• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στα κίτρινα οι Ducati για το WorldSBK και το MotoGP
Για τους αγώνες στο Misano και το San Marino
Νέα 04/06/2023 - 22:28

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati εμφανίστηκε στον αγώνα WorldSBK στο Misano με ένα ιδιαίτερο βάψιμο που βασίζεται στο ιστορικό κίτρινο (Giallo) της Ducati. Στο ίδιο χρώμα, Giallo Ducati, θα είναι βαμμένες και οι μοτοσυκλέτες Desmosedici GP της ομάδας Ducati Lenovo στον αγώνα MotoGP του San Marino.

 Οι ειδικά βαμμένες μοτοσυκλέτες παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, στην οποία συμμετείχε ο διευθυντής της Centro Stile Ducati, Andrea Ferraresi, μαζί με τον Ιταλό σχεδιαστή Aldo Drudi, τον άνθρωπο που δημιούργησε την ιδιαίτερη αυτή εμφάνιση.

Ο Andrea Ferraresi, Διευθυντής του Centro Stile Ducati εξηγεί σχετικά: «Η Ducati έχει μια εξαιρετική ιστορία για την οποία οι παθιασμένοι Ducatisti είναι εξαιρετικά υπερήφανοι. Το κίτρινο χρώμα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της ιστορίας και επιλέξαμε να το γιορτάσουμε μέσα από μια σύγχρονη έκφρασή του γεμάτη ζωντάνια. Η Ducati είναι Κόκκινη, αλλά και το Κίτρινο μας ανήκει και ταυτόχρονα έχει σημαντική παράδοση στον ιταλικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Giallo Ducati αντικατοπτρίζει σημαντικές πτυχές της ταυτότητάς μας, όπως η ενέργεια, ο ενθουσιασμός και το θράσος και είναι ένας πολύ ωραίος φόρος τιμής στην αθλητική μας ιστορία τη χρονιά που αγωνιζόμαστε ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στα δύο πιο σημαντικά πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας».

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που έχει μια σημαντική παράδοση στην ιστορία της Ducati, oι πρώτες σπορ μοτοσυκλέτες σε αυτό το χρώμα χρονολογούνται από το πρώτο μισό της δεκαετίας του '70 (η 750 Sport και η 750 SS Desmo της ομάδας Spaggiari). Στη δεκαετίατου '90 το Giallo Ducati, το χρώμα που ενέπνευσε συγκεκριμένα αυτό το βάψιμο, είχε τη στιγμή της μεγαλύτερης δημοτικότητας με την υιοθέτηση του στους αγώνες και στη συνέχεια στη σειρά παραγωγής. Ορισμένα από τα γνωστότερα μοντέλα που ήταν βαμμένα σε Giallo Ducati ήταν η Ducati 748, με την οποία ο Paolo Casoli κέρδισε το Supersport World Series του 1997, άλλα και άλλα σπορ μοντέλα όπως η 916, η 996, η 749, και η 999.

750 SS Desmo της ομάδας Spaggiari
750 SS Desmo της ομάδας Spaggiari
Ducati996 GialloDucati
Ducati996 GialloDucati

Επόμενο άρθρο »

Οι πιθανές οδοί επιστροφής του Iannone στους αγώνες

« Προηγούμενο άρθρο

WSSP300: Δυσκολίες για τον Περιστερά στο Μιζάνο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα