• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε ξανά στην Ινδονησία
Αλλά έχουμε καλό ρυθμό
Νέα 14/03/2022 - 18:56

Μετά από μια «απίστευτη» πρώτη νίκη στα MotoGP στο ντεμπούτο του με την ομάδα Gresini στο Qatar, ο Enea Bastianini προηγείται της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ενόψει του γύρου της Ινδονησίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Bastianini μπορεί να ήλπιζε για την μοτοσυκλέτα GP22 για αυτή τη σεζόν, αλλά – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – η GP21 του νεαρού Ιταλού φαίνεται να είναι μια ευλογία.

Ενώ ο Bastianini πέρασε τον Pol Espargaro στα τελευταία στάδια του αγώνα στο Lusail, η καλύτερη GP22 (Johann Zarco) ήταν μόλις όγδοη στη γραμμή τερματισμού, με τους εργοστασιακούς αναβάτες Jack Miller και Francesco Bagnaia να έχουν αποχωρήσει από τον αγώνα λόγω τεχνικού προβλήματος και πτώσης αντίστοιχα.

Αν λάβουμε υπόψη το τεστ της Mandalika και την προηγούμενη κατάσταση της επιφάνειας της πίστας, η νέα Honda θα πρέπει να είναι και πάλι μια υπολογίσιμη δύναμη στον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Bastianini ήταν μόλις 13ος στη δοκιμή, αλλά μόλις μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον καλύτερο γύρο του Espargaro και, το πιο σημαντικό, φαινόταν πολύ πιο κοντά στον ρυθμό με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά. 

"Ανυπομονώ να φτάσω στην Ινδονησία", είπε ο Bastianini. "Ερχόμαστε από έναν απίστευτο αγώνα στο Qatar, όπου πήρα την πρώτη μου νίκη. Θα είναι δύσκολο να το ξανακάνουμε αυτή τη φορά, αλλά σίγουρα δείξαμε καλό ρυθμό κατά τη διάρκεια των δοκιμών".


"Θα πρέπει να είχουν ολοκληρώσει την ασφαλτόστρωση ορισμένων τμημάτων της πίστας, οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω. Ακόμη και τα ελαστικά θα είναι διαφορετικά σε σύγκριση με τις δοκιμές, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο που κάναμε μέχρι τώρα".


"Περιμένω ένα τεράστιο πλήθος και πολλούς υποστηρικτές της Gresini Racing. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε!"

Η τελευταία φορά που ένας δορυφορικός αναβάτης κέρδισε δύο συνεχόμενα MotoGP ήταν ο Fabio Quartararo κατά τη διάρκεια των δύο αγώνων στη Jerez στις αρχές του 2020.

Αλλά η τελευταία φορά που ένας δορυφορικός αναβάτης πήρε δύο συνεχόμενες νίκες σε δύο διαφορετικές πίστες ήταν το 2005, όταν ένας άλλος αναβάτης της Gresini, ο Marco Melandri, θριάμβευσε σε Τουρκία και Valencia.

Ο rookie ομόσταυλος του Bastianini, Fabio Di Giannantonio, που οδηγεί επίσης μια GP21, θα αναζητήσει τους πρώτους του βαθμούς στα MotoGP μετά την 17η θέση στο Qatar. Ο Ιταλός ήταν ο δεύτερος γρηγορότερος rookie στο τεστ, μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πίσω από τον συμπατριώτη του, Marco Bezzecchi.

"Επιστρέφουμε σε ένα απίστευτο μέρος, όπου έχουμε επίσης τόσους πολλούς υποστηρικτές", δήλωσε ο Di Giannantonio. "Είναι πάντα σπουδαίο πράγμα και είναι σημαντικό να αγκαλιαζόμαστε από τη θερμή υποστήριξη του κόσμου – και είμαι βέβαιος ότι θα είναι έτσι στη Mandalika".

"Φτάνω στην Ινδονησία με λίγη περισσότερη εμπειρία στο πώς να διαχειριστώ τον αγώνα, αλλά προφανώς είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια του ταξιδιού μας: θέλουμε να μάθουμε και θέλουμε επίσης να το κάνουμε με το σωστό χρονικό πλαίσιο".

"Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε λίγο-λίγο και μπορούμε να το κάνουμε στη Mandalika".

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Θα είναι ένας περίεργος αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Η Triumph κέρδισε τον αγώνα Daytona 200

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα