικοί, οπότε ας δούμε και φέτος. Φαίνεται ότι ο καιρός δεν είναι καλός αυτή τη στιγμή, αλλά είναι πάντα έτσι σε αυτό το μέρος, οπότε θα δούμε. Ελπίζω να μην έχω μπερδευτεί με τις συνθήκες και απλά να είναι στεγνό ή υγρό».
 

Βλέπουμε τον καλύτερο Pecco;

«Δεν ξέρω, αλλά ειλικρινά οι τρεις τελευταίοι αγώνες ήταν υπέροχοι. Είχαμε μια μικρή ατυχία στο Le Mans με την πτώση με τον Maverick και μετά από αυτό βελτιωθήκαμε γιατί χρειαζόμουν περισσότερη συνέπεια, δουλέψαμε για αυτό και τα καταφέραμε. Γιατί όλα τα Σαββατοκύριακα –εκτός από το Mugello– δυσκολευτήκαμε λίγο την πρώτη μέρα στο Assen και στο Sachsenring και καταφέραμε να βελτιωθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Σίγουρα είναι κάτι που βελτιώσαμε σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι από αγώνα σε αγώνα για να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί».

Είναι το Silverstone ένα κομμάτι στο οποίο είσαι δυνατός;

JORGE MARTIN: "Υπάρχουν πολλές πίστες στο δεύτερο μισό της σεζόν που ταιριάζουν στο στυλ μου, το Silverstone είναι μία από αυτές, αλλά ταιριάζει και στην Ducati και στους άλλους αναβάτες, οπότε θα προσπαθήσω. Νιώθω άνετα και σε καλή στιγμή, πρέπει να δούμε πώς λειτουργεί το πόδι μου, αυτό είναι σημαντικό και ναι, νιώθω σίγουρος ότι μπορώ να είμαι ανταγωνιστικός».

Είναι ήδη ένας αγώνας τριών οδηγών;

«Δεν νομίζω ότι είναι, δεν έχουμε κάνει ακόμα τη μισή σεζόν, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσω να κοιτάξω τον εαυτό μου, να διατηρήσω τη συνοχή που έχω σε πολλούς αγώνες και ναι να προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός σε όλα. Δεν σκέφτομαι τους άλλους αναβάτες, νομίζω ότι μπορώ να κάνω σπουδαία αποτελέσματα και να επικεντρωθώ σε αυτό».

Ξεπέρασες τις προσδοκίες στο πρώτο μέρος;

MARCO BEZZECCHI: «Λίγο ναι. Περίμενα ότι θα πάω γρήγορα, αλλά όχι ότι θα ξεκινήσω τη σεζόν έτσι. Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό γιατί ποτέ δεν περιμένεις να πάρεις νίκες και βάθρα όταν είναι η δεύτερη σεζόν σου στο MotoGP, οπότε με εξέπληξε αυτό, αλλά και σίγουρα για τον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να κάνω κάποια σπουδαία αποτελέσματα και ευτυχώς τα κατάφερα. Ακόμα έχουμε πολλούς αγώνες να κάνουμε, οπότε είναι ώρα να δουλέψουμε».

Είσαι ενθουσιασμένος για την εμπειρία του υποψήφιου Τίτλου;

«Είναι καλό. Πρώτα απ' όλα είναι περίεργο γιατί η ζωή είναι λίγο διαφορετική τώρα, πολλοί άνθρωποι με αναγνωρίζουν περισσότερο τώρα και είναι περίεργο. Είναι φανταστικό γιατί αυτό είναι το κορυφαίο δίτροχο μηχανοκίνητο άθλημα, οπότε το να είσαι γρήγορος και ανταγωνιστικός εδώ είναι καταπληκτικό. Το να είμαι κοντά στον Pecco, τον Jorge και όλο το grid είναι φανταστικό, οπότε ελπίζω να συνεχίσω έτσι, να συνεχίσω να βελτιώνομαι, να δουλέψω με τον εαυτό μου όπως έκανα μέχρι τώρα και να τελειώσω τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ».

Πώς αξιολογείς τις πιθανότητές σου αυτό το Σαββατοκύριακο;

FABIO QUARTARARO: «Λοιπόν, ακόμη και στους πρώτους οκτώ αγώνες είχα πάντα εξαιρετικά αποτελέσματα στο παρελθόν, αλλά όχι φέτος. Οπότε πιστεύω ότι είναι τελείως διαφορετικός τρόπος προσέγγισης ενός Αγώνα από φέτος και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά μου αρέσει το ότι σε κάθε GP, δίνω το 100% μου από την πρώτη μέρα και ελπίζω ότι θα λειτουργήσει αυτό το Σαββατοκύριακο».

Μπαλαντέρ ο Crutchlow;

«Λοιπόν, είναι απλώς μπαλαντέρ. Δεν νομίζω ότι θα είναι μια μεγάλη καμπή για εμάς. Νομίζω ότι ο Cal κάνει μερικές δοκιμές, αλλά δεν νομίζω ότι σε ένα GP μπορεί πραγματικά να γίνει η στροφή. Και μπορεί να είναι ένα σημείο καμπής για εμάς, αλλά μετά το Misano θα γίνουν και οι δοκιμές έτσι. Αυτή θα είναι για μένα η στιγμή που θα δούμε αν είναι σημείο καμπής ή όχι».

Rins εναντίον Morbidelli ως συναθλητές;

«Ναι, νομίζω ότι έχω περάσει ολόκληρη την καριέρα μου στο MotoGP με τον Morbidelli και μόλις το πρώτο μέρος του 2021 με τον Maverick. Οπότε φυσικά γνωριζόμαστε πολύ καιρό και φυσικά του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον.Όσον αφορά τον Alex, νομίζω ότι είναι μια νέα πρόκληση για αυτόν και για την ομάδα αλλά και για μένα. Οπότε πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη εμπειρία. Ήταν στην Suzuki το '22 και στην Honda φέτος και στην Yamaha του χρόνου, οπότε θα έχει μεγάλη εμπειρία σε εντελώς διαφορετικές μοτοσυκλέτες».

Τα νέα για την αποχώρηση από τη Yamaha:

FRANCO MORBIDELLI: «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι με τη Yamaha. Ήμασταν μαζί βασικά όλη μου την καριέρα στο MotoGP και είχα μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα και μερικές εξαιρετικές σεζόν. Ειδικά στην αρχή. Οι δύο τελευταίες σεζόν δεν ήταν καλές θα έλεγα, αλλά ούτως ή άλλως, έχω γνωρίσει πολλούς ωραίους ανθρώπους. Και έχω εξαιρετική σχέση με πολλούς ανθρώπους μέσα στην ομάδα. Και σίγουρα θα μείνω κοντά τους. Προσωπικά, ακόμα κι αν τεχνικά θα είμαστε χώρια».

Ήταν η πρόθεσή σου να μείνεις; 

«Ξέρετε, φυσικά, δεν είναι μυστικό ότι δεν έχουμε καλή απόδοση και το πακέτο δεν είναι στο ίδιο επίπεδο για να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα αυτήν τη στιγμή. Επομένως, δεν είναι μυστικό ότι αυτό το γεγονός, συν το γεγονός ότι το εργοστάσιο μιλούσε με άλλους αναβάτες, αυτό σίγουρα μείωσε τη μαγεία. Αφού νομίζω ότι ήταν το Mugello ή δεν θυμάμαι ποιος Αγώνας, ρωτήθηκα αν θέλω να μείνω στη Yamaha. Οπότε αμφισβήτησα τον εαυτό μου σίγουρα, αλλά πρέπει να πω ότι η ομάδα το έκανε εύκολο για μένα με το να μην ανανεώσω το συμβόλαιο και να πάνε με τον Alex, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος αναβάτης. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, ξέρουμε σίγουρα ότι τώρα είμαι σε λίγο άβολη θέση επειδή δεν έχω θέση για την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα επιπλέον κίνητρο για αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν».

Θα είσαι σε αυτό το Paddok του χρόνου;

«Ναι, αυτός είναι ο στόχος μου. Δηλαδή, αισθάνομαι δυνατός, αισθάνομαι έμπειρος και είμαι 28 ετών, άρα είμαι σχετικά νέος. Και είχα φοβερά συναισθήματα σε αυτή την κατηγορία και είχα την ευκαιρία να παλέψω για το πρωτάθλημα χωρίς καν να αποδεσμευτώ! Ναι, θα ήθελα να το ζήσω ξανά και εργάζομαι ξανά προς αυτό και είμαι σίγουρος ότι η VR46 (όχι η ομάδα, αλλά η διοίκηση) θα με βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο».

MARC MARQUEZ: «Είναι αλήθεια ότι στο Assen, αμέσως μετά τον Αγώνα Σπριντ, αποφάσισα να σταματήσω και επίσης οι γιατροί είπαν ότι ήταν καλύτερο για την ανάρρωση, καθώς νόμιζαν ότι ήταν απλώς ραγισμένο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα πραγματικό κάταγμα και έκανα μικρές κινήσεις. Λοιπόν, ναι, είχα χρόνο να ξαναφτιάξω όλα αυτά τα πράγματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Είναι αλήθεια ότι ο δεξιός αστράγαλος στο δεξί πόδι εξακολουθεί να μην λειτουργεί όπως θέλω. Αλλά έχουμε χρόνο. Βρισκόμαστε εδώ στο Silverstone, οπότε θα προσπαθήσουμε να είμαστε ξανά στο ρυθμό και να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε με καλό τρόπο, διαφορετική προσέγγιση αλλά με διαφορετικό τρόπο αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν.

Κάποιες αναβαθμίσεις;

«Ναι, φυσικά. Η Honda εργάζεται σκληρά και έκαναν δοκιμές με τον Stefan Bradl στο Misano και την Jerez. Έχουν δοκιμάσει μερικά πράγματα, αλλά αυτή τη στιγμή, το Ιαπωνικό προσωπικό ξεκινά με την ίδια μοτοσυκλέτα του Assen, γιατί τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο. Έχουμε μια μικρή αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά για να δοκιμάσουμε αν είναι λίγο καλύτερο ή όχι. Αλλά εκτός από αυτό έχουμε ένα καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο που αυτή τη στιγμή δεν θα εγκριθεί γιατί το έχω αποφασίσει για τεχνικούς λόγους. Αλλά ναι, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, έτσι, είμαι εδώ για να συνεργαστώ μαζί τους και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για το μέλλον.

Μένοντας στο HRC;

«Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, είχα πολύ χρόνο να το σκεφτώ πολύ. Και ναι, το συμπέρασμά μου είναι ότι η προσέγγισή μας στο πρώτο μέρος της σεζόν δεν ήταν η σωστή γιατί το προσεγγίσαμε με έναν τρόπο που προσπαθούσαμε να κερδίσουμε αγώνες και να κερδίσουμε τον Τίτλο, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι. Άρα ναι, πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να είμαστε έτοιμοι στο μέλλον και ναι, το δεύτερο μέρος της σεζόν θα πρέπει να το προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Επίσης προσπαθήσαμε να είμαστε πιο ρεαλιστές σχετικά με την απόδοσή μας τώρα και συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε το έργο μας. Το έργο αυτό σημαίνει ο αναβάτης για τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Αν βελτιώσουμε τους πάντες μαζί, θα είμαστε καλύτεροι στο μέλλον.

POL ESPARGARO: «Είναι ένα μείγμα συναισθημάτων, ξέρεις, το να γυρνάς εδώ και να βλέπεις, θα έλεγα φίλους και οικογένεια, γιατί περνάς περισσότερο χρόνο εδώ παρά στο σπίτι. Άρα είναι μέρος της οικογένειάς μου. Είμαι μακριά από το Portimao και μου έλειπε πραγματικά αυτή η αδρεναλίνη. Αυτή ήταν η ρουτίνα μου στους αγώνες από τότε που ήμουν 15 χρονών, ξέρετε, αγωνίζομαι και ταξιδεύω. Έλειπα πολύ καιρό, κάτι που μου επιτρέπει να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, κάτι που είναι ωραίο. Αλλά επίσης, όταν έχεις ένα τρομακτικό ατύχημα σε κάνει επίσης να σκέφτεσαι πολλά πράγματα. Ξέρεις, υπογράφεις συμβόλαιο όταν έρχεσαι εδώ για να αγωνιστείς για αυτά τα πράγματα και σκέφτεσαι ότι αυτά τα πράγματα είναι πολύ μακριά και νομίζεις ότι δεν θα σου συμβούν. Αλλά ναι, σίγουρα μπορούν. Και όταν συμβεί, είναι δύσκολο, αλλά είναι μέρος της ζωής μας και είναι μέρος του αθλητισμού μας. Μερικές φορές έχεις αυτές τις στιγμές και το αποτέλεσμα για την καριέρα στο τέλος αλλάζει και μπορεί να χτιστεί σε τέτοιες στιγμές, οπότε θα προσπαθήσω να το ξεπεράσω». 

Πώς σου φάνηκε να είσαι αναβάτης ξανά;

«Ναι, πρώτα απ' όλα πρέπει να πω ευχαριστώ στο σιρκουί Barcelona-Cataluña γιατί με βοήθησαν πολύ στην αποκατάστασή μου. Ξέρω ότι πρέπει να με αφήσουν να οδηγήσω μόνος στην πίστα σε ένα πολυσύχναστο μέρος όπως αυτό, αλλά ξέρετε, είναι μέρος της ανάρρωσής μου, γι' αυτό έχω ήδη πάει εκεί μερικές φορές, απλά προσπαθώντας να νιώσω το σώμα μου. Όλα πήγαν πολύ καλά με φυσιολογικό τρόπο θα έλεγα. Έχω αναρρώσει ίσως όχι το 100% της δύναμής μου, αλλά είμαι κοντά σε αυτό. Κατά κάποιο τρόπο δεν είναι όπως πριν, αλλά είναι μια προσαρμογή. Πρέπει να επιστρέψω και να δω πώς λειτουργεί και αντιδρά το σώμα μου με μια μοτοσυκλέτα του MotoGP. Η ταχύτητα είναι απίστευτη, η δύναμη και τα φρένα και η επιτάχυνση. Δεν είναι συμβατό με κανένα είδος μοτοσυκλέτας που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αλλά ναι, ούτως ή άλλως, ανυπομονώ να επιστρέψω. Βλέπω πόσο γρήγορα ήταν αυτά τα παιδιά στο πρώτο μισό της σεζόν, κάτι που ήταν εκπληκτικό»

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Acosta πρώτος στις ΕΔ1 στο Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Ποιος θα βγει πρώτος στην επιστροφή του MotoGP™ στο Silverstone;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα