• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK Assen live: Rea – Toseland – Camier στο βάθρο
Το πρώτο σκέλος είχε φοβερό συναγωνισμό
Νέα 25/04/2010 - 14:52

 

Αποστολή Pirelli: Δημήτρης Διατσίδης

 

Ο Troy Corser με την BMW S1000RR, έμειναν στην κορυφή της κούρσας για τους 10 πρώτους (από τους 22) γύρους του αγώνα. Φάνηκε ότι ο Αυστραλός θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη και για τους επόμενους 4 γύρους που ήταν 2ος. Όμως στους 5 τελευταίους γύρους έμεινε 5ος, αντιστεκόμενος στις επιθέσεις του Max Biaggi (6ος τελικά) που με την Aprilia RSV4 Factory έκανε ένα καλό αγώνα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκινούσε μόλις από την 11η θέση.

O Corser έχασε την 1η θέση από τον πολύ δυνατό Jonathan Rea και την Honda CBR1000RR της Ten Cate, που όπως έδειξαν και από τη χθεσινή pole position, είχαν βρει τις σωστές ρυθμίσεις για το Assen. O James Toseland (Yamaha YZF R1) ήταν ο μόνος που κατάφερε για ένα γύρο να βρεθεί μπροστά του, αλλά και αυτός υπέκυψε στην ανωτερότητα του νεαρού Βρετανού και έμεινε τελικά 2ος.

Camier - Biaggi εσωτερική μάχη στην Aprilia
Camier - Biaggi εσωτερική μάχη στην Aprilia

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο επίσης Βρετανός Leon Camier, με την Aprilia RSV4 Factory, που μάλιστα ήταν 2ος στο ξεκίνημα για τους 5 πρώτους γύρους.

Την 4η θέση πήρε τελικά ο Carlos Checa, κερδίζοντας κατά κράτος τους εργοστασιακούς οδηγούς της Ducati 1198R, που έμειναν, ο μεν Haga στην 10η θέση, ο δε Fabrizio στην 13η! Mάλιστα άλλες 2 Ducati με τους Smrz (7oς) και Byrne (9oς), ήτα μπροστά τους.

Στην 8η θέση ο Crutshlow (Yamaha R1), ενώ ο προηγούμενος στο πρωτάθλημα Leon Haslam ήταν η πρώτη Suzuki GSX-R 1000, που προφανώς δεν βρήκε ποτέ τις σωστές ρυθμίσεις για αυτήν την πίστα.

O Corser και η BMW εντυπωσίασαν για 10 γύρους
O Corser και η BMW εντυπωσίασαν για 10 γύρους

 

Ο γιός του θρυλικού Ron Haslam εξακολουθεί να προηγείται στο Πρωτάθλημα με 128 βαθμούς, έναντι 115 του Biaggi. O Checa ανέβηκε στην 3η θέση με 93 βαθμούς. Σε λίγο περιμένουμε το 2ο σκέλος για να δούμε πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία μετά τον 4ο γύρο του WSBK.

Επόμενο άρθρο »

WSBK Assen live: O Jonathan Rea διπλός νικητής

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK Assen live: Όλα έτοιμα για την 1η μάχη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα