• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Rossi
Τα εγκωμιαστικά σχόλια των ανθρώπων που ασχολούνται με το WRC κέρδισε ο Valentino Rossi, μετά την κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή του παρουσία στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.
Νέα 09/12/2008 - 00:00
Τα εγκωμιαστικά σχόλια των ανθρώπων που ασχολούνται με το WRC κέρδισε ο Valentino Rossi, μετά την κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή του παρουσία στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Ιταλός οχτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μόλις στον τρίτο αγώνα της καριέρας του στο WRC έδειξε πως μπορεί να σταθεί επάξια και σε αυτόν τον χώρο, όταν αποφασίσει κάποια στιγμή να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με αυτόν.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στα δάση της Ουαλίας, με τις επιφάνειες των ειδικών διαδρομών να είναι καλυμμένες από λάσπη και πάγο σε αρκετές περιπτώσεις, ο 29χρονος αναβάτης της Fiat Yamaha κατάφερε να τερματίσει στη 12η θέση, οδηγώντας ένα Ford Focus RS WRC του 2007 το οποίο είχε προετοιμάσει η ομάδα της Stobart.

To 2006 στη Νέα Ζηλανδία είχε τερματίσει 11ος οδηγώντας ένα Subaru Impreza, ενώ στην πρώτη του απόπειρα στο WRC, το 2002 και πάλι στη Μεγάλη Βρετανία, στο τιμόνι ενός Peugeot 206WRC εγκατέλειψε στην πρώτη ειδική μετά από μόλις 17 χιλιόμετρα.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη ικανοποίηση για τον Valentino στην ομάδα και η εμφάνισή του εδώ αποτελεί τεράστια ώθηση για το team. Oι χρόνοι που σημείωσε την τελευταία μέρα ήταν αξιοθαύμαστοι», σχολίασε ο επικεφαλής της Ford, Μalcolm Wilson.

Από την πλευρά του, o νικητής του αγώνα και πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Loeb τόνισε: «O Valentino είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα motoGP και σίγουρα είναι πολύ δύσκολο γι' αυτόν να έρθει έτσι απλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Είναι σαν να πάω αύριο στα motoGP. Νομίζω ότι θα ήμουν πολύ πίσω! Όσο περνούσε ο αγώνας γινόταν όλο και καλύτερος και σίγουρα βελτιώθηκε. Ελπίζω ότι διασκέδασε και νομίζω ότι γι' αυτό ήρθε άλλωστε. Μίλησα λίγο μαζί του και μου είπε ότι δυσκολευόταν λίγο με τις σημειώσεις. τον καταλαβαίνω απόλυτα. Χρειάζεται η εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο και όταν κινείσαι με τέτοιες ταχύτητες, αλλά βελτιώνεται συνεχώς και αυτό είναι υπέρ του».

Για τον Doctor μίλησε και ο Jari Matti Latvala που οδήγησε τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά στο τέλος υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του κορυφαίου rallyman, Sebastien Loeb.

«Για μένα ο Valentino έκανε καλή δουλειά. Θυμάμαι όταν ήρθε εδώ για πρώτη φορά το 2002, γιατί ήταν ο πρώτος μου αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είχα την αίσθηση ότι εκείνη τη χρονιά είχε πολύ πίεση και αυτό τον επηρέασε στο να κάνει έναν καλό αγώνα. Τώρα όμως το έκανε με τον σωστό τρόπο. Ξεκίνησε συντηρητικά, βελτιωνόταν σιγά σιγά και αποκτούσε εμπιστοσύνη. Το σημαντικότερο είναι ότι το διασκέδασε. Αυτός είναι ο τρόπος για να μπεις στο WRC», είπε ο Φινλανδός οδηγός της BP Ford Abu Dhabi και πρόσθεσε: «Πάρτε για παράδειγμα εμένα. Βρίσκομαι εδώ από 17 χρόνων και τώρα είμαι 23. Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να φτάσω στο σημείο να μπορώ να κοντράρω τον Sebastien (Loeb). Για μένα λοιπόν η απόδοση του Valentino ήταν καλή και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για τη βελτίωση που παρουσιάζει. Αν κάνει κι' άλλους αγώνες στο μέλλον μπορεί πολύ εύκολα να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα».

Όσο για τον Rossi, το 20ήμερο που πέρασε ήταν γεμάτο συγκινήσεις γι' αυτόν καθώς είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει δοκιμές με μονοθέσιο της Ferrari και να τρέξει σε δυο αγώνες Ράλι, σε αυτό της Monza και στη Μεγάλη Βρετανία.

«Αποφάσισα να το κάνω γιατί είμαι παθιασμένος με τα αυτοκίνητα και τα Ράλι. Και είχα την ευκαιρία αυτό το μήνα να δοκιμάσω πράγματα, να κερδίσω εμπειρίες και εν τέλει να διασκεδάσω γιατί αυτός είναι ο βασικός σκοπός», είπε ο Doctor και επανέλαβε πως θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθεί με τους αγώνες Ράλι: «Νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο για μένα να ασχοληθώ μελλοντικά με την F1 γιατί είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία, αλλά για τα Ράλι δεν είναι απίθανο. Θα είναι δύσκολο να κερδίσω αγώνες ή να στεφθώ Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά ίσως αν αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες και ακολουθήσω ένα σωστό πρόγραμμα όταν σταματήσω τους αγώνες μοτοσικλετών είναι εφικτό να διεκδικήσω κάποια καλά αποτελέσματα. Ειλικρινά δεν ξέρω πότε θα σταματήσω από τα motoGP, γιατί αν συνεχίσω να είμαι στο ίδιο επίπεδο, πραγματικά δεν έχω σκοπό να αποχωρήσω αφού διασκεδάζω πολύ. Ελπίζω να μείνω για περισσότερα από δύο χρόνια».

Μετά από τρεις χωμάτινους αγώνες, ο Doctor θα ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην άσφαλτο. «Θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω μέρος και σε έναν ασφάλτινο αγώνα, στην Κορσική ίσως. Αυτή τη στιγμή όμως είναι απίθανο να συμβεί αυτό αφού ο αγώνας διεξάγεται στα μέσα της σεζόν των motoGP. Ίσως να τρέξω και πάλι του χρόνου στη Μ. Βρετανία», είπε χαρακτηριστικά.

Επόμενο άρθρο »

Capirex: «Η μονομάρκα δεν θα αλλάξει τίποτα»

« Προηγούμενο άρθρο

Ράλι Μ. Βρετανίας: 12ος τερμάτισε ο Rossi!

Χορηγοί