• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Δεν είναι η Yamaha η καλύτερη μοτοσυκλέτα
Ο Fabio είναι ο καλύτερος αναβάτης
Νέα 28/06/2021 - 19:21

Ο Francesco Bagnaia στο Assen προσπάθησε σκληρά. Γνώριζε ότι το να πιάσει τον Quartararo ήταν δύσκολο αλλά δεν τα παράτησε. Τελικά τερμάτισε στην 6η θέση, μεταξύ άλλων και λόγω μιας ποινής long lap.

"Μπορώ να είμαι χαρούμενος για σήμερα", δήλωσε μετά τον αγώνα. "Τα έδωσα όλα. Προσπάθησα τα πάντα. Αλλά πρέπει να βελτιωθούμε. Μιλάω και για εμένα και για την μοτοσυκλέτα, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύ δουλειά να κάνουμε και θα χρησιμοποιήσω το καλοκαιρινό διάλειμμα για να φτάσω στην Αυστρία καλύτερα προετοιμασμένος. Επίσης, μιλάω πολύ με την ομάδα για να βρούμε κάτι παραπάνω, γιατί η Yamaha είναι ένα βήμα μπροστά από εμάς αυτή τη στιγμή".

Πιστεύεις ότι η Μ1 είναι η καλύτερη μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή;

"Δεν υπάρχει η καλύτερη μοτοσυκλέτα. Κάποιες πηγαίνουν πιο γρήγορα σε κάποιες πίστες και άλλες σε άλλες, αλλά η Yamaha έχει αποδειχθεί πιο σταθερή και αυτό συμβαίνει γιατί ο Quartararo είναι σε άλλο επίπεδο. Για να απαντήσω στην ερώτηση, δεν είναι η Yamaha η καλύτερη μοτοσυκλέτα, αλλά ο Fabio ο καλύτερος αναβάτης".

Βρίσκεσαι τώρα 47 βαθμούς πίσω του.

"Είναι πολλοί! Πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά όπως είπα, τόσο εγώ ως οδηγός όσο και η Ducati πρέπει να βελτιωθούμε. Για να μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο ώστε να μπορούμε να παίρνουμε παραπάνω από τις πίστες που μας ζορίζουν, όπως το Assen".

Στον αγώνα χρησιμοποίησες όσο καλύτερα γινόταν την ιπποδύναμη της Ducati για να μείνεις μπροστά από τον Fabio.

"Είναι ξεκάθαρο ότι το να έχεις παραπάνω ιπποδύναμη δεν σημαίνει και ότι θα είσαι ο ταχύτερος στον γύρο. Κατάφερα να περάσω τον Quartararo στην ευθεία γιατί βγήκα καλύτερα από το τελευταίο σικέιν και αυτός βγήκε άσχημα. Όμως στην 12η στροφή έχασα 5 ή 6 δέκατα, όχι μόνο σε σχέση με τον Quartararo, και ο Nakagami ηταν πιο γρήγορος. Ήταν ένας πολύ, πολύ δύσκολος αγώνας".

Πού πιστεύεις ότι θα είχες τερματίσει χωρίς την ποινή;

"Στην καλύτερη τρίτος ή τέταρτος. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να παίξω αμυντικά. Oι Yamaha ήταν πολύ γρήγορες για εμάς. Για να είμαι μαζί με τον Fabio πίεσα πολύ και είναι εύκολο να κάνεις λάθος όταν πιέζεις. Στο δεύτερο μισό της πίστας έπρεπε να κρατιέμαι πάνω στην Desmosedici γιατί κουνιόταν πολύ, Δύο φορές βρέθηκα στο πράσινο μέρος γιατί ο άνεμος με κούνησε. Αλλά αυτό θα μπορούσα να το έχω προβλέψει. Έκανα ένα λάθος και απολογήθηκα στην ομάδα. Το δύσκολο ήταν να μην επαναλάβω το λάθος στην μάχη ενάντια στον Marquez. Δεν ήταν εύκολο να είμαι μπροστά του".

Επόμενο άρθρο »

O Rins έξαλλος με τον Zarco

« Προηγούμενο άρθρο

Οι γόμες της Michelin για τη νέα άσφαλτο του Assen :

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα